Артилерията - за и против

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Ultramarine
    ветеран
    • May 2012
    • 663

emkirov написа
    И какъв е правилният начин на мърдане ?
    Напред-назад е предвидима маневра, за това леко по диагонал встрани.
    Мърдане в момента на изстрела - много хора чакат да видят дали снаряда ще удари и тогава се местят.

Заемане на различна позиция след местенето - не просто преместване напред и връщане на същата позиция след презареждане.А преместване извън полезрението на контриращия изобщо.

Това общо взето е основното, като в зависимост от картата има и други тънкости, като избягване на популярни места и храсти. К1 на фара например е много удобна позиция, но е рай за контриращите за това аз там не ходя.
    Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

• feersum
      Петнохолно алкно
      • May 2011
      • 1270

StrEagle написа
      Не знам вие къде играете, но аз 90% от случаите не мърдам след стрелба, а в една от 100 игри да са ме убили на контра..
      Ако видя, че вражеската артирелия е жълта или червена, въобще не си правя труда.. а ако са 2-3 и само 1 е зелена, а пък точно най-бавната да е, пак ме мързи..
      Не знам, човек. От последните 10 игри с артилерия в 5 от тях противникът се мъчеше да ме контрира, а си бяха жълтички. Сигурен съм, че не са ме засветявали, просто контрираха.
      "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

• Eguo
        ветеран
        • Jun 2007
        • 2320

Много рядко, ако цялата игра е лов, контрира... Например обикновено аз в началото на игра гледам позиция враг (популярни) за артилерия. (Ако не приближава вражески скаут)
        Аз иска счупен храст или ограда. След това изчака за изстрел. Ако в рамките на 1-2 минути не виждам изстрела - забравя за лов за вражеската артилерия.

В момента артилерия в играта е силена.
        Аз играят на Bat Chatillon 155.
        Тоз стреля бързо, точно. Може да бъде "нерф".

Моето мнение - можете да "нерфить" арти и TD.
        Танки - не.
        http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

• emkirov
          редовен
          • Dec 2013
          • 84

Eguo написа
          Много рядко, ако цялата игра е лов, контрира... Например обикновено аз в началото на игра гледам позиция враг (популярни) за артилерия. (Ако не приближава вражески скаут)
          Аз иска счупен храст или ограда. След това изчака за изстрел. Ако в рамките на 1-2 минути не виждам изстрела - забравя за лов за вражеската артилерия.

В момента артилерия в играта е силена.
          Аз играят на Bat Chatillon 155.
          Тоз стреля бързо, точно. Може да бъде "нерф".

Моето мнение - можете да "нерфить" арти и TD.
          Танки - не.
          Така е важното е да се опазиш първите 5 минути или като види че си сменяш позицията и не може да те уцели ще им мине мерака за контра макар че им се чудя на волското търпение да чакаш 4 или 5 минути за арти при условие че има други мишени сигурно си избиват някакви комплекси .

Comment

• feersum
            Петнохолно алкно
            • May 2011
            • 1270

emkirov написа
            Така е важното е да се опазиш първите 5 минути или като види че си сменяш позицията и не може да те уцели ще им мине мерака за контра макар че им се чудя на волското търпение да чакаш 4 или 5 минути за арти при условие че има други мишени сигурно си избиват някакви комплекси .
            Комплекси избиват, наистина ли мислиш така?
            Понякога да унищожиш противниковата артилерия е половин спечелена битка.
            "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

• Warlord
              бей
              • May 2005
              • 1890

Ами то на някои карти са ясни позициите на артилерията, така че може и след 2 мин, да видиш откъде точно излита противниковия снаряд. Пък е добре да бъде ликвидирано вражеското САУ, щото той е единствения който може да те плесне без право мерене и създава така един вид дискомфорт кат знаеш, че и той те дебне

БТВ преди малко попаднах на някакъв доста ентусиазиран - с Гриле със златни аммо-та
              (\_/)
              (°_°)
              (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

• emkirov
                редовен
                • Dec 2013
                • 84

feersum написа
                Комплекси избиват, наистина ли мислиш така?
                Понякога да унищожиш противниковата артилерия е половин спечелена битка.
                Прав си понякога артилерията решава някои битки Чудя се на търпението да чакаш някой да стрелне и ако си е сменил позицията пак чакане . Преди бях в клан и играех кланови и никога не ми се е случвало някой да ме дебне така .

