Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Артилерията - за и против

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

emkirov написа Виж мнение
    И какъв е правилният начин на мърдане ?
    Напред-назад е предвидима маневра, за това леко по диагонал встрани.
    Мърдане в момента на изстрела - много хора чакат да видят дали снаряда ще удари и тогава се местят.

Заемане на различна позиция след местенето - не просто преместване напред и връщане на същата позиция след презареждане.А преместване извън полезрението на контриращия изобщо.

Това общо взето е основното, като в зависимост от картата има и други тънкости, като избягване на популярни места и храсти. К1 на фара например е много удобна позиция, но е рай за контриращите за това аз там не ходя.
    Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

StrEagle написа Виж мнение
      Не знам вие къде играете, но аз 90% от случаите не мърдам след стрелба, а в една от 100 игри да са ме убили на контра..
      Ако видя, че вражеската артирелия е жълта или червена, въобще не си правя труда.. а ако са 2-3 и само 1 е зелена, а пък точно най-бавната да е, пак ме мързи..
      Не знам, човек. От последните 10 игри с артилерия в 5 от тях противникът се мъчеше да ме контрира, а си бяха жълтички. Сигурен съм, че не са ме засветявали, просто контрираха.
      "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Много рядко, ако цялата игра е лов, контрира... Например обикновено аз в началото на игра гледам позиция враг (популярни) за артилерия. (Ако не приближава вражески скаут)
        Аз иска счупен храст или ограда. След това изчака за изстрел. Ако в рамките на 1-2 минути не виждам изстрела - забравя за лов за вражеската артилерия.

В момента артилерия в играта е силена.
        Аз играят на Bat Chatillon 155.
        Тоз стреля бързо, точно. Може да бъде "нерф".

Моето мнение - можете да "нерфить" арти и TD.
        Танки - не.
        http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Eguo написа Виж мнение
          Много рядко, ако цялата игра е лов, контрира... Например обикновено аз в началото на игра гледам позиция враг (популярни) за артилерия. (Ако не приближава вражески скаут)
          Аз иска счупен храст или ограда. След това изчака за изстрел. Ако в рамките на 1-2 минути не виждам изстрела - забравя за лов за вражеската артилерия.

В момента артилерия в играта е силена.
          Аз играят на Bat Chatillon 155.
          Тоз стреля бързо, точно. Може да бъде "нерф".

Моето мнение - можете да "нерфить" арти и TD.
          Танки - не.
          Така е важното е да се опазиш първите 5 минути или като види че си сменяш позицията и не може да те уцели ще им мине мерака за контра макар че им се чудя на волското търпение да чакаш 4 или 5 минути за арти при условие че има други мишени сигурно си избиват някакви комплекси .

Comment

emkirov написа Виж мнение
            Така е важното е да се опазиш първите 5 минути или като види че си сменяш позицията и не може да те уцели ще им мине мерака за контра макар че им се чудя на волското търпение да чакаш 4 или 5 минути за арти при условие че има други мишени сигурно си избиват някакви комплекси .
            Комплекси избиват, наистина ли мислиш така?
            Понякога да унищожиш противниковата артилерия е половин спечелена битка.
            "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Ами то на някои карти са ясни позициите на артилерията, така че може и след 2 мин, да видиш откъде точно излита противниковия снаряд. Пък е добре да бъде ликвидирано вражеското САУ, щото той е единствения който може да те плесне без право мерене и създава така един вид дискомфорт кат знаеш, че и той те дебне

БТВ преди малко попаднах на някакъв доста ентусиазиран - с Гриле със златни аммо-та
              (\_/)
              (°_°)
              (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

feersum написа Виж мнение
                Комплекси избиват, наистина ли мислиш така?
                Понякога да унищожиш противниковата артилерия е половин спечелена битка.
                Прав си понякога артилерията решава някои битки Чудя се на търпението да чакаш някой да стрелне и ако си е сменил позицията пак чакане . Преди бях в клан и играех кланови и никога не ми се е случвало някой да ме дебне така .

