Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval 2: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

вече разбих англия и шотландия обаче сега тия венецианци и немци само ми пречат .сключих съюз с испанците и ще събера част от армията от англия и ще разбия немците.

Comment

минах кампанията с венеция и сега съм на балканския полуостров,мала азия,свещената земя,египет и северна италия

Comment

Браво. Дай малко информация както съм посочил аз по-горе
        Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!

Comment

откъде се взима тази информация,май от "faction summary"
          (абе хора исках да видя какво ще стане ако убия папата...
          и какво!то нищо съществено не се случи и най-тъпото е че инквизиторите продължиха да ми убиват генералите)

Comment

kamos написа Виж мнение
            откъде се взима тази информация,май от "faction summary"
            (абе хора исках да видя какво ще стане ако убия папата...
            и какво!то нищо съществено не се случи и най-тъпото е че инквизиторите продължиха да ми убиват генералите)
            Хахахаха. Ами ти какво искаш, бре, друже. Ако ще и 20 папи да убиеш, все тази. Ако не си в добри отношения с папската държава, ще ти ги убиват. А и плюс това в началните 50 или повече търна на играта в каквото и отношение да си с папата, все ще ти обикалят инквизитори и ще си убиват генерали. Тъпо е обаче ако това стане, докато генералът обсажда град.

Comment

А ако те изнерви до такава степен, че искаш да го изкорениш от града му и превземеш Рим, папата почва да се появява близо до Гибралтар и пак е действащ папа дори без Рим. Аз пък като не ми е удобен папата викам си убийците и ги пращам да учистят всеки нов папа, който не е мой или не ми е удобен
              Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!

Comment

Attila написа Виж мнение
                А ако те изнерви до такава степен, че искаш да го изкорениш от града му и превземеш Рим, папата почва да се появява близо до Гибралтар и пак е действащ папа дори без Рим. Аз пък като не ми е удобен папата викам си убийците и ги пращам да учистят всеки нов папа, който не е мой или не ми е удобен
                Папата не се върти около Гибралтар по принцип, така се е случило при тебе. Ако държиш Рим и папата е от твоята страна, той постоянно обикаля като гладно кутре около Рим. Понеже поначало той е агресивен тип, много обичам да му дам Корсика, че да няма с никого сухопътна граница и да си кротува. Пращал съм го и в Куба също

Comment

бреее...ми вие тоя папата го правите на нищо бе,чак в куба сте го пратили

Comment

играя играта от 3 години и колкото пъти му отнема правомощията (Рим), толкова пъти се появява някъде около Гибралтар

Comment

Attila написа Виж мнение
                      играя играта от 3 години и колкото пъти му отнема правомощията (Рим), толкова пъти се появява някъде около Гибралтар
                      Значи нещо ти е бъгната играта. При мен се е появявал около Гибралтар само веднъж. Мотал ми се е около Коринт, около Константинопол, най-много се върти около Рим. Ти коя игра играеш - базовата ли? Аз не я харесвам, цъкам само българския мод.

А за Камос - в Куба или Корсика му е мястото да кротува! Че иначе пак ще яде бой.

Comment

монголското нашествие чак толкова голяма напаст ли е че преди няколко дена играх с венеция,(в предишния коментар разбрахте) видях два монголски генерала с по-малко от половина армия и си викам-абе кво е тва монголско нашествие бе!!!

Comment

Монголците идват с 7-8 пълни армии с много добри генерали и единици с най-малък експириънс сребро. Много е трудно да се победят на поле или планина,защото винаги идват на битка с по 2-3 армии най-малко наведнъж. Единствено могат да се победят на мост, но с много добра тактика.

Comment

Три монголски вълни - 1237, 1258, 1282 г. Но тимуридите са още по-криви, макар и само на 2 вълни. Заради милицията с алебарди.

Comment

За Атила, макар че мразя да се самоцитирам:

"Ако играеш с Германия или Франция има много евтин начин да се справиш с тимуридите, без да трябва като улав да правиш постоянно тежка кавалерия, която да яде редовно боя. Пускаш една подир друга срещу тимуридите (ама гледаш армиите им да са разделени, че иначе лошо ) армии в състав: 1 генерал (може и капитан, ама отряд феодални ризари поне, че са по-здравички), 7 требюшета на втора линия за далечен обсег, 3 катапулта на втора линия за по-близък обсег (сетнати fire at will с огнени заряди), и 9 отряда алебардна или пикова милиция на първа линия, сетната да е направила spear wall, за да пази требюшетите и катапултите. Комбинацията е отлична, тимуридите търпят огромни загуби и от обстрела и при атаката на пикиерите, и алебардистите, а и да бъдеш размазан, това са евтини части - 100 ъпкийп на алебарди и пикиери, 250 на требюшети, 150 на катапулти. Пък и няма да те е яд, че си съсипал конницата си, която ще ти трябва срещу стандартни противници.
                              С тази тактика като съм играл с Германия съм печелил heroic victory на моста на Днепър при Киев - тимуридите трябваше да пресекат реката по моста, аз бях наредил на края му в сгъстен строй 9 отряда алебардисти и зад тях 7 требюшета и 3 катапулта. Капитан ми беше отряд феодални рицари. Щат не щат тимуридите се струпаха на другия край на моста, сещаш се каква блъсканица е била и как требюшетите и катапултите каквото изстрелят, все на месо пада. Каквото от тимуридите беше оцеляло от обстрела, стигаше да стената от алебардисти и там загиваше. С тази тактика унищожих 2 тимуридски елитни армии наведнъж (heavy lancers, heavy archers, halberd militia, sabadar militia). Каквото беше оцеляло от тях, тръгна да бяга и феодалните рицари ги доизпосякоха."

Comment

прочетох ти поста още първия път

Comment

Working...
                                X