Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Под десет знамена - настолна игра, с тест във форума!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Да ви давам ли картите за 5-ти ход?

Comment

Въпрос за предишния ход - моите ДЛК имат още ходове, например Шпее може да се зареди или да се движи (зареждането е малко нереалистично - тамън сме се "гърмяли", чакай сега да прехвърлим няколко баки мазут...) Или пък Шеер си има още 2 хода. Как се процедира при "нерешително" сражение? Губят се ходовете или?
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Да ви давам ли картите за 5-ти ход?
        Не, не съм решил по колко.
        Въпрос за предишния ход - моите ДЛК имат още ходове, например Шпее може да се зареди или да се движи (зареждането е малко нереалистично - тамън сме се "гърмяли", чакай сега да прехвърлим няколко баки мазут...) Или пък Шеер си има още 2 хода. Как се процедира при "нерешително" сражение? Губят се ходовете или?
        Може и да не съм го написал изрично, но според мен и по логиката на играта, не се губят. Обаче, така всеки ще може да се измъкне от сражението по всяко време. Така че, ако кораб е участвал, или дори присъствал на сражение, не може да бяга и губи тези си спестени движения, един вид горивото отива за бойни маневри на висока скорост, освен ако не е потопил противника или противникът не се е скрил в дъжда, например. Ако е бил на свободен маршрут, правил е там, каквото е правил, или е чакал резултатите от друго сражение, за да се намеси или промени разположението си, може да си ползва движението до края на хода, свободно. И ако картите са свършили,... което май повече няма да има как да става, щото поне възможност за стрелба ще има винаги, пак може да си ги ползва!

Comment

Да, дай да видим с промените как ще е, че сега е малко странно както свършват картите - "заключваме" се в сражения, от които не можем да излезем
          XV mile the sea brode is

Comment

"Death or Glory"

Click image for larger version

Name:	33686b8a.jpg
Views:	1
Size:	161.5 КБ
ID:	554855

Принципът не е много равнопоставеност. Сега ти наложи няколко сражения, и това не е лошо, но в реалността на рейдерската война е било по-скоро обратното. Ако това ти е притеснението... А заключени не сме, както писах:
            ако картите са свършили,... което май повече няма да има как да става, щото поне възможност за стрелба ще има винаги, пак може да си ги ползва!

Comment

Започва ход V

Новите карти могат да се изтеглят от този линк Голъме, раздай, моля те, по 6 патрулно-рейдерски и по една дипломатическа, те са си от стария вид.

Правилата с новите положения са тук Картите са подробно описани и изброени на страници 6-8. Благодаря!

В началото положението е следното:

Name:	Map_4_end.jpg
Views:	2
Size:	764.8 КБ
ID:	554860

1.Раздават се карти
              2.Играят се дипломатически събития, първо Германия, до 6-и ход, после е Британия.
              3.Играчите определят какво правят с точките - възможно е да останат точки за следващ ход.
              4. Британският играч определя къде запълва маршрутите
              5. Започват движенията - първа е Германия. И двамата играчи следят за горивото - може да се поиска справка по всяко време.
              Last edited by von Danitz; 08-03-2019, 13:19.

Comment

Един въпрос, Даниц - почва отначало (спрямо картите), т.е. игнорирам какво е било до момента, правя нови тестета и ги разбърквам, след това раздавам "начисто", нали? Това за оперативните карти, дипломатическите си остават както са (или и тях да ги разбъркам и раздам отново)?

Comment

Да, сега са по 50 бройки патрулни и 50 рейдерски. Всички участват, само по един вид, като се изиграят се махат от тестето, то на тях си пише. Дипломатическите - няма промени. Даваш по 6 рейдерско-патрулни и по една дипломатическа.

От предишния ход на Грей са му останали 1 дипломатическа карта и 4 точки, за рейдерска карта не знам.
                  На мен са ми останали една дипломатическа, 5 точки и една патрулна.

Comment

И аз имам една рейдерска останала, пратих каквото имам на Голъм.
                    XV mile the sea brode is

Comment

Ми значи махаме тези останали по една бойни карти, че да не стане омешване в номерацията. По шест и с нови сили, напред.

Comment

Готово, раздадени са новите карти.

Едно уточнение. От новите оперативни карти ако правилно съм прочел в правилата, при изиграване излизат от тестето до края на играта само М2 от немските и двете М9 от британските, нали така?

Comment

exactly!

Е, ми да видим какво става в Европа, Грей, нещо дипломатическо?

Comment

Като дипломатическа карта, играя следната, за точки:
                            8 Великобритания окупира Исландия и Фарьорските острови! – Германия губи снабдител. Великобритания печели 1 кръстосвач. 2 точки
                            XV mile the sea brode is

Comment

Name:	Dcard_8.jpg
Views:	1
Size:	182.4 КБ
ID:	554861

Добре, аз също за точки - 2

Name:	Dcard_2.jpg
Views:	2
Size:	190.9 КБ
ID:	554862

Така, дипломация, на практика няма, ти имаш 6 точки от спестено и карта, плюс 3 точки от пробити маршрути - две по пет и три по един транспорт. Общо имаш 9 точки.

Аз имам 5 спестени, плюс две от карта - 7, от маршрути - 7 и от потопен рейдър 2 - общо 16 точки. Ти ще си кажеш пазаруването, но аз нямам избор, трябват ми транспорти така че купувам 10 за десет точки и 1 нов кръстоствач - сложно става с тия Троянски имена, но не са свършили, нека бъде КНАвстрайлскоВ Приам! Застава на рейда в Сидни! Къде слагам транспортите, ще съобщя, като си кажеш покупките и къде ги слагаш.

Comment

Аз купувам 1 снабдител, да кажем Марксбург, в база Андалусия.
                                XV mile the sea brode is

Comment

Working...
                                X