Comment

Вчера цяла вечер играх с ИС-6.Артилерията и вафлите ме разковаха!!Добре че танка е премиум!Представете си че играех с СТ-1 загубата щеше да е огромна!!Просто спирам да излизам напред.Видя ли че противника има вафла-кротко на втора линия и каквото стане!Това е!

Comment

Здравейте!!!Форума го следя от години,но не съм писал никога.Регнах се сега заради играта!Използвам тази тема,защото от там тръгнах и сега пак съм там:артилерията!Играя от два месеца.Изкарах почти цялата немска линия от ПТ САУ до 8 левъл,Тигър 1.и Кралския Тигър.Сау съм до Хюмел!От САЩ съм до Т1 Хеви!Мисля да изкарам Т29.Не знам защо но ми харесва!И с това мисля,че развитието на играта,ще свърши!Много неща искам да изразя,но ще обобощя кратко.Защо не искам да изкарам 9-10 ниво.Просто не виждам смисъл в някакви измислени танкове да се стрелям от 10 метра и който направи повече демидж,печели.Сега се развличам от 5 до 7 ниво.Там може би е истинската игра.За достоверноста на играта мисля,че на всички е ясно.Няма такава.Руските танкове са облагодетелствани на всяко ниво.Ако,човек не знае историята и техниката през ВСВ,по тази руска логика,войната ще трае 1 година при пъти повече произведени руски танкове!Най са оръфани немската линия.Който не е стрелнал в Тигър,той не пробил!Смешна работа!Тигър Р може би поняся малко рикушети.В тази игра има две големи недоразумения!Става въпрос за машините КВ-1С 122 и Хелкат.Първото,въобще не е могло да сработи с това оръдие.При три снаряда и заварките се напукват.Обаче скапаната техника взима 390 демидж!6 нивоЗа Хелкат-а.Това си е смешна история сред истинските машини.Да качиш на един бус 2 тона оръдие и да търчиш със 70 км/ч из баирите и да стреляш точно.Няма такава простотия-240 демидж!За прототипите и други измислени машини не ми се говори...И така.С Тигър 2 почти не играя.Няма смисъл да играя с мащини от 9-10 ниво от 60-70 год.на миналия век,дето не мога да ги пробия!Същото важи и за Пантер 2.Въпреки всичко Тигър 1,ако играя с 7-8 ниво си е супер.Този танк на времето си е бил машина за масово поразяване!Та пак съм си с артитата.Полезно е за нервите и животаХюмела не става,но Гриле направо кърти.Вчера стигнах до 5 унищожени!Малко за играта,като цяло.За повечето е като CS.Не ги виня поради липсата на комуникация и езикова бариера!Аз съм отборен играч.Много ми е трудно да намеря за 20 сек партньор във всяка врътка.Това няма ли кой да те покрива или да покриваш играта ти е 2 мин!Затова пак съм арти!Партньор съм на всички!

