За едно нещо явно има консенсус - "ЕЛО" беше яка морална боза. Идеализмът беше прекалено патетичен дори за деца. Дори тогава ми правеше впечатление, че елитният отряд на човечеството са българин, руснак (командира на отряда, естествено) и... извънземен, който пунтираше индианец или нещо такова. И никога не пиеха алкохол. Много подобно беше и "Сонора". В първите броеве комиксите за разните партизани и прочие активни бойци идваха прекалено. "Стас и Нели" и "Томек" пък поставяха супер-герои поляци съответно в Африка и Дивия Запад... въобще пан-славянството и соц-пропагандата окипазяваха доста неща, затова и любимите ми поредици бяха именно политически неоцветените - Великите географски открития, Билбо Бегинс/Властелина, Ори, Любка, поредицата за животните, Добромир и т.н.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ДЪГА
Collapse
X
-
Dinain написа Виж мнениеЗа едно нещо явно има консенсус - "ЕЛО" беше яка морална боза. Идеализмът беше прекалено патетичен дори за деца. Дори тогава ми правеше впечатление, че елитният отряд на човечеството са българин, руснак (командира на отряда, естествено) и... извънземен, който пунтираше индианец или нещо такова. И никога не пиеха алкохол. Много подобно беше и "Сонора". В първите броеве комиксите за разните партизани и прочие активни бойци идваха прекалено. "Стас и Нели" и "Томек" пък поставяха супер-герои поляци съответно в Африка и Дивия Запад... въобще пан-славянството и соц-пропагандата окипазяваха доста неща, затова и любимите ми поредици бяха именно политически неоцветените - Великите географски открития, Билбо Бегинс/Властелина, Ори, Любка, поредицата за животните, Добромир и т.н.
А това за непиенето на алкохол... пълна простотия, както и да го погледнеш.
Comment
-
Рамбо Амадеус написа Виж мнениеТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Parabellum написа Виж мнениеСлучайно имам сценария на 16,17 и 18 епизод- на Добромир.
Файлът, който съм постнал съдържа всички серии на Добромир от Дъга и, съответно, е недовършен.
Четох, че в началото на 90-те е издадена самостоятелна книжка-комикс на Добромир, но не ми е известно дали тя завършва там където завърши Дъга или отива по-напред.
Сценарият на Асен Кожухаров ли е? Би ли го постнал?
За феновете - линк към резюме на творчеството на капитан Кожухаров: http://www.naval-acad.bg/avmu/vip-19...likacii-bg.htm
Ако някой има някое от описаните произведения (специално романа "Добромир" и комикса "Варга"), да се обади. Бих искал да ги кача в нета.
Поздрав,
РамбоАз не задължава никого със свое мнение.
По-добре късно, отколкото още по-късно.
Comment
-
Гост
RAMMSTEIN написа Виж мнение
много култови бяха и ЕЛО ( Екип за Ликвидирване на Опасности )
Comment
-
За феновете - линк към резюме на творчеството на капитан Кожухаров: http://www.naval-acad.bg/avmu/vip-19...likacii-bg.htm
Ако някой има някое от описаните произведения (специално романа "Добромир" и комикса "Варга"), да се обади. Бих искал да ги кача в нета."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Рамбо Амадеус написа Виж мнениеСценарият на Асен Кожухаров ли е? Би ли го постнал?
Ако някой има някое от описаните произведения (специално романа "Добромир" и комикса "Варга"), да се обади. Бих искал да ги кача в нета.
Поздрав,
РамбоA strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Хм, аз към средата на 90-те ходех до детската библиотека (една сграда точно зад общината) във Варна и си спомням, че имаше всичките Дъги, подвързани с твърди кори, както и други комикси, вкл. някои от гореизброените. Дали са още там и дали въпросната библиотека още съществува, не знам."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеЗа едно нещо явно има консенсус - "ЕЛО" беше яка морална боза. Идеализмът беше прекалено патетичен дори за деца. Дори тогава ми правеше впечатление, че елитният отряд на човечеството са българин, руснак (командира на отряда, естествено) и... извънземен, който пунтираше индианец или нещо такова. И никога не пиеха алкохол. Много подобно беше и "Сонора". В първите броеве комиксите за разните партизани и прочие активни бойци идваха прекалено. "Стас и Нели" и "Томек" пък поставяха супер-герои поляци съответно в Африка и Дивия Запад... въобще пан-славянството и соц-пропагандата окипазяваха доста неща, затова и любимите ми поредици бяха именно политически неоцветените - Великите географски открития, Билбо Бегинс/Властелина, Ори, Любка, поредицата за животните, Добромир и т.н.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Guy de Mont Ferrand написа Виж мнениеДействително ЕЛО и това за каубоя и индианеца (заглавието не беше "Сонора" май) не струваха.
Comment
-
От утре (в 19 ч.) до 20-ти ноември щяло да има изложба в галерия "Алтроникс арт", на ул. "6-ти септември" ¹ 13 (по информация от фейсбук)."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
Comment