Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Oплаквания, идиотизми и всякакви негативизми.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Чета коментарите ви и си мисля следното!В тази игра трябва да има раздел от битки всеки срещу всеки.всеки да има право да избира с какъв танк да играе.Точно в тези битки могат да се изявят крайните индивидуалисти които иначе в отборна игра в повечето случаи въпреки добрите си качества като играчи повече вредят на отбора.Ще бъде според мен интересно!И още по интересно ще бъде кои танкове ще се наложат като най вървежни!П.П Игра всеки срещу всеки разбирам 20 до 30 танка пуснати на различни места по картата-ако се окаже малка тогава броя на играчите да е в зависимост от картата.

Comment

bigbeer написа Виж мнение
      Играеш достатъчно медиуми за да си наясно че самотна 54-ка изнесена напред е потенциална жертва, докато хамериканеца, на купол, има шансове за оцеляване.
      Да твърдиш, че М103 е по-добър скаут от Т-54 е престъпно. За скаута е много по-важно да не бъде засечен и да бъде достатъчно бърз и маневрен, за да се изнесе, ако го засекат. Т-54ката е светлинни години напред в това от М103. Да не говорим пък, че куполът на Т-54 е по-здрав от този на М103.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа Виж мнение
        Да не говорим пък, че куполът на Т-54 е по-здрав от този на М103.
        той и корпусът не отстъпва много.....

Comment

Въобще не твърдя подобно нещо. Казах, че в потенциално осраната ситуация на липсващ скаут, далеч по-практично е да се играе 54-ката като фланкер, вместо да спотва на 103-ка със сравнително малка алфа. Така и двамата има шанс да наливат.
          Ако 54-ката излезе напред, като агресивен скаут, то се губи ползата от приличната му пушка. Дори и да уцели от движение, шанса да пробие челно, не е голям.
          И двата танка ще бъдат засечени от кампер със рогатка, но тракнат ли 54-ката ще я завъртят именно заради голямата и линейна скорост. Докато 103-ка играещ на купол има съвсем приличния шанс да отрази не един изстрел, давайки на 54-ката възожност да използва секундите за презареждане и да се набие покрай спотнатия противник. Безусловна реакция на камперите е да въртят цевта към влизащ им медиум, което дава възможност на 103-ката да ги дупчи странично.
          Ако 54-ката тръгне да спотва, и има поне двама противника да кръстосат огъня, то те или ще го тракнат и изнесат за норматив, или ще си отстрелят 103-ката комфортно а после заедно ще изнасилят медиума. При адекватна игра на камперите, ситуацията е губеща, освен в случая който предложих. Или да се кампи до дупка с цел изнервяне на врага. Предполагам този вариант не би харесал на никого.
          Last edited by bigbeer; 14-01-2014, 15:47.

Comment

Много интересно...и страшно теоретично....
            Иначе под агресивен скаут почти всеки минал над Т3 има предвид да се върти някъде зад прикритие на скорост, типична ситуация за Прохоровка в центъра...а не да отпраши напред на скорст и да се надстрелва...не че и такива ги няма...отделно дето от момента (много пачове ago) на въвеждането на златеникавите снаряди кампенето на купол до дупка изобщо не е опция...като дори не споменавам артилерията

Comment

Точно въртейки се, разчитайки на скорост им дава целия обем на машината за цел. Всеки кампер достигнал това ниво, има поне 75% точност на стрелбата. В резултат имаш една машина с по-малка алфа от потенциалния противник, стреляща по спотнат враг - челно, и един добър скаут, но леко понадупчен и без шанс сам да пробие нещо. При моята "чисто теоретична" постановка имаш 2 взаимодействащи си танка наливащи врага чело в борд, но този с повечето кръв е поел малко дмж. И не говоря за кампене на купол,а за изнасяне тежкия напред, при което борда му остава прикрит от гънка на терена или разни съборетини. Движейки се по този начин, 103-ката може комфортно да си стреля и не губиш ДПМ-а на 54-ката. Обратната ситуация е невъзможна. 54-ката няма необходимата депресия да прицели противник, когото е подсветила само от купола си.

