StrEagle написа
Виж мнение
Т-43 дава началото на "липсата на пробиване".С това оръдие челното пробиване става много трудно, но пък започваш да се научаваш да хитруваш, а това умение е основно при следващите машини.Нещо още по-важно - с тази кръв и липса на броня се научаваш да я "търгуваш" срещу позиция/убит враг/нанесено поражение и т.н.
Т-44 също страда от липса на пробивност, даже и с ЛБ-1, но вече имаш доста повече скорост и маневреност, за да ти помагат.
Т-54 е без коментар, там нещата са ясни.
Между Т-62А и 140 разлика има и поне за мен си е значителна.
Имам доста игри на Т-62А и доста добър екипаж, но след 100тина битки на 140 вече правех по-добри игри с него и като цяло усещането в него ми харесва повече.
Т-62А е по-повратлив (както купол, така и корпус), по-маневрен и ускорява по-бързо, катери баирите по-добре.140 обаче има по-висока максимална скорост и си я стига редовно и разликата определeнo се усеща, имайки предвид, че с тези танкове обикновенно се гонят някакви предни стратегически позиции.В резултат на тези разлики дадени позиции, ако не недостижими са силно рискови за Т-62А и са напълно достъпни за 140, от друга страна при повече изкачвания Т-62А стига определени позиции по-бързо.
Оръдията са еднакви, презареждат за едно и също време, но 140 прицелва по-бързо и е по-точен в движение.
Т-62А има купол без слаби места отгоре - пробиват те или супер късметлииски удари в капандурата или добре премерени удари от Т10 ТД-та.
140 има два купола отгоре и на близка и средна дистанция куполът му е уязвим.За това пък има по-добър наклон на оръдието от Т-62А.Отново това прави дадени стрелкови позиции неудобни за Т-62А, но пък добри за 140 както и други в които куполът на 140 го предава, а Т-62А няма проблем.
Челното брониране на корпуса също е различно - 140 отразява доста повече попадения и при бой на клинч срещу друг медиум има леко предимство.Но пък Т-62А има предимствo при клинч с по-високи танкове, тъй като няма какво да му ударят по купола.
При еднакви умения на екипажите 140 има много по-уязвим боекомплект!
Comment