Comment

• don4o
                  ветеран
                  • Dec 2012
                  • 613

Вчера цяла вечер играх с ИС-6.Артилерията и вафлите ме разковаха!!Добре че танка е премиум!Представете си че играех с СТ-1 загубата щеше да е огромна!!Просто спирам да излизам напред.Видя ли че противника има вафла-кротко на втора линия и каквото стане!Това е!

Comment

• Bloksir
                    редовен
                    • Jan 2014
                    • 114

Здравейте!!!Форума го следя от години,но не съм писал никога.Регнах се сега заради играта!Използвам тази тема,защото от там тръгнах и сега пак съм там:артилерията!Играя от два месеца.Изкарах почти цялата немска линия от ПТ САУ до 8 левъл,Тигър 1.и Кралския Тигър.Сау съм до Хюмел!От САЩ съм до Т1 Хеви!Мисля да изкарам Т29.Не знам защо но ми харесва!И с това мисля,че развитието на играта,ще свърши!Много неща искам да изразя,но ще обобощя кратко.Защо не искам да изкарам 9-10 ниво.Просто не виждам смисъл в някакви измислени танкове да се стрелям от 10 метра и който направи повече демидж,печели.Сега се развличам от 5 до 7 ниво.Там може би е истинската игра.За достоверноста на играта мисля,че на всички е ясно.Няма такава.Руските танкове са облагодетелствани на всяко ниво.Ако,човек не знае историята и техниката през ВСВ,по тази руска логика,войната ще трае 1 година при пъти повече произведени руски танкове!Най са оръфани немската линия.Който не е стрелнал в Тигър,той не пробил!Смешна работа!Тигър Р може би поняся малко рикушети.В тази игра има две големи недоразумения!Става въпрос за машините КВ-1С 122 и Хелкат.Първото,въобще не е могло да сработи с това оръдие.При три снаряда и заварките се напукват.Обаче скапаната техника взима 390 демидж!6 нивоЗа Хелкат-а.Това си е смешна история сред истинските машини.Да качиш на един бус 2 тона оръдие и да търчиш със 70 км/ч из баирите и да стреляш точно.Няма такава простотия-240 демидж!За прототипите и други измислени машини не ми се говори...И така.С Тигър 2 почти не играя.Няма смисъл да играя с мащини от 9-10 ниво от 60-70 год.на миналия век,дето не мога да ги пробия!Същото важи и за Пантер 2.Въпреки всичко Тигър 1,ако играя с 7-8 ниво си е супер.Този танк на времето си е бил машина за масово поразяване!Та пак съм си с артитата.Полезно е за нервите и животаХюмела не става,но Гриле направо кърти.Вчера стигнах до 5 унищожени!Малко за играта,като цяло.За повечето е като CS.Не ги виня поради липсата на комуникация и езикова бариера!Аз съм отборен играч.Много ми е трудно да намеря за 20 сек партньор във всяка врътка.Това няма ли кой да те покрива или да покриваш играта ти е 2 мин!Затова пак съм арти!Партньор съм на всички!

Comment

• Ultramarine
                      ветеран
                      • May 2012
                      • 663

