Ами, от полския филм "Yesterday" и то не особено кадърно за съжаление. Полския излезе на наш екран повече от година, може би две преди българското му "копие". Аз много се издразних тогава. А не е като хич да нямаме добри режисьори и актьори, просто плагиатсването винаги си има цена и обикновено тя е качеството на филма. Във "Вчера" е доста слаба играта на главните герои, на моменти особено все едно са си забравили репликите, а колко неестествено се държат ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сериозни Филми
Collapse
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
от полския
Я малко стара класика. Филмите на Ален Делон-май забравихме за френското кино от 70-те и 80-те. Всичките му филми с изключение на един два завършваха с неговата смърт. Той играеше еднакво добре както лошият така и добрият!То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
"Арарат"....както вероятно се досещате става въпрос за турския геноцид срещу арменците :evil: :evil: :evil:
филмът е многопластов и се развива в различни "времеви-континууми" така че вероятно ще хареса и на хора, които всъщност никак не се интересуват от този черен период...за разлика от всички филми за Холокоста, които съм гледал, тук няма излишно парадиране, а дори има самоирония...доста често се повтаря например "Хм, да филмът изглежда пресилен, може и да е...но ти го гледай и възприемай, както искаш" :tup: добър филм, според мен, но има доста неприятни моменти в него...даже не ми се и споменават.Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти,такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.
Comment
-
Филми за личността в тоталитарните общества:
1. "Да убиеш дракона" - велик филм!
2. "Покаяние" - един грузински филм, доста беше нашумял навремето, нелош.
3. "1984" не е толкова добър, колкото книгата, но все пак си е много добър.
4. "Kingsize" един полски филм, нещо като сатира на тоталитарното общество. Също изключителен филм, но за съжаление остана почти незабелязан тук. По-добър е от "Покаяние" и "1984".Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
филми
Което ми напомни един друг полски филм - "Сексмисия". Е, не е сериозен (то и "Кингсайз" не беше).
А инак - "Кавказки пленник" беше много хубав филм, чувам, че и този филм, който сега го въртят по кината също бил много добър - "Война". И двата са за събитията в Чечня и са руски.
Един друг, също руски (по-точно съветски) - "Проверка по пътищата" - беше и реалистичен и сериозен (както и горните два).
А ако говорим по-принцип за сериозни, хубави филми (не непременно свързани с глобалните съдбини на човечеството или пък с "тежки" теми като междучовешките конфликти) - един от любимите ми чисто човешки филми - "Пет вечери" - също е съветски - на Михалков. Впрочем в тоя ред бих поставил и предпоследния му филм.
Comment
-
Originally posted by "mad bomber"
"Апокалипсис сега" - пълната версия (REDUX)
"Взвод"
"Иди и виж"
Това са ми любимите военни филми в този ред
То и Взвод не е по-хубав, ама твърдиш, че са ти любими твоя работа.
Аз харесвам "Хищник" с Бат Арни , както и "Конан Варварина"
Плеядата за "Властелина на пръстена" просто се подразбира.
Comment
-
Моят съвет е да не се подлъгвате по "Война" :o изобщо не е сериозен филм, според мен...аз си мислех, че ще представят живота на руските войници в Чечения, а това, което видях е руският вариант на Рамбо, really..
Апокалипсиса наистина е психо-филм. гледал съм само удължената версия и прощавайте, но понякога продуцентите вършат добра работа като орязват леко ненужното
а на Властелина не му е тук темата, но да се изфукам, че днес най-после ще гледам за втори път "Завръщането на краля"... Hail to the King, хехе :tup:Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
Comment
-
Гадове! Аз пък го гледах едва вчера. Но ще гледам да наваксам бързо, защото определено си заслужава (макар да има някой дребни нещица, дет не ме изкефиха, ама са наистина дребни на фона на цялото).
За "Война" - не знам, така ме информираха, че бил хубав - все още не съм го гледал (макарда имах намерение). Но "Кавказки пленник" съм го гледал и наистина си заслужава. Колкото до "Апокалипсис сега" - гледал съм едновремешния вариант (но едва ли разликата е толкова голяма, още повече, че и тогава беше твърде провлачен - като "Тънката червена линия", впрочем), филмът не е лош, но си личи колко много дължи на оригиналния текст.
Comment
-
хъм
Originally posted by "gollum"
филмът не е лош, но си личи колко много дължи на оригиналния текст.
За Война и аз чух не лоши отзиви, което ме поучуди. може пък на мен просто да не ми е харесал, знам ли 8)
колкото до Властелина...много ми хареса едно изказване, че имайки се предвид мащаба на работата на Толкин, най-добре е да си представяте, че всичко това наистина се е случило и Питър Джаксън просто дава друга интерпретация на събитията. мдам, като видях вчера опашките в Арена започнах да се чувствам като дете на мейнстрийма, обаче не ми пука, ще го гледам, и ще го гледам, и ще го гледам :twisted:Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
Comment
Comment