Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фантастиката на Федор Бондарчук, наречена "Сталинград"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Бях пуснал тук едно разгромяващо мнение от ютюб, май на Гоблин.

Не съм го гледал, ма звучи като гротескна смесица от Спасяването..., Враг пред портата и скорошните безсилни дебилизми на Михалков. Разбира се, дали е така, ще разберем, като го видим.

Comment

Пилот написа Виж мнение
      Тигри май има само в 1-2 батальона при опита за разблокиране, иначе в Сталинград ще да са били панцер 3 и 4.
      Да, Майнщайн има, но той никога не стига на повече от няколко десетки километра от блокадата.
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

В пиратите е качен вече.... То колко са известните филми за Сталинград? Враг пред портите, немската продукция от 1993-та...и този новия?
        Като го критикуваме филма май ще е добре да направим паралел и с тия двата, иначе критиката се избива на идеализъм за някакъв супер съвършен (и невъзможен)....?

П.П. Ok, на 15-16-та минута от филма мога да твърдя със сигурност, че това е най-безумното нещо , което съм гледал....
        Last edited by Макс Щирнер; 01-12-2013, 14:26. Причина: Невъзможно идиотски филм
        Анархист-Диктатор

Comment

Макс, за горящите камикадзета ли говориш, мен точно те почнаха да ми мигат като червена лампичка

Има и един от 1989 година с Пауърс Бут в ролята на Чуйков ....

А аз очакавах повече патаклама от този филм, писна ми от сълзливи истории в холивудски стил Няма нито един луд продуцент да направи качествен филм с много бой...май само Питър Джаксън направи "Властелина" и толкова....
          Last edited by obo.babatogo; 01-12-2013, 16:39.

Comment

Да, камикадзетата смятам, че са самоубийствено решение за този филм... Но преди това неестествените боеве, кръстещият се религиозен дядо и лошият подбор на цветовия контраст... тези неща горе-долу се търпяха, макар и трудно... Нямам намерение да доглеждам филма...
            Анархист-Диктатор

Comment

може идеята за камикадзетата в пламъци да е взета от действителен случаи от първата световна война с руски гарнизон атакуван с отровни газове

ето тук пише за тази атака

Comment

кало написа Виж мнение
                Бях пуснал тук едно разгромяващо мнение от ютюб, май на Гоблин.

Не съм го гледал, ма звучи като гротескна смесица от Спасяването..., Враг пред портата и скорошните безсилни дебилизми на Михалков. Разбира се, дали е така, ще разберем, като го видим.
                Хе хе хе, сега гледах рецензията на Гоблин за филма, направо разкостява Бондарчук, ама на последния сигурно и определено не му пука, защото приходите си струват

Comment

Не съм (и не препирам) гледал филма, но помня, че в трейлъра имаше Pz IV със Schuerzen, които определено още не са ги слагали по това време.

За Тигри ще трябва да проверя точно какви и къде е имало към този момент.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Значи:

2./sPzAbt.502 е прикачен към 17.PzDiv и участва в опита за разбиване на обкръжението от 7ми до 17ти януари. Има 9 Тигъра, но реално на ден са боеготови примерно половината. На 22ри пристига в Ростов и е реорганизирана като 3./sPzAbt.503

sPzAbt 503 пристига в района с 20 Тигри. 1-17ти януари се занимава с отбрана на важни мостове над река Манич (?), по които се изтеглят немските войски. На 17ти започва да се изтегля към Ростов. Пристига в Ростов на 22ри и в продължение на около месец се занимава с отбраната на важни жп възли, локални контраатаки и пр. На 22ри февруари вече са останали само 2 боеспособни Тигъра и батальонът се изтегля за реформиране. За тези 2 месеца унищожава 71 съветски танка и 55 пт оръдия, а губи в бой безвъзвратно само 3 Тигъра, 1 е взривен от собствения екипаж, 4 са тежко повредени и пратени обратно в Германия за пълен ремонт, останалите са с по-леки повреди. Общо взето батальонът се представя епично, въпреки че ротите и взводовете му непрекъснато са разпиляни и прикачвани към различни армейски части (вкл. пехотни, което е забранено) и също така са ползвани като пожарна команда и непрекъснато правят дълги преходи (50км е много дълъг преход за Тигър ). Обаче командването налага технически "почивки" на всеки 20км и така се предотвратяват сериозни механични повреди.

ОК стига ОТ, просто ми стана интересно.
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Гледах го. Не е чак като дивотията на Михалков, но е откровено ужасен. Само Томас Кречман става като актьор, въпреки че нивото на останалите, колкото и ниско да е, е поне пет етажа над това на българските актьори от последните 20 години. Филмът е това, което написах по-рано - безсилен опит за пунтаж. Сергей Бондарчук се върти в гроба със страшна сила

Comment

Ясно, "Тигри" е нямало, Бондарчук-младши е станал хамериканец... А бе наистина - да бяха кръстили филма "Спасяването на Катя"

Империале, "Тигъра" вярно ли е бил чак такъв танк, че и един да е е мачкал?

Comment

Не съм съгласен с Кало по-горе, че бил по-зле от филмите на Михалков - този е много зле. През цялото време си мислех само колко много са откраднали от тия 30 млн. бюджет... А го чаках тоя филм толкова време. Мен лично сцената със стрелбата с рикошет с единствения фугасен снаряд ме втрещи най-много...

Comment

boyankolev написа Виж мнение
                            Не съм съгласен с Кало по-горе, че бил по-зле от филмите на Михалков - този е много зле. През цялото време си мислех само колко много са откраднали от тия 30 млн. бюджет... А го чаках тоя филм толкова време. Мен лично сцената със стрелбата с рикошет с единствения фугасен снаряд ме втрещи най-много...
                            Е как, взриватела му е бил нагласен на втори клик Не знам, и аз го чаках тоя филм с нетърпение, ама сега дори предпочитам да гледам "Сталинград" от 1989, от 1993 (немски) та дори "Враг пред портата"

Comment

Хм, това беше някакъв балетен ансамбъл, не филм. Такава мелодрама, такъв патос, такива карикатурни герои...
                              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Днес го гледах и веднага се зачудих Уве Бол ли е по-зле или Бондарчук му иззе първото място.

Comment

Working...
                                X