Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДЪГА

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За едно нещо явно има консенсус - "ЕЛО" беше яка морална боза. Идеализмът беше прекалено патетичен дори за деца. Дори тогава ми правеше впечатление, че елитният отряд на човечеството са българин, руснак (командира на отряда, естествено) и... извънземен, който пунтираше индианец или нещо такова. И никога не пиеха алкохол. Много подобно беше и "Сонора". В първите броеве комиксите за разните партизани и прочие активни бойци идваха прекалено. "Стас и Нели" и "Томек" пък поставяха супер-герои поляци съответно в Африка и Дивия Запад... въобще пан-славянството и соц-пропагандата окипазяваха доста неща, затова и любимите ми поредици бяха именно политически неоцветените - Великите географски открития, Билбо Бегинс/Властелина, Ори, Любка, поредицата за животните, Добромир и т.н.
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Добромир (списание Дъга)

За почитателите на Добромир:

Поздрав,

Рамбо
      Аз не задължава никого със свое мнение.
      По-добре късно, отколкото още по-късно.

Comment

Dinain написа Виж мнение
        За едно нещо явно има консенсус - "ЕЛО" беше яка морална боза. Идеализмът беше прекалено патетичен дори за деца. Дори тогава ми правеше впечатление, че елитният отряд на човечеството са българин, руснак (командира на отряда, естествено) и... извънземен, който пунтираше индианец или нещо такова. И никога не пиеха алкохол. Много подобно беше и "Сонора". В първите броеве комиксите за разните партизани и прочие активни бойци идваха прекалено. "Стас и Нели" и "Томек" пък поставяха супер-герои поляци съответно в Африка и Дивия Запад... въобще пан-славянството и соц-пропагандата окипазяваха доста неща, затова и любимите ми поредици бяха именно политически неоцветените - Великите географски открития, Билбо Бегинс/Властелина, Ори, Любка, поредицата за животните, Добромир и т.н.
        Неее, бъркаш. От ЕЛО капитан Сташевски явно беше поляк, съдейки по името. А не руснак.

А това за непиенето на алкохол... пълна простотия, както и да го погледнеш.

Comment

Рамбо Амадеус написа Виж мнение
          За почитателите на Добромир:

Поздрав,

Рамбо
          Случайно имам сценария на 16,17 и 18 епизод- на Добромир.
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа Виж мнение
            Случайно имам сценария на 16,17 и 18 епизод- на Добромир.
            Аве Парабелум,

Файлът, който съм постнал съдържа всички серии на Добромир от Дъга и, съответно, е недовършен.
            Четох, че в началото на 90-те е издадена самостоятелна книжка-комикс на Добромир, но не ми е известно дали тя завършва там където завърши Дъга или отива по-напред.

Сценарият на Асен Кожухаров ли е? Би ли го постнал?

За феновете - линк към резюме на творчеството на капитан Кожухаров: http://www.naval-acad.bg/avmu/vip-19...likacii-bg.htm
            Ако някой има някое от описаните произведения (специално романа "Добромир" и комикса "Варга"), да се обади. Бих искал да ги кача в нета.

Поздрав,

Рамбо
            Аз не задължава никого със свое мнение.
            По-добре късно, отколкото още по-късно.

Comment

RAMMSTEIN написа Виж мнение

много култови бяха и ЕЛО ( Екип за Ликвидирване на Опасности )
              Добре че работя в библиотека и ги имам всички иначе щях да си помисля че говориш за Електрик Лайт Оркестра ЕЛО :-) Шегувам се :-)

Comment

За феновете - линк към резюме на творчеството на капитан Кожухаров: http://www.naval-acad.bg/avmu/vip-19...likacii-bg.htm
                Ако някой има някое от описаните произведения (специално романа "Добромир" и комикса "Варга"), да се обади. Бих искал да ги кача в нета.
                Мале, каква носталгия. Всичките до една съм ги чел, т.е. купувал съм ги и със сигурност са ми минали през ръцете на времето, ама след 20 години... безследно изчезнали са.

Comment

Рамбо Амадеус написа Виж мнение
                  Сценарият на Асен Кожухаров ли е? Би ли го постнал?

Поздрав,

Рамбо
                  Асен Кожухаров е страхотен автор, Рамбо, но аз съм му чел само "Добромир" и то само това, което е излязло в "Дъга" и "Варга", което всъщност беше "Норил и Варга" в комиксовото вестниче "Разкази в картини", което беше по-евтин и некачествен наследник на "Дъга", но пак беше нещо много добро на фона на сегашната пълна суша. С удоволствие бих си закупил или прочел книгите и комиксите на Асен Кожухаров, но честно казано, дори не съм ги виждал в София или някъде другаде. Може би тиражът е бил малък, което е жалко, тъй като и само от комиксите бих казал, че това е един от най-добрите български автори. Но творчеството му явно е явно стриктно свързано с Варна, следователно и книгите му трябва да се търсят там. Нямаме ли варненски съфорумци?
                  A strong toun Rodez hit is,
                  The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Хм, аз към средата на 90-те ходех до детската библиотека (една сграда точно зад общината) във Варна и си спомням, че имаше всичките Дъги, подвързани с твърди кори, както и други комикси, вкл. някои от гореизброените. Дали са още там и дали въпросната библиотека още съществува, не знам.

Comment

Dinain написа Виж мнение
                      Действително ЕЛО и това за каубоя и индианеца (заглавието не беше "Сонора" май) не струваха. Художникът иначе не беше лош, помня, че имаше едни комикси за партизани по-рано, които бяха значително по-интересни и не толкова неправдоподобни като сюжет (щом и тогава ми е направило впечатление...). Май се казваше Константин Стоилов. А "Томек" беше яко, що? Карл Май като поставя супер-герой германец в Дивия запад и къде ли не още, не е ли класика за деца? Да не говорим, че "Томек" беше и по-правдоподбен от Карл Майевите произведения.
                      A strong toun Rodez hit is,
                      The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Guy de Mont Ferrand написа Виж мнение
                        Действително ЕЛО и това за каубоя и индианеца (заглавието не беше "Сонора" май) не струваха.
                        Не беше "Сонора", а "Справедливите". Сонора беше тайната долина със златото.

Comment

От утре (в 19 ч.) до 20-ти ноември щяло да има изложба в галерия "Алтроникс арт", на ул. "6-ти септември" ¹ 13 (по информация от фейсбук).
                          "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

Списание „Дъга“ се завръща, но само с един брой

Деветимата художници от легендарното списание “Дъга” се събраха отново, за да направят луксозния сборник „Над дъгата“.

Comment

Много приятно събитие, но минаха месеци от него.
                              Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

Working...
                              X