За пари има много начини-трябва да ги комбинираш.Строиш ферми,мини-дават постоянен доход;пристанища(по-големи-повече търговия),търговски складове(или нещо такова беше),търговците по-картата,даване на търговски права;плячкосване на вражески селища-дава най-много пари.Освен това в градовете има определен брой войски,които не изискват издръжка-милициите.А папата какво си го издразнил,че те напада.Пробвай да се смириш с един от двата противника,а другия като го понабъхтиш сам ще те моли за мир.Също виж замъците да не са ти в повечко,че те не дават много пара.Аз лично(играя с англичаните) имам три замъка останалото са градове.Внимавайте много за еретически свещеници дето бродят по вашите земи-за нула време създават ерес,та може и някой от вашите свещеници да привлече,а папата не е много доволен ако в двора ви се мъти ерес.Тях ги премахвате с инквизитори и попове.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Medieval 2: Total War
Collapse
X
-
начи, имам ферми, развити са, складовете?! ся чувам за тях, ще поогледам ... иначе по големи пристанища и пазари- това като в рома-та. И вражеските селища ... че аз като ги гепя, те стават мои и трябва да им балансирам и на тях )
не са много замъците ... и аз съм с Англия, сигурно са три четири замъка, на цяла Англия и още четири провинции в Европа... търговците по картата като как точно ти носят пари?
папата побесне, щото нападнах Дания и ми вика, махни се от там, пък аз не се, и после ме нападнаха Германия и Франция ... и така ...Трол по списък.
Comment
-
aз с Венеция нямам проблеми нито с папата, нито с парите. Сложих ръка върху цяла Италия (без Рим) и далматинкото крайбрежие, всички отрови в Средиземно море. Гледай как падат паричките от Болония, Неапол, Геноа и Венеция. 2ри съм по армии, а ми снасят по 3-4 бона на ход. Ама тая работа с много флот става"Щом не щеш мира, на ти секира"
Comment
-
Десперадо,гледай да го слушаш папата поне докато не станеш достатъчно силен, щото ще ти се отели вола,пък и дава по некой жълтур за изпълнена мисия.Нападай само отлъчени нации или мюсюлмани.Аз си взех Антиохия,а тя е доста богата провинция,сега бъхтя португалците,че ги отлъчи папатаА тва за складовете е точно merchant wharf-там се разтоварват и товарят стоките.За търговците май споменах,че като ги сложиш близо до стока и ти генерира доход(ама не много-аз общо от всички имам около 100).С Венеция е естествено да се разчита на флот и търговия,пък и италианските градове са си доста богати.
Comment
-
Излезе първия мод за играта-отключва другите нации,1ход=1година,добавя разходи на армията когато е извън селище(обоз и т.н.).Повече подробности на този линк:
http://img243.imageshack.us/img243/8849/deuslovultea6.jpg There are two versions: total separate installations !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 - DLV_1.8: bigmap vanilla spurius 099i - DLV_1.8_ext: bigmap extension spurius 103 with additional regions Look although for the Drakken Tweaks 2.0a to my mod mentioned in the post !!! Changes in "Deus lo vult"_1.8: DLV_1.8
Comment
-
От сумати време игря Rome Total War и всичките му разновидности .Вчера си сложих Medieval 2 и взех да щракам.Пуснах се с Англия, объхтах околните бунтовнически градове(и крепости) направи и впечетление,че армиите на противника са много по раздвижени и тичат навсякаде по Battlemapa от единия край на стената та чак до другия само за подкрепления. На стария Rome Total War, Alexander,Barbarion Invazion, гарнизоните си пазеха няква част от града и се движеха само в малък периметар по стената и като влезеш тичат кам центара, сега определено по реалстично.Гарнизоните се избиват мноого по бавно ,арчарите сякаш не убиват никой или причиняват много малки загуби.Жалко че няма реални морски битки краино време бяше да се бъхтат реално корабите ,а не компа да решава кой печели.Дано да направят мод с България въпреки че е била под Византииска власт тогава.
Comment
-
ти пробва ли го този линк? Щото доста често като се вкара някой мод, после играта не тръгва... разходи извън селище? Че те и така не са малко )
а бе, защо като засиля тежка конница срещу противник, който стои и чака, малко преди да се вреже конницата в пехотата, копията се сменят с мечове?!?Трол по списък.
Comment
-
За да си сложиш този мод трябва да знаеш всяка тънкост за печелене на пари защото той внася само "финансова нестабилност" поради това че е насочен само към овеличаване на разходте многократно ,особено в началото на играта когато се печли малко,а и явно няма значение големината на армията ,пак ще гълта едни и същи средства.Да, така е много по реалистично ,но 5000 за 5 turns , или 1000 на ход особенно в началото ,че то фалита ще виси на косъм,слезеш ли под 0 много ще ми е чудно като обсадиш град(защото единствения изход е да превземеш бързо град(крепост) или да разпускаш гарнизони), какво ще ти казва като нямаш пари за обсада.
Днес като се прибера 4 часа Medieval2TW non stop. Ще я разуча тая игра на мах.А за тоя мод тои е еджа 50 kb рарнат ми то веро че се слагат само разходи,годините се сменят, и отвря фракции -то колко ли да е!!! .
за стрелците на стените -абсолютно вярно акчиш ги и избиват сичко доло
Comment
-
A извинете за въпроса...може да ви се стори глупав,ама до колкото разбрах от pcmania и от др. места имало възможност да се биеш с ацтеките например на родна земя-тоест в Америка.Играя с Англия-изписа ми победа,но продължих да играя-в 1590 година съм и няма и следа от Ацтеки Какаво да правяРицар
Comment
Comment