Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сериали
Collapse
X
-
Започнах да гледам Altered Carbon. Първите епизоди не изглеждат зле. Има някои клиширани моменти, но не чак толкова че да е прекалено. Действието се развива в бъдеще в което всеки носи в тила си чип записващ съзнанието му и след евентуална смърт може да бъде прехвърлен в друго тяло, ако може да си го позволи. Света в който е разположена историята е интересен. Но има някои дупки. Например защо при всички тези няколко века през който е достъпна технологията, клонираните тела не са станали евтина ширпотреба? Какво разделя толкова рязко класите, че да е почти невъзможно за обикновен човек да достигне до класата на безсмъртните?
Като се изключи това, действието се развива около един бунтовник (за сега не обясняват за какво е бил бунта) който е последният оцелял от елитна бойна група (елитна защото е подложена на неуточнени емоционални манипулации а не просто защото са добри бойци) и който два века след като е убит по време на разбиването на бунта е събуден като собственост на един от безсмъртните със задачата да разследва убийството му. Избран е именно заради въпросните неуточнени емоционални модификации които ги превръщали в изключително приспособими бойци, което според безсмъртния можело да му позволи да успее там където полицията се проваля. Има някои интересни персонажи, като на мен любимият ми е изкуствен интелект запален по творчеството на По.
Мисля че е само един сезон със завършена история. Препоръчвам го за който си пада по фантастиката, въпреки дупките в описанието на вселената и някои твърде неприкрити социални послания (че богатите задължително са зли и тнт).
Leave a comment:
-
Не е нов, но след известно прекъсване тази година приключи. И много си струва.

Bron*Broen. Мостът - чудесен сценарий, операторска работа и актьори.
Leave a comment:
-
И да спомена още два сериала, които може да ви представляват интерес:
Ozark - финансов консултант балансира опасно няколко неистини - между опасни хора (от няколко места вече чета възторжени рецензии)
и
Fauda - делниците на звено от израелския спецназ, "работещо" с Хамас - твърди се, че някои от създателите са работили в такова звено...
Leave a comment:
-
Есен - Зима 2017Кухулин написа Виж мнениеГледам, че народа е пощурял повече и от мен по тази рокля.
Leave a comment:
-

Leave a comment: