Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДЪГА

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Vlad Dracul написа Виж мнение

Култовият комикс "Добромир"!
    Тук има всички петнадесет серии от оригиналния многоцветен вариант на "Добромир", както е публикуван в броевете (21-ви до 42-ри) на списание "Дъга".
    http://thepiratebay.org/torrent/5114...%29_-_Dobromir

но май няма сийд.

Помня, че художникът на "Добромир" беше Евгени Йорданов, той също рисуваше комиксите за "Конан". Още тогава се възхищавах на творчеството на този човек, защото рисуваше страхотно.

Това е Най-култовият комикс.Толкова е добър, че може и филм да се направи по него.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Какво да ти кажа виж:

Разтърсисе там имаше сканирани броеве от списание дъга

Comment

След кратко търсене в нета попаднах на това: http://www.ruselive.com/gallery/main.php/v/duga/

Дано да свърши работа.

Comment

Благодаря момчета!
          Явно аз не съм много добър в търсенето из нета
          Ще трябва да се поровя из списанията, че не си спомням вече къде я гледах тази статия с рисунката на Спартак, яздещ препускаш кон-пронизан от копие!

Comment

Dany Boy написа Виж мнение
            Благодаря момчета!
            Явно аз не съм много добър в търсенето из нета
            Ще трябва да се поровя из списанията, че не си спомням вече къде я гледах тази статия с рисунката на Спартак, яздещ препускаш кон-пронизан от копие!
            Това е към 10-11 брой
            A strong toun Rodez hit is,
            The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

han asd, не можах да се ориентирам в онзи сайт
              В другият се порових но….
              Хъм! Не го виждам това дето го търся!
              Може и да съм го пропуснал
              Спомням си, че беше документална статия със снимка на паметника на Спартак в Сандански и май там я бяха разпечатали въпросната рисунка!

Comment

Началото на историята за Спартак е във втори брой и там е снимката на паметника. Рисунка или документална статия, подобна на описваната от теб, не забелязах. Краят на историята е в брой 11 - и там не видях такова нещо. Трети брой ми липсва, освен да е било там. Най-близкото до рисунките, за които говориш, бе една статия в брой 10 с описание и снимки на средновековни рисунки от времето на Първото българско царство. Но те са тип графити и нямат много общо с онова, за което говориш.

Да, трябваше първо да разгледам дадения по-горе сайт (ruselive) - там страниците се преглеждат бързо и лесно. И не се вижда нищо, което да се доближава до търсеното.

Comment

Dany Boy - изчакай да се реши проблемът с читанката и там има разкази в картинки - поне по-едно време там бяха и детские книжки за Момчил, Калоян, барбароните и т.н.

Comment

В Zamunda има всички списания до брой 42 включително в pdf формат. Много се израдвах като си ги дръпнах. ЕЛО ми бяха любимите. Много яки кораби . И като ги четох сега - много добра соц-пропаганда! Похвално как са я вкарали между редовете.
                    "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

Fasho написа Виж мнение
                      В Zamunda има всички списания до брой 42 включително в pdf формат. Много се израдвах като си ги дръпнах. ЕЛО ми бяха любимите. Много яки кораби . И като ги четох сега - много добра соц-пропаганда! Похвално как са я вкарали между редовете.
                      Художникът Димитър Стоянов, който рисуваше ЕЛО и Светът на животните, прерисуваше като сбъркан илюстрации от списание Pif на каратистки пози (от Docteur Justice) и пози на животни (от Rahan). Всъщност освен Димитър Стоянов никой друг не съм хващал в подобни плагиатства.

За мен топ 3 от сериозните сериали си остават "Елемаг, войнът на хан Тервел", "Добромир" и "Великите географски открития".
                      А от по-детските вечният ¹ 1 за мен е "Бубачко". Още си спомням от брой 14 историята с ралито, в която търтеят Търти гребе в буркан с мед докато кара и рецитира "За да бъдеш все напред, яж с лъжица пчелен мед".
                      Много ми харесваше и "Любка и другите", "Чоко и Боко" и "Билбо Бегинс".

Comment

Комиксите са хубаво нещо. От малък си спомням за "Чичо Пейо", за "космонавтите от Крония", забравих името, отдавна беше, по-късно четях някакви сръбски комикси за индианци, много увлекателни, донесени от там заедно с капсени пищови, по-късно за доктор Джустис и Рахан, донесени на мой съученик от баща му от странство, накрая се появи и "Дъга", но тогава пък вече почнаха да ме вълнуват други неща...

Comment

г-н Никой написа Виж мнение
                          Много ми харесваше и "Любка и другите"
                          O-о-о-о да, това беше супер, и един от лошите герои беше "Гаден Коко", който имаше самолет с име "Змей 1", това когатао се разбиха на остров и се правеха н апирати...ей сега ще ги сваля....Иначе бубачко лигавееше, би Гъгри беше горин, особенно когато се правеха на "1001 нощ" имаше един наръчник там по "черно-бяла магия"
                          А ЕЛО си лигавееха откровенно, ако и корабите д абяха яки...и бронята на Джейгър Зур също...а относно билбо- на мен ми харесваше само първата част, следващите с онази оматано-едноцветан графика някак нямаха същото излъчване...и най-готин беше първият епизод, с къщата на билбо...някой ден ще си направя такава
                          А сега си спомних и как майками ми четеше за Карамела-Мук...отивам д атегля.

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                            O-о-о-о да, това беше супер, и един от лошите герои беше "Гаден Коко", който имаше самолет с име "Змей 1", това когатао се разбиха на остров и се правеха н апирати...ей сега ще ги сваля....
                            А сега си спомних и как майками ми четеше за Карамела-Мук...отивам д атегля.
                            О да, и епизодът със заглавието "Бунтът", в който капитан Джон Кашалота организира преврат на кораба, но накрая всички бунтовници се самонаказаха.
                            И караламела-Мук беше готино, а кучето се казваше Шницел. Тегли, тегли, аз що коефициент съм навъртял с "Дъга".

Comment

Имаше значителна разлика между стиловете на художниците. Например този на "Чоко и Боко" беше отвратителен, а "Детективът Ори", "Добромир" и "Томек" бяха чудесно нарисувани графики, с много детайли.

"Билбо Бегинс" и последващия "Властелин" бяха рисувани през цялото време от един и същ художник (Сотир Гелев), който днес е много интересно да се наблюдава как е еволюирал - във всеки следващ брой стилът му малко се променя. Определено най-много ми харесва в последните епизоди на "Билбо" и началото на "Властелина" - след това фигурите определено вече не приличаха на хора, а на извънземни.
                              Attached Files
                              Last edited by Dinain; 21-11-2010, 16:37.
                              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

E az не ги теглих от замунда, но ги дръпнах и дори усоях снощи всички в ПДФ д аги направя, сега остава да намеря врем да сиизкарам любимит енеща и да си направя документи с тематичните серии. Иначе мене Чоко и Боко ме кефеха, Ори (пфу мамУна) ми гнисеше, ако и сюжетно д абеше добро....Иначе като рисубки географскит еоткрития сами любимите.
                                А принципно Любка и другите.... За змея Гошо също биваше...ам аще видим кога ще испея да си ги нарежа, че разни клиенти им се ослажд акакво бачкам последната половин година и искат ошще...пък и нещо Арсенал ъф Демокраси пак ми се е прейграла...само трябва д аизчистя всички пъпети и други паразите (като френците примерно) и да ис играя сам срещу света....
                                Обтано към Дъга- Любк аима 3-4 епизода дето са страши, примерно за археолозите и за филмите...горкият бръмбър все го тормозкаха.

Comment

Working...
                                X