Bloksir написа
                      Здравейте!!!Форума го следя от години,но не съм писал никога.Регнах се сега заради играта!Използвам тази тема,защото от там тръгнах и сега пак съм там:артилерията!Играя от два месеца.Изкарах почти цялата немска линия от ПТ САУ до 8 левъл,Тигър 1.и Кралския Тигър.Сау съм до Хюмел!От САЩ съм до Т1 Хеви!Мисля да изкарам Т29.Не знам защо но ми харесва!И с това мисля,че развитието на играта,ще свърши!Много неща искам да изразя,но ще обобощя кратко.Защо не искам да изкарам 9-10 ниво.Просто не виждам смисъл в някакви измислени танкове да се стрелям от 10 метра и който направи повече демидж,печели.Сега се развличам от 5 до 7 ниво.Там може би е истинската игра.За достоверноста на играта мисля,че на всички е ясно.Няма такава.Руските танкове са облагодетелствани на всяко ниво.Ако,човек не знае историята и техниката през ВСВ,по тази руска логика,войната ще трае 1 година при пъти повече произведени руски танкове!Най са оръфани немската линия.Който не е стрелнал в Тигър,той не пробил!Смешна работа!Тигър Р може би поняся малко рикушети.В тази игра има две големи недоразумения!Става въпрос за машините КВ-1С 122 и Хелкат.Първото,въобще не е могло да сработи с това оръдие.При три снаряда и заварките се напукват.Обаче скапаната техника взима 390 демидж!6 нивоЗа Хелкат-а.Това си е смешна история сред истинските машини.Да качиш на един бус 2 тона оръдие и да търчиш със 70 км/ч из баирите и да стреляш точно.Няма такава простотия-240 демидж!За прототипите и други измислени машини не ми се говори...И така.С Тигър 2 почти не играя.Няма смисъл да играя с мащини от 9-10 ниво от 60-70 год.на миналия век,дето не мога да ги пробия!Същото важи и за Пантер 2.Въпреки всичко Тигър 1,ако играя с 7-8 ниво си е супер.Този танк на времето си е бил машина за масово поразяване!Та пак съм си с артитата.Полезно е за нервите и животаХюмела не става,но Гриле направо кърти.Вчера стигнах до 5 унищожени!Малко за играта,като цяло.За повечето е като CS.Не ги виня поради липсата на комуникация и езикова бариера!Аз съм отборен играч.Много ми е трудно да намеря за 20 сек партньор във всяка врътка.Това няма ли кой да те покрива или да покриваш играта ти е 2 мин!Затова пак съм арти!Партньор съм на всички!
                      Здравей!
                      Колко игри имаш до сега? - не се заяждам просто искам да видя каква ти е гледната точка над играта.
                      Донякъде си прав, че руснаците имат доста ОП машини, но не всичко свършва там. Те по скоро имат ОП машини, които са с лесен за реализиране потенциал и то главно в средните нива за това, ако си играл главно в тези нива ти се струва, че това са единствените доминиращи машини в играта.
                      КВ-1 и КВ-1С например изглеждат доминатори в тези две нива и то донякъде е така, но точно две немски машини са им голяма контра - Щуг 3 и Носорога. И двата руснака са относително тромави и доста слепи и обикновенно водят близък бой с противниците си от друга страна двата немски разрушителя са бързи, камуфлажни, виждат надалеч и стрeлят надалеч.
                      Като човек изиграл много над 5к битки в Т5 главно с Щуг 3 мога да кажа, че най-големият ми проблем не е КВ-1, а машини от рода на Чърчил 3, АТ-2 и други скорострелни.
                      Хелката действително е много способна машина, но си трябват опитни ръце, ако я играе средно ниво играч няма да постигне много с нея.

За Тигър 2 и изобщо за немците като цяло бъркаш - Тигър 2 игран по правилният начин е достоен противник на всичко друго Т8.
                      Имаше един турнир БГ ЕСЛ, спечелен точно от Тигър 2, като всички останали играеха с ИС-3/110.
                      Немците също имат доста способни машини във всички нива, но за разлика от руснаците добрите машини изискват правилна игра и като цяло по-добри умения от страна на играча.
                      Т4 - Хетцер, Мардер 38Т
                      Т5 Щуг
                      Т6 Носорог
                      Т7 JP
                      Т8 JP II, Ferdi, Tiger 2
                      T9 E-75, E-50
                      T10 E50M, WT-E100

А линията на артилериите е без забележки от началото до края - точно Hummel e една от най-добрите машини.

Ако играеш само ограничен машини нямаш ясна представа за ситуацията в играта, колкото по-широк кръг от машини и нации пробваш, толкова по-ясна картина придобиваш и подобряваш уменията си като цяло.

Колкото това къде е по-добре да се играе за релаксиране - аз играя главно с такава нагласа.
                      Ниските нива за мен са най-забавни, в Т5 си вадя парите, но определено там е място в което се трупат доста нерви.Но подценяваш Т10, там играта е съвсем друга и определено носи много удоволствие.

