Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Oплаквания, идиотизми и всякакви негативизми.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

А КВ-4 ? На мен лично,по ми допада от Т32...Ама вярно...субективно е...зависи си от човека...

Comment

КВ-4 е много бавен и тромав танк. Отлично оръдие - почти не дава рикошети и дупчи всичко.
      Ако попадне в топа, просто мачка наред. Дебела броня, точно оръдие, доста живот.
      Аз лично го предпочитам пред ИС-3.

П.П. в една битка имах 17 рикошета от бронята
      Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

Bloksir написа Виж мнение
        Няма абсолютно нищо напротив да са с автентичните оръдия.Точно затова ми е думата.В моя парк има само 3-4 танка на хартия.Колкото за 88/71 дмж сравнен с Кваса,требе да е 500Ама тръгваме в друга посока.В играта има много подробности.До пробиване,скорост на зареждане.Те могат да програмират софтуерно рикушети,щети и т.н.Мисълта ми беше към простите неща от идеята на играта.Историята и фантастиката и политиката!Имаш реален танк да речем от ВСВ.Но това е само фасада.Здраво изкривяване на историята.Какво ще си помисли някой на 20г?Започва играта и:ейй пич тея руските танкове,особенно Квас-а са разказвали играта на останалите,през ВСВ.Нали се сещаш,че нещата избиват в друга посока.Ако бяха Звездни войни,кучета ги яли
        Съгласен съм че има сериозно изкривяване на историческата достоверност, но е точно в обратната посока. Примерно споменатите по-горе две оръдия, 88Л71 и Д25Т са сравнително късни и малко използвани (а в играта са основни). Но докато в играта Д25 има точността на чифте, а Л71 е един от най-добрите снайпери, в реални тестове двете оръдия са имали идентична точност с лек превес на руското оръдие при големите дистанции. По отношение на потенциалния демидж, много са малко танковете които могат дa издържат дори един единствен изстрел на Д25Т, като това оръдие е напълно способно да подпали танка дори без да му пробие бронята. Не знам с какво основание искаш 88мм снаряд да има подобен или дори по-голям потенциал за поражение, принципно и двата имат експлозивен пълнеж, но 122мм прави много по-голяма дупка и съответно доставя поне два пъти повече шрапнели във вътрешността на целта. Специално руските тежки танкове в края на войната са били едни чудовища унищожаващи немските с един изстрел. Но пък количеството им е било доста по-ограничено от това на масовите т-34-ки, които наводняват фронта. А това е още едно от историческите изкривявания на играта.
        Подобна логика важи и за оптиките. В играта се налага едно мнение за ужасните руски оптики с които руснаците нищо не са можели да видят и танковете им са били слепи. В действителност до някъде благодарение на близките отношения на СССР с Германия преди войната, руските оптики са били единствените в света с качества почти идентични с германските. Имал съм късмета да погледна както през германска така и през руска оптика от онова време. И не мога да кажа че германската е била много по-добра, по-скоро са сравними.
        Другия голям проблем (най-големия според мен) е склонноста на разработчиците да слагат в играта оръдия монтирани случайно на някой прототип като основни. и ИС1 и КВ1С трябва да носят максимум 85мм оръдия, а тигъра да е с късото 88мм. А американците пък до късно ще са със 75мм оръдие и едва на тиер 8 трябва да получат 90мм на пършинга. А цялата им тежка линия е изсмукана от пръстите, не е съставена от реални танкове а в по-голямата си част от прототипи произвеждани в бройки по-малко от пръстите на ръката ми (с изключение на Т32 и М103, но те са провалени конструкции, последния е доработван до началото на 60-те за да стане достатъчно боеспособен, за да си използват произведените преди това предсерийни корпуси, вместо просто да ги претопят). Хелката например посмъртно не е носил 90мм оръдие просто защото прототипа с това оръдие е можел да се обърне ако стреля с обърнат в страни купол, а дори и ако стреля по курса, танка отскачал с няколко метра назад. Тестовете са били пълен провал, този танк структурно не може да носи толкова голямо оръдие.

