Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Някой занимавал ли се е да модва сам играта ? Аз от 1 година играя 1.3 подобрена лично от мен - с нощни битки, по-малко чума и разбойници, някои нови единици и пооправени бъгове, карта до Индия, баланс ...и т.н. Взел съм доста идеи от други модове, други са мое хрумване.. Не е нещо кой знае какво, но се занимавах доста време и най-много ме радва.

Гледах да направя нивото малко по-трудно, но не е проблем за играч с повече опит. По принцип помагам на противника като давам пари срещу информация за картата.

Comment

Ти, сам ли я подобряваш и разширяваш картата????????????? Ще ми кажеш ли как го правиш, и аз съм навит да почна подобрения и може да обменяме опит...ако си навит де.

Comment

Ако искаш да не ти удрят флотата гледай всеки път да акостираш в твое пристанище,там си на сигурно макар и обсаден понякога,но не им се връзвай да строиш кораби харчиш си парите,осигурявай постоянен поток от балансирани единици към посоката в която се разширяваш,гледай на всеки 2-3 год. да превземаш средно по1 град,аз съм успял ще успееш и ти.Дръж силите си по периферията на империята,подсигури се отвсякъде,ако имаш по границата град пълен с армия изкарай я да го пази отвън наблизо в засада, иначе ако те обсадят с нея вътре ,почва да измира и сградите се рушат.Траките ги опухай,те виж са лесни,и през Босфора прехвърляй армия,друга удобна линия е Атина-Халикарнас май беше или другия град,но гледай армията да не върви много път до кораба ,че иначе става късо плаването,даже направо ги събирай в Атина и наведнъж ги натовари и отплавай :x
        Last edited by Hannibal Barka; 30-06-2007, 20:41.
        "...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
        HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

не картата си я свалих наготово от един сайт, както и много други неща. ако се интересуваш от поднобности пиши ЛС ще се радвам да обменяме инфо.

Comment

Аз точно това правя, а кораби ми трябват щото не мога да прехвърлям армия от Европа на Мала Азия пък и за престиж, а ако акостирам близо до мое пристанище добре, ама после като тръгна нанякъде с тия моите корита и веднага ме нападат, Траките например днес ми потопиха 40 кораба и над 200 души от най-добрата ми армия се издавиха като мишки, барабар с генерала (мамка му циганин). А отгоре на всичко като ми блокират пристанищата и ми съсипват търговииката

То и аз съм навит да обменяме инфо, ама съм малко вързан с оформлението на настройките, ако можеш кажи как става, ще ти дам и мейл и всичко.

А тия разбойници наистина скапвали търговията. Днеска гледам един разбойник застана по средата на шосето и сичкото каруца спира пред него и към столицата ми само един...заминава и с цялата си наглост седи там и хич не го е.. пича че ми скапва икономиката ,затуй само :twak: и е...е ги оправят тия
            Last edited by ALIEN; 30-06-2007, 20:46. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Прати дипломат да ги подкупи пич..,ще се разпуснат или ще минат към теб,освен това ако имаш достатъчно пари ,а нямаш време можеш да наемеш с губернатора си малко наемници ,само го изкарай навън и щракни с десен клавиш върху него-стрелци ,пелтасти,хоплити.. :tup:
              А това за "шосето и сичкото каруца си го" биваше Скюлчвай съюз с враговете на твоя враг-Партия и Селевкидите предложи им да нападнат Египтяните/тяхната мама/ще ги изтощи допълнително,подсигури се със съюз със Скититте на север ,те са миролюбиви и няма да те нападнат ,но не им отнемай от туй що е тяхно,гледай да нямаш повече от 2 врага официално. :nod:
              Last edited by Hannibal Barka; 30-06-2007, 21:11.
              HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

Мерси, яко е нали...за губернатора и наемниците знам, а колкото до дипломатите трябвя да имаш стотинки, то и с наемниците е така де...нали? Ако няма ди ти правя труд пиши с кого играеш и докъде си стигнал, ако не те мързи де, пък и нали затова сме тука.

Comment

Не ме мързи,удоволствие е за мен да споделям това което съм научил,играя я от февруари мин. год. и съм я превъртял 6-7 пъти/без майтап/,след като я превъртиш и ти излезе клипа на победата я сейфваш и можеш да продължищ и по-нататък докато превземеш цялата карта,аз съм я играл само с гърците и маките и 1 път с Римския сенат,но там е интересно ,че нападам другите фамилии и превземам градовете им ,а те не ме нападат за да си ги върнат,много от битките се решават и на автоматична с победа за теб,а Египтяните са направо гола вода.
                  HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

Ха това не го знаех, че накрая сейфаш и после мога още да троша, или да ме строшат де...ха-ха, коя ти е любимата нация?

