Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

я кажи как се оправяш с тия колесници, че и аз имам голям проблем с тях...

Comment

Ми почнах да си слагам копиеносците по фланговете и с тях..а вражеската пехота я разбягвам преди да се усети с конница и квото остане довършвам с обикновената пехота-кохорти и т.н...но основоното за колесниците е че тъпото ИИ ги слага по фланговете и като си сложиш копията там става грозно

Comment

Аз ей сега се бих срещу 1900 селевкидска армия, бях с 1100 човека и имам само 100тина загуби )Цялата работа е в кавалерията, няма друго спасение, ако не гонех с нея арчърите и да удрям в гръб копиеносците нямаше как. Компютъра играе много тъпо понякой път, уж силна армия ама я разделя по цялата карта. Или пък селевкидите не струват, все пак бяха само копия и арчъри и такива нямаше слонове и тежка конница..

Имам чувството че с Понт се играе най-лесно. Арменците са сигурно най-слабата армия изобщо в играта, вземаш с малко зор няколко бунтовнически града за ресурси. И вече те нападат селевкидите, но хубавото при тях е че от толкова много провинции няма как да ги пазят успешно всичките. Разбиеш ли една по-голяма армия, падат още 5 провинции с минимални жертви ) Пък с Рим да се мъчиш с тея гали дето имат 2,3 пъти повече войска от теб и не са разпръснати по половината континент...Пробвах да се пусна с Армения на Вери Хард, отивам да превземам някъв бунтовнически град , и те взеха че ми обсадиха столицата. С тях даже и с тея не може човек да се справи. С Понта е по-лесно.
        Last edited by makeeverything; 04-07-2007, 00:24. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Да на фалангата, това е големия проблем, че е много уязвима откъм гърба или отсрани, аз винаги там ги удрям особенно с конница и винаги ми дава отлични резултати.

Comment

С Понт, но може би само в началото, като се сурнат египтяните отдолу, си е бая трудно. Армията и еднците на понтииците, не могат да се мерят с египтяните.

С Понт, но може би само в началото, като се сурнат египтяните отдолу, си е бая трудно. Армията и еднците на понтииците, не могат да се мерят с египтяните. :38:
            Last edited by ALIEN; 04-07-2007, 17:56. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Галите също ме кефят, обаче пък са им слаби единиците, особено конницата, иначе да играеш с по неразвита фракция си е било винаги по-интересно за мен

Comment

Германите са Дъ Бест . Винаги са ме кефили единици с брадви - не знам защо. Иначе имат интерсна войска - някви смешни фаланги, но все пак фаланги, а и с повече опит трошат, любимите ми 2-3 единици с брадви и смешна конница, като всички западни варвари. Но в тевтонските тъмни дебри, става бой на негри в тъмна нощ .

Comment

те тея германци само мятат копия, мисля че нямат пехота като хората

Comment

Абе, май с която и да е фракция играта е вълнуваща, поне за мен де...не знам вие колеги какво мислите? В момента играя с S.P.Q.R отлъчих Брут и Юлии, а Сципии съм го заврял на майната си в Африка да сиправи компания с Нумидииците, тъй като картагенците са само в Испания и по островите. Галия и Балканите са мои, а сега готвя десант на Мала Азия, ама ми трябва силна флота. Някой да може да помогне с денарии

Comment

Е как играеш със S.P.Q.R. ?? Аз мога само с другите 3 рода да играя, ама не и с тея ?

Comment

Имам мод за отключване на вс.фракции-траки, македони, понтиици и включително S.P.Q.R мога да ти го пратя по мейл, но не знам коя версия имаш.

А Рим ми е направо непревземаем, направих епик стоунуолс и имам шест отделения роман арчърс, пет ърбанковхордс и четири отделениа конница за удар и обхват...
                        Last edited by ALIEN; 05-07-2007, 11:40. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

СЕга играя роме тотал 1.0 оригиналната версия, иначе имам реализм и барбарорум, но не ги играя много

Hannibal Barka написа
                          Мдааа Рим моя мечта :vsad: Един съвет от мен,Рим е труден за превземане,компа ти може да насича и освен това докато стигнеш централната пиаца много от твойте ще загинат ,затва го дръж в обсада и като те предизвикат са отбранявай ,не ги преследвай,а чакай да изтече времето и така ще продължиш с обсадата и на 9 ход ще клекнат :sm113:
                          и на makeeverything пратих файловете.

Аз ти видях сейвовете. Ти на кой мод играеш, защото гледам че армиите са доста големи и едно подразделение е по 160 човека ) Особено флотата
                          Last edited by makeeverything; 05-07-2007, 16:29. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

И аз на 1.0 ги отключих виж 13-та страница дето Сула обяснява за отключването на вс.фрькции, от посочения сайт изтеглих мода.

Comment

Бре! Значи с тоя мод се отключва дори и Сената , това и аз не го знаех. Всъщност до сега не съм го ползвал, щото играя с разните пачове и си инсталвам други модове за отключване на фракциите (за версиите 1.2, 1.3 и 1.5), но пък там не може да се играе с S.P.Q.R.

makeeverything, това с размера на отрядите се оправя от настройките. Отиваш на "Video Settings", цъкаш на "Advanced" или нещо от сорта беше, и там си оправяш "Unit scale" и каквото друго искаш. Имай предвид обаче, че ако компа не ти е достатъчно мощен при по-големи отряди единици ще насича като почне битката. Аз така се мъчих известно време с отряди от по 240 - 160 единици, но се отказах и пак съм на 40.
                              Last edited by Sulla; 05-07-2007, 18:34.

Comment

Aa мерси, ми не знаех че се оправя от играта даже..
                                Моя комп ме е слаб, но паметта на видео картата е само 64...иначе другите параметри са си добре за играта.

Comment

Working...
                                X