Comment

• vvasman
                        редовен
                        • Apr 2007
                        • 183

Умението "прицелна стрелба" подобрява ли свиването при всички артита или важи само за купулните? Имам почти пълно второ умение на Pz Sfl. IVb "ремонт", което е безсмислено за арти и се чудя дали да рескилна

Comment

• StrEagle
                          ветеран
                          • Feb 2008
                          • 1452

Ако говориш за "Snap Shot" на мерача - подобрява.
                          На шофьора работи само в движение..
                          War, war never changes..

Comment

• vvasman
                            редовен
                            • Apr 2007
                            • 183

Мерси, за него говорех

Comment

• Bloksir
                              редовен
                              • Jan 2014
                              • 114

Ultramarine,мисълта ми беше в демиджа понясян от немските машини.Направили са ги неиздръжливи.Който стрелне,пробива.Играл съм с всички дето си ги описал,без носорога и ферди+ 9-10 ниво.С Хюмела не мога да свикна.Мерника му има големи разсейки,въобще неточен!Щетите които нанася са колкото с Гриле с късото оръдия.Само един път ми даде демидж 1075т.С Гриле е съвсем различно.С него,ако не унищожа поне 2-3-ма и направя щети на пртивника над 1800т.няма такава игра!От два дена не съм разцъквал немската линия.Нито с Тигрите,нито с ТД.По линията на САЩ стигнах за два дена до М-6,90мм оръдие.Като сравня с немската линия се оказвам прав.Хевито и М-6 понсята много ръкушети и държат на бой,като магарета!Ама и моята игра е доста агресивна.От както играя тази игра,винаги съм бил на върха на атаката.В мелето.Не се пазя.Дори вчера се наложи да атакувам с Гриле.На първа линия Да има много плъхове в играта,има и кемпери,но винаги трябва да се прави разлика.Има си и определено страхливци.Сега,като наблегнах на арти наблюдавам играта изцяло!
                              Имам и един въпрос за G.W Panther.Заслужава ли си?В предвид разочорованието ми от Хюмела.

Comment

• Ultramarine
                                ветеран
                                • May 2012
                                • 663

Bloksir написа
                                Ultramarine,мисълта ми беше в демиджа понясян от немските машини.Направили са ги неиздръжливи.Който стрелне,пробива.Играл съм с всички дето си ги описал,без носорога и ферди+ 9-10 ниво.С Хюмела не мога да свикна.Мерника му има големи разсейки,въобще неточен!Щетите които нанася са колкото с Гриле с късото оръдия.Само един път ми даде демидж 1075т.С Гриле е съвсем различно.С него,ако не унищожа поне 2-3-ма и направя щети на пртивника над 1800т.няма такава игра!От два дена не съм разцъквал немската линия.Нито с Тигрите,нито с ТД.По линията на САЩ стигнах за два дена до М-6,90мм оръдие.Като сравня с немската линия се оказвам прав.Хевито и М-6 понсята много ръкушети и държат на бой,като магарета!Ама и моята игра е доста агресивна.От както играя тази игра,винаги съм бил на върха на атаката.В мелето.Не се пазя.Дори вчера се наложи да атакувам с Гриле.На първа линия Да има много плъхове в играта,има и кемпери,но винаги трябва да се прави разлика.Има си и определено страхливци.Сега,като наблегнах на арти наблюдавам играта изцяло!
                                Имам и един въпрос за G.W Panther.Заслужава ли си?В предвид разочорованието ми от Хюмела.
                                Тигъра да, но Тигър 2 може да понесе много удари стига да се ъглува както трябва.Тях ако ги играеш на първа линия агресивно няма да се получи, но Тигър 2 на втора линия и сайдсуиип е много кораво животно за нивото си.
                                Е-75 е най-добре бронираният танк който съм играл - Е-100 е много по лесен за пробиване.

C Хумела не сте се разбрали нещо, иначе машината е много добра. ГВ обаче е перлата в цялата линия - има купол и на някой карти можеш изобщо да не си движиш корпуса, ако се позиционираш правилно.

Comment

Working...