Като цяло си прав, станаха много условностите и дискусията се обезмисли. При всеки случай, ако аз съм в тежкия не бих разчитал в рандомна битка 54-ката да се изнесе да ми спотва. На вълка му е дебел врата, щото.....

Comment

е то се предполага че тоя дето се върти не го прави на голо поле а меду прикрития и има не цяла машина а части от купола...иначе аз съм виждал много дори спотъри които правят точно това...и пак повтарям не на голо поле а в гънките на релефа, по голо поле се тича Т1 на кампиновка.....

Иначе форума е заразен, начетох тука ка разни индивиди си наказват съоборниците..аз принципно ен го правя...ама сега ми прикипя, на Клифт, Т8 аз с ИС-6...и се пада платун олигофрени с сПз.38 Нa и Макс 3 среден...убу идиоти не са се осетили...ама вместо да ходят поне да спотват, тия се забиват в най-далечният ъгъл на базата да кампят...100 метсра зад артилерията дори...аз им писах 2 минути да ходят да спотват а не да се крията...мълчат си...а не е да не вдяват английски (което ще си проличи по-късно) така, от почти до фаса, се връщам и ги претрепвам и двамата...и почва един вой (от което си проличава че разбират езика), аз обасянвам на всички какъв е слчуая (ако случайно не са разбрали) дори 2 се съгласяват че трябва да ги репортнем...а пътем претрепвам 3 от вразите та дори не съм на минус...

Comment

В рандъм уважавам правото на всеки да се осира както може. Стига да не ме стрелне първи. Тогава просто го убивам, а ако още някой го подкрепи изнасям и него, като си отнасям заслужения 24 часов бан, след битката. Около празниците ми се случваше често, но странно, никога не съм излизал от битка на минус в последните месеци. Късмет вероятно.

Comment

Без да се намесвам в потенциален спор, искам само да споделя някои лични впечатления. Първо да уточня, че не съм добър играч и това е само мое мнение Преди около 6 месеца (пач 0.8.5) спрях да играя, но до този момент 54-ката ми беше любим танк. Всеки път щом се ядосвах от лумпените в играта или след дълга поредица загуби си го пусках и за 2-3 игри ми минаваше. Сега по непонятни причини отново взех да играя и танка е съвсем различен. Не зная дали е имало официално бъзикане по машината, но разликата е осезателна. На първо място с удивление разбрах, че дори седмици го дупчат фронтално с обикновен бронебоен. Второ танкът е станал много по-муден и слабоповратлив. Картите са станали много по-надупчено-неравни и при всеки разгон трябва да гледаш главно къде караш, а не какво светиш или целиш. Почти всяка игра при опит да светя активно загивам от 2-3 снаряда на дестроери преди да съм ги светнал и дори без да разбера къде са. Самите карти са станали доста предразполагащи кампене и почти всеки път, когато си жертвам танки с надежда някой от отбора да се подаде и да стреля по засвет или по обърнатия към мен танк виждам как аз отлитам в хангара, а съотборниците ми се крият и чакат да видят какво ще стане... С тежки танкове, вкл. М103 в момента е далеч по-лесно и приятно за игра - хем правиш повече дмг, хем държиш повече на бой. Естествено добрите играчи си гърбят враговете на всеки танк
                    У Штирлица было два танка он на них катался по очереди.
                    Очередь возмущалась, но не расходилась.

