Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Panzer General Series

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Thorn написа
    нЕ СИ ПРАВ - ДВОЙКАТА Е ТАКТИЧЕСКА, А ЕДИНИЦАТА Е ОПЕРАТИВНА
    каква тактическа каква оперативна ,Панцера е походова стратегия човек ако говорим за една и съща игра>?

Comment

Thorn написа
      Няма ли някой, който да си е играл на Panzer general I ?
      Да, а освен това има дискусия по темата във форума.

Ето и някакви линкове към такива дискусии, а съм сигурен, че ако човек се разтърси, ще намери и още:

Торн е прав - първата част е по-близо до оперативното ниво, а втората вече е по-скоро на тактическо. Трудността и ИИ също са несравними - първата беше значително по-добра в това отношение. As usual.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Пичове, това ми е любимата игра – играя я от 1995 и не ми омръзва. И точно това и е хубаво – че е походова, а не риъл тайм – не се звериш постоянно в екрана да не би да пропуснеш нещо.

Обявявам турнир на всеки желаещ. Наградата – каса бира!

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Luchs написа
          каква тактическа каква оперативна, Панцера е походова стратегия човек ако говорим за една и съща игра>?
          Каква стратегия видя в PZG???? Торн и Камерер са напълно прави. А колкото до турнира - дай да пробваме една PZG3, да ти дам малко уроци :kid:
          Но всъщност съвсем обърнахме темата на gamers paradise. Хайде да продължим в правилния за целта раздел. Това все пак е тема за танкове, не за игри.
          Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

О, Panzer General все още е любимата ми военна игра и то именно първата част, въпреки всичките й кусури. Защото тя донейде е оперативна (стратегическа не е в никакъв смисъл), походова е (а военните игри с много малко изкюлчения има симсъл да са походови). Лошото е, че SSI не успяха да я развият в посоката, в която трябваше, когато я превърнаха в серия. Втората част ставаше все по-тактическа и само на моменти се издигаше до почти оперативния мащаб (защото там оперативностат пирсъстваше предимно като мащаб) на първата част. Третата част е чисто тактическа, като същевременно е недосаттъчно тактическа (на фона на сериите Steel Panters или, да речем, Close Combat).
            Основите недостатъци на серията са в принципа на определяне на целите - превзимане и задържане на градове; в липсата на снабядване и командно-комуникационна мрежа; във фиксирането на времето за дадена битка и често - във фиксирането на достъпния брой единици; в структурата на боя - много рядко бяха възможни сражения като в реалността - сфронтове, пробиви и обграждане, по същество най-често става въпрос за превземане на опорни пунктове около важните градове (изключението е ако човек сам си създаде сценарий и подреди нещата така) ; не на последно място, в това, че и трите са твърде лесни, щом човек веднъж овладее принципите им.

Comment

лесно ти е да играеш с компютъра, пробвай с мен!

thorn

Comment

Е, срещу човек-противник е значително по-интересно. Но за съжаление навремето това бе рядкост, а никога не съм имал търпението да играя по e-mail, та най-често играех или кампанията или отделни сценарии срещу ИИ-то (което, уви, е слабо). Един от проблемите при игра срещу човек е, че нормалните сценарии малко подхождат за това (т.е., единият винаги е в общо взето фиксирана позиция).

ПП Впрочем, хубаво ще е ако някой модератор пренесе тази част от дисуксията в отделан тема в раздела за игри, че тук не е на място. Гледам, че в оня раздел има една тема за Panzer General (странно е, че е само една и не е по същество).

Между другото, по-добре би било да се организира форумна игра от подобен, оперативно-тактически тип. Удобството ще е, че могат да се поправят недостатъците на Panzer General. Навремето се бях хванал с такъв проект, ама така и не съм докарал нещата до готов вариант.
                Last edited by gollum; 09-08-2006, 13:41. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

На 3Ф122 благодаря за филмчето, но се съмнявам че звука там е автентичен. Тези "документални филми" от 60-те години са съшити един за друг кадри с отделно записан звук - често може да се усети че всеки път, когато стреля картечница, звукът е един и същ, понякога изстрел с базука и с танково оръдие звучат идентично и т.н.

ПП Първият Панцер е еталон. Стратегическият елемент го има дотам, доколкото можеш да си оформиш армията по различни начини.
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа
                    Първият Панцер е еталон. Стратегическият елемент го има дотам, доколкото можеш да си оформиш армията по различни начини.
                    Не знам, това трудно може да се нарече "стратегически елемент", поне според мен . По-скоро е оперативен, дотолкова, доколкото става въпрос за избор на средства, с които да се реши една оперативна задача. Стратегия там липсва защото играчът (почти) никъде не взима каквито и да е решения и не предприема десйтвия, които да имат стратегически характер.

Comment

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Някой да иска да изиграе един Ел Аламейн на PG2 с мен, по мейл, ще правим скрийннове и ще обясняваме ходовете си, хората ще могат да обсъждат!? Ако искате и нещо друго от мисиите!

von_danitz@yahoo.com

Ход на ден! За по малко от 30 дена сме я изиграли. Шахмат...

Comment

Бих предпочел на живо.

thorn

Comment

В смисъл ?

Comment

Баа, не бих имал нерви за игра по мейл. Впрочем, Ел Аламейн на PG2 си е идиотска карта, трябва на модифицирана да се играе. Там ограниченията по време ако не се лъжа бяха твърде строги и който играе за Оста ще е яко прецакан. По-добър вариант би бил един сценарий на PG - Северна Африка, обаче малко "пипната". Хем картата е доста по-мащабна и интересна, ако се обърна към архивите на паметта си.

Comment

Шахът е противопоказен на нервите, а иначе говориш за ходове, не за време, но ОК, Москва?

Comment

Аз ли не си спомням добре, или в Панцера немските части имаха бая завишени точки? Поне за първия.
                                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Working...
                                X