Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Български филми

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За някои филми...

Така и така сме почнали да си говорим за бг филми.... Аз смятам, че 'Куршум за рая' и 'Съдията' са 1. Не особенно смислени; 2. Лошо направени; 3. Пропагандни 4. По-добре да не ги бяха правили...
    Иначе си имахме наистина прекрасни филми и актьори (е от новите филми нищо не съм гледал). Иска ми се да видя един филм като 'Подгряване на вчерашния обед', ама незнам къде да го търся... Изобщо много сме зле с прехвърлянето на цифрови носители не само на филми. А пък то времето полека лека си заличава онова, което е било преди. Например от архива на БТ толкова малко е останало, че направо си е за срам....:not:
    Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
    Паисий Хилендарски

Comment

............. Изобщо много сме зле с прехвърлянето на цифрови носители не само на филми. А пък то времето полека лека си заличава онова, което е било преди. Например от архива на БТ толкова малко е останало, че направо си е за срам....:not:
      Е, поне се работи по въпроса не знам как е с архива на БНТ но от Националната филмотека действат... в момента се прехвърля на цифров носител и се възстановяват и изображението и звука... случи се така че през ръцете ми минаха около 1000 кинорегледа от 45 година насам :tup:
      may the Force be with you

Comment

Han Solo написа
        Е, поне се работи по въпроса не знам как е с архива на БНТ но от Националната филмотека действат... в момента се прехвърля на цифров носител и се възстановяват и изображението и звука... случи се така че през ръцете ми минаха около 1000 кинорегледа от 45 година насам :tup:
        Ами незнам къде се дява цялата тази информация! Как може човек да се добере до нея? Дано да се запази нещо! Например имаме страхотни театрални постановки, ама може ли човек да ги види някъде? За жалост не! И тук въпросът не опира до парите. Все едно колко струва, като поиска човек да гледа примерно някоя театрална постановка на БНТ (добре де аз съм сигурно стар вече, ама все пак на времето по Канал 1 (щото нямаше и 2) всеки понеделник се пускаше Български театър. Е верно много постановки не ставаха за нищо, ама пък имаше и страхотни изпълнения. Незнам как е сега. Сещам се всъщност ама ми става тъжно и не искам да си спомням. За последно бях на камерен театър в България на една постановка, на която силно се изненадах, че издържах до края. Верно актрисите се разсъблякоха, ама нищо друго не си споням в момента. На това му казваха 'камерен театър' . Ох!

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
        Паисий Хилендарски

Comment

Така и така сме почнали да си говорим за бг филми.... Аз смятам, че 'Куршум за рая' и 'Съдията' са 1. Не особенно смислени; 2. Лошо направени; 3. Пропагандни 4. По-добре да не ги бяха правили...
          Филмите са си много смислени даже."Съдията"-действието се развива в първите години след Освобождението .В Добруджа ,както и в цяла Северна България върлуват башибузушки банди-наши и турски.В едно Добруджанско село пристига съдия , който се нуждае от пари с които да подготви бъдещото Съединение..........
          Ако поотвориш учебниците по История можеш да прочетеш мъничко за онези смутни години. Добре че сме имали кадърен военен министър-генерал Казимир Ернрот, който много бързо-за две години успява да ликвидира беззаконието, което е върлувало тогава.
          Всичко в този филм бе изпипано до най-малки подробности с изключение на ................ една от пушките в разбойническата банда, но това е бял кахър.
          "Куршум за Рая"-също добре изпипан филм.Много добре са описани разправиите между Върховисти и ВМОРО, както и вътрешните ежби между комитите.По-добре да правим исторически филми, които ще бъдат приети много добре в цял свят, отколкото да се мъчим да покажем на света новото ни творчество, което за нищо не става-тук не слагам театъра, защото там наистина сме световно признати и можещи.
          За световно кино трябват хубави мадами,малко туй-онуй да се покаже :nut: :nworthy:
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Last edited by Док Холидей; 17-09-2005, 13:53.

Comment

Parabellum написа
              Много добре са описани разправиите между Върховисти и ВМОРО, както и вътрешните ежби между комитите.
              Е, точно това до този момент не мислех, че е показано във филма, ама щом казваш...Я ми поясни какви са тезо наши 'башибозушки банди', че не ми стана ясно. 'куршум за рая' е всичко друго , ама не и исторически...

Елена Птрова, онази с тялото ли беше? Що бе нека си го показва жената :twisted:

Паисий Хилендарски

Comment

След Освобождението през 1878 година в новоосвободениет земи започват да върлуват "башибозушки банди" турски и български, а понякога и смесени.Целта им е една грабеж и децентрализация на новата власт.
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Мене от последните родни кино продукции най-много ми харесва "Хайка за вълци" по романа на Ивайло Петров, в 6 серии - преплитане на множество интереси, ярки образи, комедия и трагедия едновременно, реализъм, символизъм, интригуващо развитие на действието, добри актьори - Чочо Попйорданов, Николай Урумов, Елена Петрова, Стефан Данаилов, Иван Ласкин...
                  (\_/)
                  (°_°)
                  (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Да за този филм не мога да кажа, че беше лош. Беше по-скоро странен. Но книгата е доста по-прилична.

Comment

.
                      Last edited by ; 21-03-2006, 07:50.

Comment

Док Холидей написа
                        Да за този филм не мога да кажа, че беше лош. Беше по-скоро странен. Но книгата е доста по-прилична.
                        Филмът беше добре направен, защото самият автор на книгата Ивайло Петров беше сценарист. Но иначе съвременните български кинопродукции са бозава работа, особено опитите за забавни сериалчета - там вече е пълна скръб.
                        (\_/)
                        (°_°)
                        (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Ивайло Петров бе един от последните разказвачи в класическа форма.

Comment

За съжаление българското кино отдавна не бива. Идеята с патриотизъм да се спасява родното кино е мечешка услуга. С държавни пари се правят филми от некъдърници. Филма може и да е удоволствие за тези, които го правят, но не и за тези, които го гледат. Театъра може и да е за ограничена публика, но киното е масово. Ако искат да правят нещо за 10 човека, ей им театъра(за такава публика - самодейния).
                            Колкото и да се навиваме, че някой от филмите ни е хубав, не може да се правим, че не виждаме, как зад границата ни не ходят да го гледат.

Comment

Защото българските актьори и режисьори не са установили разликата между театъра и киното. Всички преиграват като на театрална постановка и декорите предразполагат към това. Тъпи картони.

Comment

valo написа
                                Тези дни по TV-България излъчват сериите на "На всеки километър" Това е соц-класика. Филма е правен през 1969 год. Много от пишещите тук, тогава са били в течно състояние....
                                Аз съм бил вече на белия свят Помня една от сериите - "нашите" разкриват и осуетяват заговор за отвличане на самолет. Не зная дали случаят от 25.05.1946г. е залегнал в основата на сценария ?
                                SEMPER AGRESSUS

Comment

Working...
                                X