Comment

Гърците,дали са толкова много науки на света,до някъде съм сърдит на римляните ,че са ги превзели,виж имам проблем с компа/вирус/ и изключва ,затова излизм и влизам ,но можеш да ме намериш в чата/Hannibal_Barcaa/ ili ICQ/233-640-233/за фалангите мога само да кажа- я си ги турям на един баир и кат ми додат ония ми ти роми ли са римляни ли им ги суркам отгоре....
                      HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

да, ама като ударят фалангата отстрани или в гръб с конница особенно е вного слаба.

Ако имаха конница, бих играл с удоволствие с тях

А какво ще кажеш за селвкидите и те принадлежат на гръцкия свят ако не се лъжа.
                        Last edited by ALIEN; 30-06-2007, 22:39. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Селевкидите?Да и те са такива,неотдавна почнах кампания с тях,но така и не я изиграх,а пък за конницата не се безпокой,едната фаланга съм я запазил за тях. :tup: Играй със слаб център,който е в дефанзивна позиция и силни флангове,които да напредват и обкръжат врага!!
                          Помни:
                          "ВРАГЪТ НА МОЯ ВРАГ Е МОЙ ПРИЯТЕЛ" :tup: :tup: :tup:
                          Мисля ,че картагенците са много склонни на съюз,особено ако си враг на Рим и играта ти спори. Все пак играта е съобразена с историята,определено може да забележиш,че някои фракции не предприемат никаква офанзивна политика/Селевкиди,Скити,Армени,Парти,Картаген/затова биват покорени от другите определено агресивни фракции-Сципии,Египет,Юлии.
                          Last edited by Hannibal Barka; 30-06-2007, 23:33.
                          HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

ALIEN написа
                            И аз много мразя египтяните, никога не съм играл с тях и няма да играя, пропаднала нация е тяхната, сега в момента Ханибале играя с македоните, балканите са мой както вече писах ама тия жълти гадове затриха една от любимите ми нации-селевкидите, обсадиха ми с флота си Атина и чашата преля, сформирах три компактни армии, които удариха по посока Мала Азия, ама пре първия град, крайбрежния на селевкидите-вече египетски направо направих Пирова пабеда, над 400 загинали имам и сега ни напред ни назад, селевкидите си седят в тяхната стара столица Селуция и нищо не мога да очаквам от тях, единствено понтия ако направи нещо, ама са мизерници гадовете, трябваше да ги затрия на времето, както ида е ,а пък египтяните направо са ме обсадили в Средиземно море, пълни господари са там, ще видим кво ще стане.Гърците са яки, но както вече писах конницата им нищо не струва...
                            Как ги мразиш като никога не си играл с тях(египтяните)?
                            Мисля че имат много добра войска, даже прекалено, но е много трудна за управление. Аз като се бия срещу компютъра с тях ми е трудно, но като дам автоматичен изход и винаги побеждавам.. и като гледам единиците участвали в боя тея арчъри в колесниците са най-голямата им сила.. само с тях бият другите, пехотата я ползват само в краен случай Поне на мен такива статистики ми вади.
                            Тя играта не е чак толкова исторически направена, случвало ми се е много пъти, някои да ми предложи алианс и на следващия ход да ми обсади някой град...И то не е тактическа хитрост щото в конкретния случай ми обсади силен град, тъй че компютъра ми се струва понякой път глупав, е не ми е ясно откъде вади толкова войска, но..

Comment

Интересно ми е да видя как ще се справят Египтяните срещу една добре развита Селевкидска империя с тежка бронирана кавалерия и големи слонове със стрелци отгоре и тежки фаланги.Само слоновете стигат да им наритат фараонските задници. :sm113: :sm113: :sm113:
                              По-скоро бих пробвал кампания с Картаген,но не и с тях.Един приятел играл с Египет и Селевкидите му видяли сметката . за има няма 20-30 год. понеже оня се задълбочил да развива икономиката на египтените,той си беше икономист човека.
                              HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

Мразя египтяните, щото винаги , дори като играя с римляните са адски корави и ми правят големи поразии, особенно като се разпрострат из Азия и Африка, а ако ще си говорим за реално историческо минало са ми много...не знам как да се изразя...потайни, но не е точната дума.Та затова не са ми особенно приятни, е може да опитав някога някоя кампания с тях, но няма да е скоро.

Ханибал, абсолютно си прав, ама за да се развият както трябва на селевкидите им трябват поне 20-30 год. За това време по принцип Египет ги изнася, просто в началото са страшно слаби. Като играя със Селуция, дори на изи ми трябват луди подкупи, за да си запазя териториите...
                                Last edited by ALIEN; 30-06-2007, 23:53. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Working...
                                X