Да ви давам ли картите за 5-ти ход?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Под десет знамена - настолна игра, с тест във форума!
Collapse
X
-
Въпрос за предишния ход - моите ДЛК имат още ходове, например Шпее може да се зареди или да се движи (зареждането е малко нереалистично - тамън сме се "гърмяли", чакай сега да прехвърлим няколко баки мазут...) Или пък Шеер си има още 2 хода. Как се процедира при "нерешително" сражение? Губят се ходовете или?XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Да ви давам ли картите за 5-ти ход?
Въпрос за предишния ход - моите ДЛК имат още ходове, например Шпее може да се зареди или да се движи (зареждането е малко нереалистично - тамън сме се "гърмяли", чакай сега да прехвърлим няколко баки мазут...) Или пък Шеер си има още 2 хода. Как се процедира при "нерешително" сражение? Губят се ходовете или?
Comment
-
"Death or Glory"
Принципът не е много равнопоставеност. Сега ти наложи няколко сражения, и това не е лошо, но в реалността на рейдерската война е било по-скоро обратното. Ако това ти е притеснението... А заключени не сме, както писах:ако картите са свършили,... което май повече няма да има как да става, щото поне възможност за стрелба ще има винаги, пак може да си ги ползва!
Comment
-
Започва ход V
Новите карти могат да се изтеглят от този линк Голъме, раздай, моля те, по 6 патрулно-рейдерски и по една дипломатическа, те са си от стария вид.
Правилата с новите положения са тук Картите са подробно описани и изброени на страници 6-8. Благодаря!
В началото положението е следното:
1.Раздават се карти
2.Играят се дипломатически събития, първо Германия, до 6-и ход, после е Британия.
3.Играчите определят какво правят с точките - възможно е да останат точки за следващ ход.
4. Британският играч определя къде запълва маршрутите
5. Започват движенията - първа е Германия. И двамата играчи следят за горивото - може да се поиска справка по всяко време.Last edited by von Danitz; 08-03-2019, 13:19.
Comment
-
Да, сега са по 50 бройки патрулни и 50 рейдерски. Всички участват, само по един вид, като се изиграят се махат от тестето, то на тях си пише. Дипломатическите - няма промени. Даваш по 6 рейдерско-патрулни и по една дипломатическа.
От предишния ход на Грей са му останали 1 дипломатическа карта и 4 точки, за рейдерска карта не знам.
На мен са ми останали една дипломатическа, 5 точки и една патрулна.
Comment
-
Добре, аз също за точки - 2
Така, дипломация, на практика няма, ти имаш 6 точки от спестено и карта, плюс 3 точки от пробити маршрути - две по пет и три по един транспорт. Общо имаш 9 точки.
Аз имам 5 спестени, плюс две от карта - 7, от маршрути - 7 и от потопен рейдър 2 - общо 16 точки. Ти ще си кажеш пазаруването, но аз нямам избор, трябват ми транспорти така че купувам 10 за десет точки и 1 нов кръстоствач - сложно става с тия Троянски имена, но не са свършили, нека бъде КНАвстрайлскоВ Приам! Застава на рейда в Сидни! Къде слагам транспортите, ще съобщя, като си кажеш покупките и къде ги слагаш.
Comment
Comment