Comment

Bloksir написа Виж мнение
                      Здравейте!!!Форума го следя от години,но не съм писал никога.Регнах се сега заради играта!Използвам тази тема,защото от там тръгнах и сега пак съм там:артилерията!Играя от два месеца.Изкарах почти цялата немска линия от ПТ САУ до 8 левъл,Тигър 1.и Кралския Тигър.Сау съм до Хюмел!От САЩ съм до Т1 Хеви!Мисля да изкарам Т29.Не знам защо но ми харесва!И с това мисля,че развитието на играта,ще свърши!Много неща искам да изразя,но ще обобощя кратко.Защо не искам да изкарам 9-10 ниво.Просто не виждам смисъл в някакви измислени танкове да се стрелям от 10 метра и който направи повече демидж,печели.Сега се развличам от 5 до 7 ниво.Там може би е истинската игра.За достоверноста на играта мисля,че на всички е ясно.Няма такава.Руските танкове са облагодетелствани на всяко ниво.Ако,човек не знае историята и техниката през ВСВ,по тази руска логика,войната ще трае 1 година при пъти повече произведени руски танкове!Най са оръфани немската линия.Който не е стрелнал в Тигър,той не пробил!Смешна работа!Тигър Р може би поняся малко рикушети.В тази игра има две големи недоразумения!Става въпрос за машините КВ-1С 122 и Хелкат.Първото,въобще не е могло да сработи с това оръдие.При три снаряда и заварките се напукват.Обаче скапаната техника взима 390 демидж!6 нивоЗа Хелкат-а.Това си е смешна история сред истинските машини.Да качиш на един бус 2 тона оръдие и да търчиш със 70 км/ч из баирите и да стреляш точно.Няма такава простотия-240 демидж!За прототипите и други измислени машини не ми се говори...И така.С Тигър 2 почти не играя.Няма смисъл да играя с мащини от 9-10 ниво от 60-70 год.на миналия век,дето не мога да ги пробия!Същото важи и за Пантер 2.Въпреки всичко Тигър 1,ако играя с 7-8 ниво си е супер.Този танк на времето си е бил машина за масово поразяване!Та пак съм си с артитата.Полезно е за нервите и животаХюмела не става,но Гриле направо кърти.Вчера стигнах до 5 унищожени!Малко за играта,като цяло.За повечето е като CS.Не ги виня поради липсата на комуникация и езикова бариера!Аз съм отборен играч.Много ми е трудно да намеря за 20 сек партньор във всяка врътка.Това няма ли кой да те покрива или да покриваш играта ти е 2 мин!Затова пак съм арти!Партньор съм на всички!
                      Здравей!
                      Колко игри имаш до сега? - не се заяждам просто искам да видя каква ти е гледната точка над играта.
                      Донякъде си прав, че руснаците имат доста ОП машини, но не всичко свършва там. Те по скоро имат ОП машини, които са с лесен за реализиране потенциал и то главно в средните нива за това, ако си играл главно в тези нива ти се струва, че това са единствените доминиращи машини в играта.
                      КВ-1 и КВ-1С например изглеждат доминатори в тези две нива и то донякъде е така, но точно две немски машини са им голяма контра - Щуг 3 и Носорога. И двата руснака са относително тромави и доста слепи и обикновенно водят близък бой с противниците си от друга страна двата немски разрушителя са бързи, камуфлажни, виждат надалеч и стрeлят надалеч.
                      Като човек изиграл много над 5к битки в Т5 главно с Щуг 3 мога да кажа, че най-големият ми проблем не е КВ-1, а машини от рода на Чърчил 3, АТ-2 и други скорострелни.
                      Хелката действително е много способна машина, но си трябват опитни ръце, ако я играе средно ниво играч няма да постигне много с нея.

За Тигър 2 и изобщо за немците като цяло бъркаш - Тигър 2 игран по правилният начин е достоен противник на всичко друго Т8.
                      Имаше един турнир БГ ЕСЛ, спечелен точно от Тигър 2, като всички останали играеха с ИС-3/110.
                      Немците също имат доста способни машини във всички нива, но за разлика от руснаците добрите машини изискват правилна игра и като цяло по-добри умения от страна на играча.
                      Т4 - Хетцер, Мардер 38Т
                      Т5 Щуг
                      Т6 Носорог
                      Т7 JP
                      Т8 JP II, Ferdi, Tiger 2
                      T9 E-75, E-50
                      T10 E50M, WT-E100

А линията на артилериите е без забележки от началото до края - точно Hummel e една от най-добрите машини.

Ако играеш само ограничен машини нямаш ясна представа за ситуацията в играта, колкото по-широк кръг от машини и нации пробваш, толкова по-ясна картина придобиваш и подобряваш уменията си като цяло.

