Thorn написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Panzer General Series
Collapse
X
-
Thorn написаНяма ли някой, който да си е играл на Panzer general I ?
Ето и някакви линкове към такива дискусии, а съм сигурен, че ако човек се разтърси, ще намери и още:
Торн е прав - първата част е по-близо до оперативното ниво, а втората вече е по-скоро на тактическо. Трудността и ИИ също са несравними - първата беше значително по-добра в това отношение. As usual.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Luchs написакаква тактическа каква оперативна, Панцера е походова стратегия човек ако говорим за една и съща игра>?
Но всъщност съвсем обърнахме темата на gamers paradise. Хайде да продължим в правилния за целта раздел. Това все пак е тема за танкове, не за игри.
Comment
-
О, Panzer General все още е любимата ми военна игра и то именно първата част, въпреки всичките й кусури. Защото тя донейде е оперативна (стратегическа не е в никакъв смисъл), походова е (а военните игри с много малко изкюлчения има симсъл да са походови). Лошото е, че SSI не успяха да я развият в посоката, в която трябваше, когато я превърнаха в серия. Втората част ставаше все по-тактическа и само на моменти се издигаше до почти оперативния мащаб (защото там оперативностат пирсъстваше предимно като мащаб) на първата част. Третата част е чисто тактическа, като същевременно е недосаттъчно тактическа (на фона на сериите Steel Panters или, да речем, Close Combat).
Основите недостатъци на серията са в принципа на определяне на целите - превзимане и задържане на градове; в липсата на снабядване и командно-комуникационна мрежа; във фиксирането на времето за дадена битка и често - във фиксирането на достъпния брой единици; в структурата на боя - много рядко бяха възможни сражения като в реалността - сфронтове, пробиви и обграждане, по същество най-често става въпрос за превземане на опорни пунктове около важните градове (изключението е ако човек сам си създаде сценарий и подреди нещата така) ; не на последно място, в това, че и трите са твърде лесни, щом човек веднъж овладее принципите им.
Comment
-
Е, срещу човек-противник е значително по-интересно. Но за съжаление навремето това бе рядкост, а никога не съм имал търпението да играя по e-mail, та най-често играех или кампанията или отделни сценарии срещу ИИ-то (което, уви, е слабо). Един от проблемите при игра срещу човек е, че нормалните сценарии малко подхождат за това (т.е., единият винаги е в общо взето фиксирана позиция).
ПП Впрочем, хубаво ще е ако някой модератор пренесе тази част от дисуксията в отделан тема в раздела за игри, че тук не е на място. Гледам, че в оня раздел има една тема за Panzer General (странно е, че е само една и не е по същество).
Между другото, по-добре би било да се организира форумна игра от подобен, оперативно-тактически тип. Удобството ще е, че могат да се поправят недостатъците на Panzer General. Навремето се бях хванал с такъв проект, ама така и не съм докарал нещата до готов вариант.
Comment
-
На 3Ф122 благодаря за филмчето, но се съмнявам че звука там е автентичен. Тези "документални филми" от 60-те години са съшити един за друг кадри с отделно записан звук - често може да се усети че всеки път, когато стреля картечница, звукът е един и същ, понякога изстрел с базука и с танково оръдие звучат идентично и т.н.
ПП Първият Панцер е еталон. Стратегическият елемент го има дотам, доколкото можеш да си оформиш армията по различни начини."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написаПървият Панцер е еталон. Стратегическият елемент го има дотам, доколкото можеш да си оформиш армията по различни начини.
Comment
-
ПРЕДЛОЖЕНИЕ
Някой да иска да изиграе един Ел Аламейн на PG2 с мен, по мейл, ще правим скрийннове и ще обясняваме ходовете си, хората ще могат да обсъждат!? Ако искате и нещо друго от мисиите!
von_danitz@yahoo.com
Ход на ден! За по малко от 30 дена сме я изиграли. Шахмат...
Comment
-
Баа, не бих имал нерви за игра по мейл. Впрочем, Ел Аламейн на PG2 си е идиотска карта, трябва на модифицирана да се играе. Там ограниченията по време ако не се лъжа бяха твърде строги и който играе за Оста ще е яко прецакан. По-добър вариант би бил един сценарий на PG - Северна Африка, обаче малко "пипната". Хем картата е доста по-мащабна и интересна, ако се обърна към архивите на паметта си.
Comment
Comment