If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Може ли и аз да участвам в турнира. На времето по 6-8 часа въртях ПГ1. Двойката като дизайн не ми хареса
За картата - Low Countries е добре като идея. Може и Норвегия.
Ок, в момента (за съжаление липсата на свободно време ми е голям проблем) малко по-малко подготвям equipment-файл. Да предупредя нещо, обаче, идеята ми е за равностойна игра, нещо като "турнир". Поради тази причина създавам един набор от единици, който ще бъде копиран огледално в два екземпляра - тъй като не мога да променям имената на държавите в първата част, то едната ще е "Германия", а другата "СССР", но приемете названията за условни, реално само картинките ще им отговарят. Единиците на двете страни са напълно еднакви и равностойни. Картата, която споменавам, е само основа за сценарий. Затова ми се видя добра идея да използвам Low Countries, защото тя е доста интересани разнообразна. Това ще е за първата карта, ако нещата потръгнат, след това ще гледам да спретна още.
Самият сценарий ще е следният - две равностойни армии, на които им предстои да се срещнат в насрещно сражение. Двете започват общо взето в двата противоположни края на картата, единиците им са разположени, като мисля да оставя известно количество свободен престиж и може би 4 места за закупуване на допълнителни единици.
Норвегия също е добра, но по-трудно ще се получи равностойно сражение. Мисля си следващата да е по-скоро Смоленск.
Всъщност, на разположение имам и редактор за карти, така че мога да направя директно една карта за сражението. Така и двамата играчи ще са в равностойно положение, непозната карта и нови единици.
Last edited by gollum; 19-08-2006, 17:20.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Няма такова нещо . Вариантите са два - по е-майл, или "горещ стол". Очевидно е, че ще трябва да се прибегне до първото. За целта участвиците ще трябва да си изтеглят еднаквите екипмент файлове (като си съхранят някъде стария, за да не го изгубят) и съответните файлове със сценария. Като съм готов с тях ще ги кача някъде, така че да могат да се свалят и ако имам време ще опиша накратко единиците.
Вчера се разтърсих (по искане на Thorn) за различните варианти на Panzer General, които имам вкъщи (оказа се, че Pacific General кой знае защо отсъства от Антологията на SSI, но съм го намерил от другаде), та покрай това намерих някои от игрите за сваляне от интернет, та който има желание, ще публикувам тук линковете, от които може да си ги изтегли. Също и един сайт с много информация за тях, екипмент-файлове, сценарии, карти и др.
The largest conflict in world history has become a theme of many books, documents, movies and computer games. For those who are now dreaming about games like Wolfenstein 3D, where you kill nazis with heavy machine-gun, I have one little surprise...
А сега няколко думи за "Pacific General". Така и не бях си пускал игарта, въпреки че я имам от много време. Може би, защото се сдобих с нея досат след като бе излязъл PG2, че даже и три. Вчера си я пуснах и останах много приятно изненадан. Това е най-рафинираната версия на първата част на играта (т.е. най-разработената от PG, AG, FG и предполагам, SG). На практика човек вижда как се е стигнало до втората част, защото кажи-речи всичко, което по-късно се появява в нея вече присъства изцяло или в зачатък в "Pacific General", при това за радост все още са азпазени всичик положителни черти на първата част, които по-късно изчезват във втората.
Например - вече може да се придвижи една единица, сле дтова да се играе с други и пак да се избере първата и чак тогава да се използва стребата й. Самолетите имат recon-движение, което във втория PG вече е запазено само за recon-ите. Има малко повече характеристики (assault defence, специфично морски характеристики, както и специални способности). И това е единствената игра от серията, в която могат да се купуват морски единици.
Въобще с нетърпение очаквам да имам време да изкарам японската камапния .
Има и много богат екипмент-файл за добавка, както и други добри неща:
На какво попаднах днес: http://www.panzercentral.com/forum/v...ic.php?t=38679 (от този линк може директно да се сваля).