Comment

За 88мм имах предвид скороста на снаряда,което никъде не се споменава в играта.122м.ще направи дупка,ако целта е близо.Не напразно 88мм е било най доброто оръдие за времето си.Съчетано с бронебойни и високоексплозивни снаряди, като първите имат по-висока начална скорост,т.е.не прощава
          Колкото за голямокалибрените руски оръдия,проблема е бил голям.Нямало нито добри цеви,нито танкове,които да изплзват добре 122,хеле 152мм оръдие.Първото е имало проблем с товаримоста и закрепване,а 152 повреждало дори двигателите и ходовата част.Екипажа сигурно е ставал на бозаЗатова,когато са използвали снаряди за 152мм в завода е намален заряда.
          Въобще погледнато от всякъде руската техника е била пълна трагедия.Единствения начин е било да се произвежда неограничен брой танкове.Повече от снарядите на германцитe(в реда на шегата)

Comment

Bloksir написа Виж мнение
            За 88мм имах предвид скороста на снаряда,което никъде не се споменава в играта.122м.ще направи дупка,ако целта е близо.Не напразно 88мм е било най доброто оръдие за времето си.Съчетано с бронебойни и високоексплозивни снаряди, като първите имат по-висока начална скорост,т.е.не прощава
            Колкото за голямокалибрените руски оръдия,проблема е бил голям.Нямало нито добри цеви,нито танкове,които да изплзват добре 122,хеле 152мм оръдие.Първото е имало проблем с товаримоста и закрепване,а 152 повреждало дори двигателите и ходовата част.Екипажа сигурно е ставал на бозаЗатова,когато са използвали снаряди за 152мм в завода е намален заряда.
            Въобще погледнато от всякъде руската техника е била пълна трагедия.Единствения начин е било да се произвежда неограничен брой танкове.Повече от снарядите на германцитe(в реда на шегата)
            Това не го разбрах честно казано. Материалите които съм чел, специално пишат за ниска ефективност на 88мм ОФ снаряди. А че било най-доброто, това е по-скоро нечия фантазия. Американското 90мм е по-добро в много отношения, а руското 100мм или е равно или го бие по всички параметри с изключение на около два изстрела в минута скорострелност.
            Между другото именно на големи дистанции 122мм има лек превес в точността. Да, началната скорост на 88мм оръдие е по-висока, от което идва и по-добрата траектория и по-малките проблеми при стрелба по движещи се цели. Но при статични цели руското оръдие е по-точно. Така че не разбирам за какви добри цеви говориш, след като има тестове правени с редови оръдия от фронта, които показват паритет в точността, а ако разшириш анализите с повечко тестове виждаш и паритет в пробивността, към което можеш да добавиш и способността да пали кралски тигри челно без да се налага да им пробие бронята. Така че реално остава разликата в скорострелността. Германското реално в танковете изстисква към 10-12 изстрела в минута максимум, докато ранните ИС2 от 43-та успяват да направят едва около два. След това въвеждат мерки за подобряване на скорострелността, които практически я удвояват, но отново е далеч зад германското. От друга страна където удари не прощава, докато поразяващия потенциал на 88мм снаряд е далеч по-нисък. Което особено се забелязва при използване по цели различни от танкове. Та въпроса кое е по-доброто танково оръдие е много спорен. Дългото 88мм е по-добро оръдие за специализирани противотанкови машини според мен. Но за танк, чиято основна задача ще е да подкрепя пехотата определено големия калибър ще даде повече възможности срещу разнообразните цели на бойното поле, като способността му да унищожава произволен германски танк с един изстрел ще го направи достатъчно ефективен в противотанкови ситуации.
            По въпроса за 152мм оръдия, мога да ти пратя снимки за това какво остава от германския танк след попадение на такъв снаряд. Виждат се интересни кадри като например двустранно пробит купол, буквално разпорен от експлозията.
            Така че като цяло руската техника е неудобна, но ефективна. Да я наречеш пълна трагедия е нелепо.

Comment

E добре много съм разочаровам! Нормално ли е това вече близо 3000 битки е аз да съм 48% победи. В момента играя главно с Т-54 и имам смайващите 39% за 150 битки?!??! Не разбирам какво толкова не правилно правя, че така се получава.

