ДЪГА
Collapse
X
-
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г. -
Какво да ти кажа виж:
Разтърсисе там имаше сканирани броеве от списание дъгаComment
-
След кратко търсене в нета попаднах на това: http://www.ruselive.com/gallery/main.php/v/duga/
Дано да свърши работа.Comment
-
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска историяComment
-
han asd, не можах да се ориентирам в онзи сайт
В другият се порових но….
Хъм! Не го виждам това дето го търся!
Може и да съм го пропуснал
Спомням си, че беше документална статия със снимка на паметника на Спартак в Сандански и май там я бяха разпечатали въпросната рисунка!Comment
-
Началото на историята за Спартак е във втори брой и там е снимката на паметника. Рисунка или документална статия, подобна на описваната от теб, не забелязах. Краят на историята е в брой 11 - и там не видях такова нещо. Трети брой ми липсва, освен да е било там. Най-близкото до рисунките, за които говориш, бе една статия в брой 10 с описание и снимки на средновековни рисунки от времето на Първото българско царство. Но те са тип графити и нямат много общо с онова, за което говориш.
Да, трябваше първо да разгледам дадения по-горе сайт (ruselive) - там страниците се преглеждат бързо и лесно. И не се вижда нищо, което да се доближава до търсеното.Comment
-
В Zamunda има всички списания до брой 42 включително в pdf формат. Много се израдвах като си ги дръпнах. ЕЛО ми бяха любимите. Много яки кораби
. И като ги четох сега - много добра соц-пропаганда! Похвално как са я вкарали между редовете.
"Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон КлаузевицComment
-
Художникът Димитър Стоянов, който рисуваше ЕЛО и Светът на животните, прерисуваше като сбъркан илюстрации от списание Pif на каратистки пози (от Docteur Justice) и пози на животни (от Rahan). Всъщност освен Димитър Стоянов никой друг не съм хващал в подобни плагиатства.
За мен топ 3 от сериозните сериали си остават "Елемаг, войнът на хан Тервел", "Добромир" и "Великите географски открития".
А от по-детските вечният ¹ 1 за мен е "Бубачко". Още си спомням от брой 14 историята с ралито, в която търтеят Търти гребе в буркан с мед докато кара и рецитира "За да бъдеш все напред, яж с лъжица пчелен мед".
Много ми харесваше и "Любка и другите", "Чоко и Боко" и "Билбо Бегинс".Comment
-
Комиксите са хубаво нещо. От малък си спомням за "Чичо Пейо", за "космонавтите от Крония", забравих името, отдавна беше, по-късно четях някакви сръбски комикси за индианци, много увлекателни, донесени от там заедно с капсени пищови, по-късно за доктор Джустис и Рахан, донесени на мой съученик от баща му от странство, накрая се появи и "Дъга", но тогава пък вече почнаха да ме вълнуват други неща...Comment
-
O-о-о-о да, това беше супер, и един от лошите герои беше "Гаден Коко", който имаше самолет с име "Змей 1", това когатао се разбиха на остров и се правеха н апирати...ей сега ще ги сваля....Иначе бубачко лигавееше, би Гъгри беше горин, особенно когато се правеха на "1001 нощ" имаше един наръчник там по "черно-бяла магия"
А ЕЛО си лигавееха откровенно, ако и корабите д абяха яки...и бронята на Джейгър Зур също...а относно билбо- на мен ми харесваше само първата част, следващите с онази оматано-едноцветан графика някак нямаха същото излъчване...и най-готин беше първият епизод, с къщата на билбо...някой ден ще си направя такава
А сега си спомних и как майками ми четеше за Карамела-Мук...отивам д атегля.Comment
-
О да, и епизодът със заглавието "Бунтът", в който капитан Джон Кашалота организира преврат на кораба, но накрая всички бунтовници се самонаказаха.
И караламела-Мук беше готино, а кучето се казваше Шницел. Тегли, тегли, аз що коефициент съм навъртял с "Дъга".

Comment
-
Имаше значителна разлика между стиловете на художниците. Например този на "Чоко и Боко" беше отвратителен, а "Детективът Ори", "Добромир" и "Томек" бяха чудесно нарисувани графики, с много детайли.
"Билбо Бегинс" и последващия "Властелин" бяха рисувани през цялото време от един и същ художник (Сотир Гелев), който днес е много интересно да се наблюдава как е еволюирал - във всеки следващ брой стилът му малко се променя. Определено най-много ми харесва в последните епизоди на "Билбо" и началото на "Властелина" - след това фигурите определено вече не приличаха на хора, а на извънземни.Last edited by Dinain; 21-11-2010, 14:37."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment
-
E az не ги теглих от замунда, но ги дръпнах и дори усоях снощи всички в ПДФ д аги направя, сега остава да намеря врем да сиизкарам любимит енеща и да си направя документи с тематичните серии. Иначе мене Чоко и Боко ме кефеха, Ори (пфу мамУна) ми гнисеше, ако и сюжетно д абеше добро....Иначе като рисубки географскит еоткрития сами любимите.
А принципно Любка и другите.... За змея Гошо също биваше...ам аще видим кога ще испея да си ги нарежа, че разни клиенти им се ослажд акакво бачкам последната половин година и искат ошще...пък и нещо Арсенал ъф Демокраси пак ми се е прейграла...само трябва д аизчистя всички пъпети и други паразите (като френците примерно) и да ис играя сам срещу света....
Обтано към Дъга- Любк аима 3-4 епизода дето са страши, примерно за археолозите и за филмите...горкият бръмбър все го тормозкаха.Comment

Comment