PeG е много приятна игра, като цяло, добро развитие на системата на PG2 (с някои отделни недостатъци). Бойната система в PG (както и AG, PacPG, SG и FG) е малко по-проста и като цяло е лееко по-различна от тези в следващите части на серията (особено в PG3). Между другото, чак сега, разглеждайки детайлните изчисления "под масата" разбрах някои особености, които преди не ми бяха ясни. Между другото, основният недостатък на тази система е в прекалената роля на случайността. Инициативата е ключова стойност и твърде често тя зависи от случаен зар. Значението на стойностите за атака е по-малко, отколкото го мислех, а ролята на случайностите - по-голяма. Но иначе системата е добър компромис между простота и достатъчност.
Вероятно тази система би могла да се подобри, ако се намали ролята на инициативата (да се измени) и единиците се бият едновременно, но това ще е вече различна система.
Въпрос на вкус е, но системата на АТ май ми допада най-много.
Между другото, north, ако си падаш по тези игри, вероятно ще се заинтригуваш от този нов проект, за който писах в отделна тема. Основният човек зад него е този, който е преправил PG в PGF.
Аз навремето така и не успях да пробвам сериозно AG, та сега с голям кеф съм започнал британската кампания (40-42). Като цяло, в началото от страната на съюзниците е по-сложно (спомням си, че първата мисия от съветската кампания - срещу Финландия, - също беше голям зор).
Вероятно тази система би могла да се подобри, ако се намали ролята на инициативата (да се измени) и единиците се бият едновременно, но това ще е вече различна система.
Въпрос на вкус е, но системата на АТ май ми допада най-много.
Между другото, north, ако си падаш по тези игри, вероятно ще се заинтригуваш от този нов проект, за който писах в отделна тема. Основният човек зад него е този, който е преправил PG в PGF.
Аз навремето така и не успях да пробвам сериозно AG, та сега с голям кеф съм започнал британската кампания (40-42). Като цяло, в началото от страната на съюзниците е по-сложно (спомням си, че първата мисия от съветската кампания - срещу Финландия, - също беше голям зор).
Comment