Колкото това къде е по-добре да се играе за релаксиране - аз играя главно с такава нагласа.
                      Ниските нива за мен са най-забавни, в Т5 си вадя парите, но определено там е място в което се трупат доста нерви.Но подценяваш Т10, там играта е съвсем друга и определено носи много удоволствие.

Comment

Умението "прицелна стрелба" подобрява ли свиването при всички артита или важи само за купулните? Имам почти пълно второ умение на Pz Sfl. IVb "ремонт", което е безсмислено за арти и се чудя дали да рескилна

Comment

Ако говориш за "Snap Shot" на мерача - подобрява.
                          На шофьора работи само в движение..
                          War, war never changes..

Comment

Мерси, за него говорех

Comment

Ultramarine,мисълта ми беше в демиджа понясян от немските машини.Направили са ги неиздръжливи.Който стрелне,пробива.Играл съм с всички дето си ги описал,без носорога и ферди+ 9-10 ниво.С Хюмела не мога да свикна.Мерника му има големи разсейки,въобще неточен!Щетите които нанася са колкото с Гриле с късото оръдия.Само един път ми даде демидж 1075т.С Гриле е съвсем различно.С него,ако не унищожа поне 2-3-ма и направя щети на пртивника над 1800т.няма такава игра!От два дена не съм разцъквал немската линия.Нито с Тигрите,нито с ТД.По линията на САЩ стигнах за два дена до М-6,90мм оръдие.Като сравня с немската линия се оказвам прав.Хевито и М-6 понсята много ръкушети и държат на бой,като магарета!Ама и моята игра е доста агресивна.От както играя тази игра,винаги съм бил на върха на атаката.В мелето.Не се пазя.Дори вчера се наложи да атакувам с Гриле.На първа линия Да има много плъхове в играта,има и кемпери,но винаги трябва да се прави разлика.Има си и определено страхливци.Сега,като наблегнах на арти наблюдавам играта изцяло!
                              Имам и един въпрос за G.W Panther.Заслужава ли си?В предвид разочорованието ми от Хюмела.

Comment

Bloksir написа Виж мнение
                                Ultramarine,мисълта ми беше в демиджа понясян от немските машини.Направили са ги неиздръжливи.Който стрелне,пробива.Играл съм с всички дето си ги описал,без носорога и ферди+ 9-10 ниво.С Хюмела не мога да свикна.Мерника му има големи разсейки,въобще неточен!Щетите които нанася са колкото с Гриле с късото оръдия.Само един път ми даде демидж 1075т.С Гриле е съвсем различно.С него,ако не унищожа поне 2-3-ма и направя щети на пртивника над 1800т.няма такава игра!От два дена не съм разцъквал немската линия.Нито с Тигрите,нито с ТД.По линията на САЩ стигнах за два дена до М-6,90мм оръдие.Като сравня с немската линия се оказвам прав.Хевито и М-6 понсята много ръкушети и държат на бой,като магарета!Ама и моята игра е доста агресивна.От както играя тази игра,винаги съм бил на върха на атаката.В мелето.Не се пазя.Дори вчера се наложи да атакувам с Гриле.На първа линия Да има много плъхове в играта,има и кемпери,но винаги трябва да се прави разлика.Има си и определено страхливци.Сега,като наблегнах на арти наблюдавам играта изцяло!
                                Имам и един въпрос за G.W Panther.Заслужава ли си?В предвид разочорованието ми от Хюмела.
                                Тигъра да, но Тигър 2 може да понесе много удари стига да се ъглува както трябва.Тях ако ги играеш на първа линия агресивно няма да се получи, но Тигър 2 на втора линия и сайдсуиип е много кораво животно за нивото си.
                                Е-75 е най-добре бронираният танк който съм играл - Е-100 е много по лесен за пробиване.

C Хумела не сте се разбрали нещо, иначе машината е много добра. ГВ обаче е перлата в цялата линия - има купол и на някой карти можеш изобщо да не си движиш корпуса, ако се позиционираш правилно.

Comment

Working...
                                X