Comment

Worcho написа Виж мнение
                E добре много съм разочаровам! Нормално ли е това вече близо 3000 битки е аз да съм 48% победи. В момента играя главно с Т-54 и имам смайващите 39% за 150 битки?!??! Не разбирам какво толкова не правилно правя, че така се получава.
                Това е нормално.
                Ако развиващ се "технология дърво" почти винаги се случва то.

П.С.

На русском сервере у меня много танков.
                Есть и ИС-4, и ИС-7 и прочее.
                Процент побед низкий.

На европейском сервере специализируюсь на су-76 (+"Тортила" и арта "Бат чат")
                Больше почти ничего нет. Зато процент побед - высокий.
                http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Worcho написа Виж мнение
                  Не е нормално общо взето.
                  Първо 3000 битки не са кой знае колко много и има много неща, които тепърва ще научаваш.150 битки за пръв път в среден танк от типа на Т-54 също не са достатъчни, за да го научиш .На мен ми трябваха около 100, за да усвоя напълно Обект 140 до нивото на Т-62А, след като на 62-ката имам над 1000 и сумарно с други машини от този тип поне още толкова.
                  Ако тази линия ти е първата линия танкове съм сигурен, че ще имаш много проблеми и много трудно ще се научиш.

Има го и другия момент, може просто да не ставаш за играта... аз например здраво се опитвах и на двете игри със самолети още от бета теста и мога да кажа, че съм много зле без някакви индикации да се подобрявам . При това съм наясно поне с основните маневри при въздушен бой, но някак не се получава.

Моят съвет е да пробваш да играеш нещо друго - тежката линия към ИС-7 е най-лесната за извлияане на резултати, някоя линия ТД-та, но нека да не е руската, за да имаш и друга гледна точка и задулжително една линия артилерии, но нека не е френската, а нещо по конвенционално.

Това ще приближи изискванията на танковете до твоите моментни възможности и ще ти помогне да научаваш тактиките.Играта с разнообразни машини дава различен поглед, научаваш как реагират пртивниците с които се биеш и т.н., общо взето научаваш неща, които няма как да научиш, ако набиваш само Т-54.

Погледни и някои от моите повторения със среден танк, може да ти са полезни.Може буквално да изкопираш някоя позиция 1 към 1 ... аз съм го правил в миналото, когато съм харесвал дадена тактика и е работило.

Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

Страхотно скаутче, и страхотни дебили в играта. Простооо...

Click image for larger version

Name:	shot_011.jpg
Views:	1
Size:	337.0 КБ
ID:	540212 Click image for larger version

Name:	shot_013.jpg
Size:	532.7 КБ
ID:	540215
                    Last edited by bigbeer; 03-05-2014, 00:33.

Comment

Defeat
                      Battle: Prokhorovka
                      Vehicle: StuG III Ausf. G
                      Experience received: 1,253
                      Credits received: 31,818
                      Battle achievements: Top Gun, Tank Sniper, High Caliber, Defender, Radley-Walters's Medal, Mastery Badge: "Ace Tanker"

Най-тъпото в цялата ситуация е, че имах не малък шанс да я спечеля въпреки, че останах сам срещу 6ма
                      Но свърших снарядите оставайки с трима противници на 100% кръв, при това имам около 86% попадения
                      Attached Files
                      Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

Близо 70 % от отборите ми днес не заслужават такъв добър играч като мен да играе за тях! Дали е заради промоцията, дали е заради друго, но се нароиха пълни дебили. Вчера почти през цялото време беше кошмар. С около 20 отрицателни игри съм от вчера, а днес съм на кантар. Винаги съм сред челните 5 и то с артилерия. Хем правя чудеса и пак ни разбиват. Имам чувството, че за съотборници ми пускат деца, играещи от профилите на бащите си!