Някакво подобрено и преработено издание на Panzer General, с име: Panzer General II Adlerkorps Edition. Какво съдържа:
- 63 кампании и 1159 сценария;
- Updated UK version Panzer General II;
- Official SSI patch: pg2ukv102.exe;
- Unofficial patch: PG2UK220.exe;
- Graphic update: 008dat06jul09.exe;
- Sound update: Soundup2005.exe & news_soundup2004-2008.exe;
- Equipment File: Adlerkorps 4000 Beta 0.79;
- 510 карти;
- 321 music files and voice briefings
- 628 mostly user made sound effects
- 207 mostly user made smacks (videos)
И много други нововъведения.
Малко картинки:
Още нещо по темата и то добро. Един руснак - същият, който стои зад Panzer Corps е създал по-рано нова версия на Panzer General - върви без проблем и нужда от dos-емулатор. Има и подобрения - най-вече различно ИИ (може и да не е по-добро, но определено се държи повече като човек въз основа на краткия ми опит от първия сценарий в кампанията) и подробен отчет преди или след сражението за това кой параметър как се е използвал и какъв зар се е паднал, за да се достигне до този резултат. Играта включва и два мода за ПСВ и, разбира се, Alied General.
Това е страницата на играта (връзка). В този пост има описание (връзка).
Това ще е добра възможност да си организираме по някоя и друга игричка по пощата, ако има желаещи .
Е, все още има известни бъгове, а и някои функции от оригинала липсват, за сметка на други допълнителни. Проблемът е, че човекът работи изцяло по Panzer Corps, което ще бъде с търговска реализация и обещава, че когато приключи, ще се върне да оправя бъговете по PGF - проект, който е на границата на закона или дори отвъд нея, защото Юбисофт държат правата над поредицата, а той по никакъв начин не е съгласувал действията си с тях. Вярно е, че играта се предлага безплатно в прекрасния сайт за "изоставени" стари игри.
Това, което съм забелязал по ИИ за момента: веднага изоставя изолираните позиции и се стреми да отстъпи и да струпа силите си около важните градове (те сега се отбелязват с различно оцветени граници на хекса). Друга важна промяна - вече не може да се купува единица на същия ход, на който си завладял даден град. Май може на следващия, още не съм сигурен. Или на по-следващия. Това е подобрение, поне според моето скромно мнение .
"Липсващите функции" не са много съществени - няма я "кинематиката", т.е. анимациите в бинокъл, които така или иначе всеки изключва (ще ги добави). От по-съществените липси е отбелязването на това с коя единица вече си играл на картата (преди ставаше с една точица). Но има удобен панел, който показва същото.
Същевременно, добавените функции са много добри. Вече можеш веднага да видиш ако попълниш с неелитни колко ще ти струва и как ще падне опита и въобще за всеки такъв бутон има tooltip. Много добре е подобрил движението по картата и показването на кой хексове са в обсег на единицата.
Единственият вариант, за който се сещам, е да промениш резолюцията на монитора си на нещо около 1024 х 768 или дори 800 х 600 пиксела (на компютъра, на който съм в момента, е 1024 х 768 и се вижда прилично; основният ми компютър е с 1280 х 1024 и там наистина трябва да се взира човек, но става). или да си свалиш оригиналния PG и да го играеш през dosbox.
Хах, гледам правописа на човека не е перфектен. Има на едн място обяснения да нападнеш еди къде си, защото руснаците имат "седмични" войски (week вместо weak ). Иначе- ок, сигурно ще сменя резолюцията.
А, хъм, ако гледаш брифингите на мисиите, той не ги е писал, т.е. са оригинални, т.е. от PG. Той всъщност е модифицирал интерфейса, съвсем малко самата система и е добавил възможността да гледаш резултатите от сраженията под шапката на програмата. Но мисиите, кампаниите и всичко останало - карти, единици, са оригинални. За PG и AG, защото другите две игри са модове.
Comment