If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
"Необратимо" съм го гледал и не знам дали има ли филм, който му е достоен конкурент по отношение на бруталността. Дори и на мен ми дойде в повече.
Между другото, наскоро гледах втората част на "Kill Bill". Това е един от малкото екшъни, които по мое мнение наистина заслужават да бъдат гледани. Наистина, има моменти в които издиша, но на фона на останалите филми от този жанър, той истински е шедьовър. Останах също приятно изненадан и от това, че вмешателството на разни компютърни анимацийки и въобще компютърното участие в баталните сцени е сведено до минимум, което достатъчно говори за личните качества на режисиора и екипа му. Наистина е жалко, че у нас този филм сякаш остана незабелязан.
Възнемерявам да гледам и "Sekret window". Очакванията ми за него са оптимистични поради факта, че повечето продукции, в които е взело участие творчеството на Стивън Кинг, са доста добри.
Че Необратимо залага само на бруталната си визия, която на моменти е леко самоцелна. Не, филма не е лош въобще- примерите за комерсиалния натурализъм в момента се броят на пръстите на едната ръка, всяко излизане от този стереотип е малък триумф за алтернативното кино. Фактът, че излезе на видеокасета искрено ме зарадва (друг е въпроса, че на кутийката пише "забранен за под 12 годишна възраст". 12..!?)
Колкото до Kill Bill vol.2- Тарантино като че ли наистина се е взел в ръце и след фиаското с първия Kill Bill е решил да ни представи нещо по-зряло. Да, определено ми допадна.
повечето продукции, в които е взело участие творчеството на Стивън Кинг, са доста добри.
Тук можем да посоприм, защото съм гледал десетки бози по Кинг. В "Тайният Прозорец" Деп прави поредната силна роля, но за съжаление филмът няма други добродетели. Като цяло прочит "по мотиви от Стивън Кинг"..
Да, за "Тайния прозорец" съм напълно съгласен със Сталкер. Нищо особено.
Кил Бил си е култ и направо се шашнах как така е останал незабелязан ?! България май пак спи Само не разбрах защо се изказваш отрицателно за първата част, Сталкер. Това не е филм сам по себе си (когато наистина би куцала стабилно), а просто началото на втората част и като такова си беше напълно ок (смислово и стилово). Даже бих казал беше задължителна първата част, иначе нямаше да е Тарантино
XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Kill Bill vol.1 е изкл. красив филм и "слаб" ама хич не може да се нарече. vol.2 просто е различен. Но двата са част от едно цяло, както каза Грей Култ отвсякъде
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Ъм.. да де, знам, че красотата е разтегливо понятие, но поне аз не намерих нищо красиво (освен Ума Търман) в посредствената хореография на боя, литрите газирана кръв, които се изляха и wanna-be "игрална манга" визията. Най-"красивата" част си остава рисуваната.
Одобрявам филма точно заради бъзика, който си е направил Тарантино с куп клишета по американските продукции и нюха към кудошлийския изглед. Но от естетически гледна точка... :roll:
"Неистинската" хореография и кръв бяха там нарочно (иначе филма наистина нямаше да може да се гледа, така запазва едно чувство на нереалност и дори шеговитост (повечето хора се посмихваха на най-бруталните сцени - точно понеже изглеждаха изкуствено пресилени))
А иначе "красотата", поне за мене, като изключим "кудошлийския изглед" както Сталкер каза , е точно в "култовостта" на идеята (бах термина изплюх) - а именно чисто, брутално и праволинейно отмъщение. Просто имаме една какичка и едни лоши хора, които са и направили нещо (не е ясно какво). Ясно е, че правото е на нейна страна, ясно е че другите са си го заслужили. И тя им го връща, изключително елегантно. Няма сюжет, няма характери, само една груба структура, в която са наместени изкристализираните образи на добри/лоши.
Цялата първа част може да се опише само с една дума - ОТМЪЩЕНИЕ.
И вече във втората се попълват вече и сюжет и характери и тн. За това казах преди, че не би трябвало да се разглеждат двата филма поотделно.
XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Преди малко гледах Fail-Safe. Американски филм от 1964 на тема "Студената война" и по-точно авария в контрола на ядреното оръжие, повече няма да издавам, но е изключително добър, почти без никакви ефекти, всичко се опира на актьорската игра и сценария. До самият край е много напрегнат и дори потискащ.
От време на време струва ми се е добре да се гледат такива неща, иначе се опасявам, че термини като "артилерийска производителност" започват да ми звучат съвсем нормално. Просто се забравя какво всъщност стои зад всичките цифри...
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Като говорим за сериозни филми, мисля, че трябва да споменем един от най-добрите български филми правени някога - "Време разделно". А от холивудските единственият, за които се сещам е "Блек холк даун". Последния наистина ми хареса, от което аз самият се очудих. :shrug:
последният филм който гледах е Страстите христови и признавам че по-голямата част от филма ми хареса но по някое време писва да гледаш как Исус се спъва на всяка крачка на забавен кадър и се изправя на също толкова бавни кадри...добре 1 2 да стане силен момента но по някое време направо е досадно...нещо са изкопирали Властелина ЗнК...А иначе много ми хареса как говорят на иврит и на латински КУЛТОВО!!!
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment