Какви са вашите мнения за немското Т5 ТД Pz.Sfl. IVc и следващия Nashorn?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Германски танкове
Collapse
X
-
Worcho написа Виж мнениеКакви са вашите мнения за немското Т5 ТД Pz.Sfl. IVc и следващия Nashorn?
http://wotbg.com/topic/377-pzsfl-ivc/
http://wotbg.com/topic/379-nashorn/" Глупости правят умните хора. За останалите е ежедневие." Оскар Уайлд.
Колкото повече научавам, много повече откривам, че не знам.
Много лесно е да искаш, по-важно е да можеш, а най-добре е да го направиш.
Comment
-
Worcho написа Виж мнениеКакви са вашите мнения за немското Т5 ТД Pz.Sfl. IVc и следващия Nashorn?
Следващия много хора го харесват. За мен обаче е един малък ужас. Оръдието му е със същите параметри като на тигъра, а е един тиер по-надолу. Проблема му е че няма алфа, депресия и се вижда отдалеч. И от трета линия светваш много бързо, а липсата на алфа прави тактиката, "стреляш и се криеш", много ниско ефективна. Нямаш броня и ХП. Ако светнеш си най-приоритетната цел, заради добрия ти ДПМ, малкото издържливост и липсата на броня. На големи дистанции пък дори точното и пробивно германско оръдие има проблеми да улучи или дори да пробие основните противници по които се случва да стреляш. Но някои много го харесват този танк.
Comment
-
Ако успееш да скриеш добре тази SETRA,кърти яко.Сега пробвам Nashorn,който е по трудно повратлив.
Станал съм спец по маскировката,но с тези автобуси си е малко трудна работа,предвид по начина който е направена играта.
Все по малко остават възможностите за игра с ТД.Прекалено са много градските карти.То е ясно защо.На руските танкове да им е по лесно
Иначе кой идиот,ще вкара танкове в градска битка?Противоречи на всяко военно дело!
Comment
-
Bloksir написа Виж мнениеИначе кой идиот,ще вкара танкове в градска битка?Противоречи на всяко военно дело!
А за въпросните ТД и аз да изкажа мнение. Първата "кутия за китайска храна" се играе или със 75мм или със късото 88 в никакъв случай с дългото 88 защото първо не ти трябват 200мм дупчене на тиър 5 и второ и по-важно дългото 88 е почти неподвижно по хоризонтала и за да стреляш много често ще трябва да въртиш танка а тоя кашон е огромен и като ти падне мрежата почти сигурно си светнат.
Нашхорна е добро ТД големичък си е да,но има отличен обзор и 88 жили здраво точно и бързо,но спотнат ли го ако не избяга бързо е труп.
Comment
-
Bloksir написа Виж мнение[ATTACH=CONFIG]24800[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]24801[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]24802[/ATTACH]
Ако успееш да скриеш добре тази SETRA,кърти яко.Сега пробвам Nashorn,който е по трудно повратлив.
Станал съм спец по маскировката,но с тези автобуси си е малко трудна работа,предвид по начина който е направена играта.
Все по малко остават възможностите за игра с ТД.Прекалено са много градските карти.То е ясно защо.На руските танкове да им е по лесно
Иначе кой идиот,ще вкара танкове в градска битка?Противоречи на всяко военно дело!
А това за руските танкове да им било удобно, хайде стига. Привиждат ти се руснаци зад всеки ъгъл май. Представи си едно Е75 или Е100, или маус в градска карта стрелящ на сайд скрипинг (извини ме за лошата транскрипция). Сега си представи Т32 криещо корпуса си зад срутена къща. Или едно АМХ правещо бърз обход на сградата зад по-бавния ИС... Вместо АМХ можеш да сложиш леопард ако искаш. Градските карти облагодетелстват тежките танкове, но и средните имат какво да покажат, а на енск добро ТД стрелящо от прозорец през улицата може да нанесе големи вреди. Та хайде стига с тези конспиративни теории как всичко било направено за да облагодетелства руските танкове.
Comment
-
Angelmr написа Виж мнениеПървия е много добър ТД, но не и с последното оръдие. Използва се 75мм и се стреля от много задна позиция. Няма депресия но оръдието може да стреля почти вертикално (зенитно оръдие е все пак). На мен лично ми хареса имах няколко мнго приятни битки с него, въпреки слабия ДПМ и огромната видима от далеч кутия.
Следващия много хора го харесват. За мен обаче е един малък ужас. Оръдието му е със същите параметри като на тигъра, а е един тиер по-надолу. Проблема му е че няма алфа, депресия и се вижда отдалеч. И от трета линия светваш много бързо, а липсата на алфа прави тактиката, "стреляш и се криеш", много ниско ефективна. Нямаш броня и ХП. Ако светнеш си най-приоритетната цел, заради добрия ти ДПМ, малкото издържливост и липсата на броня. На големи дистанции пък дори точното и пробивно германско оръдие има проблеми да улучи или дори да пробие основните противници по които се случва да стреляш. Но някои много го харесват този танк.
Контейнера го въртях по всякакви начини и с трите оръдия и винаги ме нервираше, най-много една-две прилични битки да съм имал с него и всичко друго само нерви.
От друга страна Носорога ми беше идеален - никакви оплаквания нямам и само приятни впечатления.Не съм усетил да ме спотват чак толкова много, даже на фона на варела преди него си е много добре.Наклона на оръдието не е като на Т7 ТД-то, но като цяло е нормален и не ме ограничаваше в начинанията ми.Не го запазих, защото в тези нива вече имам други машини, които играя,а и с него трябва много търпение, за да стане добра игра, а аз определено го нямам, което значи, че в дългосрочен план също щеше само нерви да ми носи.Nobody has three balls but some people have two very good ones!
Comment
-
Angelmr написа Виж мнениеГерманския идиот Паулус във сталинград например. Танковете може да не са силни в града, но исторически погледнато са използвани и още се използват в градски сражения.
А това за руските танкове да им било удобно, хайде стига. Привиждат ти се руснаци зад всеки ъгъл май. Представи си едно Е75 или Е100, или маус в градска карта стрелящ на сайд скрипинг (извини ме за лошата транскрипция). Сега си представи Т32 криещо корпуса си зад срутена къща. Или едно АМХ правещо бърз обход на сградата зад по-бавния ИС... Вместо АМХ можеш да сложиш леопард ако искаш. Градските карти облагодетелстват тежките танкове, но и средните имат какво да покажат, а на енск добро ТД стрелящо от прозорец през улицата може да нанесе големи вреди. Та хайде стига с тези конспиративни теории как всичко било направено за да облагодетелства руските танкове.
И сега за играта руските танкове в градски условия нямат никакво предимство в градовете предимство имат танкове или с изключителна броня(Т14/КВ-4 на ромб или сайд скрейп=НАЙС ТРОЛОЛО!) или с изключителна подвижност или скорострелност(като набарам някой заблуден ИС-3/8/6 с АМХ 50 100 на тясно да не шава много пуцай кумеее) а ИСУ-152,Т95 и КВ-2 са в отделна категория(предизвикват страх и могат да държат някой ъгъл доста дълго).
Comment
-
Bloksir написа Виж мнениеАхам и един мормот завива панцера със станиол...започва да ми прилича на партийно порицание.
Явно играем различни игри...
АЗ,бях до тук!
Иначе евала за разработката на играта и за някои наистина истински неща от историята на техниката!
Comment
-
Събрах опит за 10,5 см оръдие на Кралския Тигър и се чудя дали да го взема. Предполагам повечето ще изкажете положителни мнения ,но все пак реших да питам, защото съм си свикнал с 88 мм и не знам как ще се отрази промяната. Вероятно за Е-75 ще е задължително ,но все още съм си на КТ. Та въпроса е да го вземам ли или да бутам директно към Е-75 ?
Comment
-
Да, не зададох въпроса правилно. За второто питах. Като взимах танка си бях решен да играя с 88-цата ,но след няколко изнервящи рикошета тия дни от страничните брони ми се завъртя мисъл за второто 10.5. По-бавното презареждане и по-скъпите снаряди поне ще компенсират с пробит ИС-3 ,че днеска един ми направи голям резил.
Comment
Comment