Ето и сега:

Name:	shot_061.jpg
Size:	374.4 КБ
ID:	540264 Click image for larger version

Name:	shot_062.jpg
Size:	350.6 КБ
ID:	540265 Click image for larger version

Name:	shot_063.jpg
Size:	331.4 КБ
ID:	540266

Отнесох цялото здраве на Чърчила още в началото (960 точки живот). Правих, струвах и идиотите ми измряха! Изобщо в последните два дни сякаш имам проклятие да ме пуска с такива. Добре, че поне щетата и фрагчетата си ги правя във всеки рунд, то друго не ми остана...
                        Last edited by Mu3epHuk; 05-05-2014, 22:24.
                        " Глупости правят умните хора. За останалите е ежедневие." Оскар Уайлд.
                        Колкото повече научавам, много повече откривам, че не знам.
                        Много лесно е да искаш, по-важно е да можеш, а най-добре е да го направиш.

Comment

Name:	shot_435.jpg
Size:	276.5 КБ
ID:	540274 Click image for larger version

Name:	shot_436.jpg
Size:	260.1 КБ
ID:	540275
                          Ето от такива игри ми се повръща...
                          Прохоровка на горната база тръгвам с Т29 и отивам на вдлъбнатината от към алеята до камъните и почвам обстрел от хълдаун...
                          Изведнъж от десният ми фланг започва да ме стреля вражески хелкат отпред пред мен КВ-1,АМХ М4 и АРЛ 44 само чакат да се разсеям и ако се помъча да дам назад ще ме направят на швейцарско сирене,продължавам да обстрелвам тримата пред мен с добър ефект,но Хелката продължава да стреля по мен казвам на нашите зад мен да се отърват от него,но идиотите в частност ВК 3601 и СУ-100М1 си седят и нищо не правят,вкарах още няколко изстрела хелката ме уби и едва тогава идиотите тръгнаха напред...умряха доста бързо.
                          Яд ме е,че ако бяха махнали хелката от мен на време щях да избия трите танка пред мен и да изнеса играта.
                          После гледам статистиката на СУ-100М1 15000 битки 47% победи...

Comment

Крайно време е да има ограничение за дебили. Да не се смесват добри и неуспешни играчи, защото удоволствието на добрите още повече ако си плащат премиум е под въпрос. Имал съм поне 1000 битки в които съм бил предаден от своите. Понякога девизът ми в дебилски отбори е - " Сам срещу всички! " Алтернативният девиз, когато остана от шепа оцелели и целта на задачата е да отбраняваме базата е: " Тук е Спартааааа! " И като такъв спартанец правя каквото мога.... макар и загубите да не са малко, но съм като опълченец на Шипка понякога. Намразил съм такива глупави съотборници. Ето защо искам да ги банвам. Не стига, че нищо не са направили по фланга си и са тотално премазани, пропуснали врагът да има превес над нас, ами и се оправдават - Какво толкова? Това е само тъпа игра? Следва коментар от мен - Ти тъпак ли си, че играеш тъпи игри? Да не си дошъл повече тук! Останалите играчи влизаме за победа! Малоумник!
                            Пръстите ме болят да ги псувам....
                            " Глупости правят умните хора. За останалите е ежедневие." Оскар Уайлд.
                            Колкото повече научавам, много повече откривам, че не знам.
                            Много лесно е да искаш, по-важно е да можеш, а най-добре е да го направиш.

Comment

Mu3epHuk написа Виж мнение
                              " Тук е Спартааааа! "

Особое удовольствие получается от игры, когда твои соотборники "дебили", но твой танк остается 1 (+ 1 afx или bot) против 4 или 5 врагов и ты побеждаешь!
                              Во тогда кайф. Это мне нравится в игре.
                              http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

от дебилите спасение няма, но поне могат да си пипнат ММ-то, при игра в което имам платун от две Т9-ки )в т9 битка) и двете са 45% олигофрени няма как да победим....капват ни, стои един 50-120 и блее...аз му пиша - декапп бе...и откривам че той не е АФК, защото тръгва д ами отговаря на клингонски. пребиват ни и гледам че тъпият клингон е с НУЛА щета, приятелят му с об 704 само с 1К. Просто такива дебили (еле пък в платун) трябва да ги пуска само в дъното, поне да не пречат

Comment

Working...
                                X