Comment

В рандъм уважавам правото на всеки да се осира както може. Стига да не ме стрелне първи. Тогава просто го убивам, а ако още някой го подкрепи изнасям и него, като си отнасям заслужения 24 часов бан, след битката. Около празниците ми се случваше често, но странно, никога не съм излизал от битка на минус в последните месеци. Късмет вероятно.
                      че аз си излезнах на плюс в нея игра, хем тия двамата не съобразих да ги думна с евтини фугаси и отделно по чуждите тежки се наложи да стрелям със злато

Comment

A получи ли бан за 24 часа, или мина по тънката лайсна? Че на мен понякога ми го дава автоматично ,а друг път даже не ставам син. Критерия за бан ми е малко мъгляв.

Comment

Аз лично имам силно негативно отношение към всякаква стелба по съотборници (изключая сини).
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Сини, зелени, оранжеви, какво значение ? Като видя някой медиум с типичен снайперски уклон да се набива напред в мелето направо побеснявам. Не стига, че е мекица, по-тромав от тежките и рядко има над 1/3 от тяхната алфа, ами ще ми се набива. Който иска да се мели от близо, нека е така добър, да си пусне играчка с подходящите качества.
                            Има си цели линии измежду медиумите, предназначени за позиционна игра от втора линия. Тяхната основна работа е "да кампят". Тоест да заемат и задържат определени възлови позиции на картата, позволяващи далечен, пасивен спот и прецизно тракване на разкритите машини от комфортна дистанция. На тях се разчита да ковнат противниковите скаути и да не позволяват фланкване на артитата и дестротата от отбора си. Единствената адекватна игра на подобни медиуми е "камперската" и ако не я вършат коректно, отбора им зависва. Та за какво е целия вой ? Заради това,че някой играе грамотно и видите ли на другите не им харесва?
                            Съгласен съм донякъде!
                            Медиума трябва да заема стратегически предни позиции и да ги задържа.В случая с Т-54, Т-62А и дериветите обаче боят на първа линия и надстрелването в определени ситуации е доста успешен.

Пасивния спот от медиуми не го приемем, по-скоро не го мога и не го разбирам, но са го използвали срещу мен и знам, че е супер ефективен.

Т-62А има доста здрав купол, без слаби места отгоре, което в комбинация с ниският му профил позволява на определени места да стреля по противниците без те да могат да отвърнат адекватно.
                            Долината на степите, доста удобни камъни по други карти - Абатството, новата азиатска карта, Енск и т.н. Tова са все позиции на първа линия на които този танк се бие по-добре от тежък, от една страна заради формата му, от друга заради добрият ДПМ. Когато се бия на първа линия предпочитам ДПМ пред алфа - от една страна мога да държа някой тракнат, ако направи грешката да ми покаже ролка. От друга винаги презареждам пръв и аз съм чакащият докато противникът се показва.

Тук говоря изцяло за радндом в отборните битки нещата са съвсем други.
                            Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

Imperial написа Виж мнение
                              Аз лично имам силно негативно отношение към всякаква стелба по съотборници (изключая сини).
                              За съжаление понякога се налага. Има случаи в които отбора ми е благодарил за направеното. Последния път едно АМХ ЕLC стреляше всеки, когото набара, отзад в баките, опитвайки да го запали. Когато стрелна и мен се обърнах и го гръмнах. Получих поздравления от половината тим и уверения, че са го репортнали.

Ultramarine написа Виж мнение
                              Пасивния спот от медиуми не го приемем, по-скоро не го мога и не го разбирам, но са го използвали срещу мен и знам, че е супер ефективен.

Тук говоря изцяло за радндом в отборните битки нещата са съвсем други.
                              Един Патън на ключова позиция върши огромна работа на някои карти. За съжаление, стрелне ли се демаскира. Но ако е оборудван адекватно и има нерви да устиска, противника може да загуби половината си танкове, преди да разбере от къде му е дошло.

Comment

A получи ли бан за 24 часа, или мина по тънката лайсна? Че на мен понякога ми го дава автоматично ,а друг път даже не ставам син. Критерия за бан ми е малко мъгляв.
                                за сега без бан, и май съм син само в профила, в игра съм си нормален.

Comment

Working...
                                X