от картите които имаме вече, ми защо не, леко ще ускори и направи по-случайни нещата...само ако ти се занимава!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Под десет знамена - настолна игра, с тест във форума!
Collapse
X
-
Няма проблем, направих едно допълнение - писах на Грей за да видим дали вярно му знам ръката Ако е вярно, писал съм му и случайната карта, която губи, той може да я потвърди тук. Ако нещо съм объркал с картите в ръката му, ще ми пише, за да коригирам, че на това се крепи изтеглянето на случайна карта.
Comment
-
Картите са точно така! "Изхвърлих" изтеглената случайна карта (Даниц, да я "покажа" ли?)gollum написа Виж мнениеНяма проблем, направих едно допълнение - писах на Грей за да видим дали вярно му знам ръката Ако е вярно, писал съм му и случайната карта, която губи, той може да я потвърди тук. Ако нещо съм объркал с картите в ръката му, ще ми пише, за да коригирам, че на това се крепи изтеглянето на случайна карта.
Иначе, в сражението се извива Внезапна буря (М4), която принуждава Хермес да прибере въздушните крила и Адмирал граф Шпее успява да се възползва поривите проливен дъжд и ниска видимост, за да се изтегли незабелязан от района, в посока М03 (добре, че Хермес дойде по М02
)
XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Е ми, както е казала долната палуба, you can run but can't hide! До нови срещи, но не разбирам заключението ти, че си добил допълнителни мощности и си отишъл на друг маршрут. Това явно трябва да се уточнява. За мен си на същия, някъде в бурята,, на следващия ход си свободен да ходиш където си искаш. Ако приемем твоята трактовка, трябва да ми топнеш бая кораби... И то без такива технически възможности. Интересно.
Следващи движения на кралския флот:
Аякс прави маршрут 22-02-03
Хектор прави маршрути 06-05-23 и търси островите Орора, които фигурират в стари карти и може да са открити от хуните...
Ахил и Одисей правят маршрути 09-08 заедно, Ахил отива на 07, търси около Тристан да Куня. Одисей остава на рейд край Огнена земя
Парис прави маршрути 14- 24 и навлиза в Южно китайско море
Диомед прави м 25 и търси Корморан във Филипинско море.
Преразпределение на транспортите и нова карта, живот и здраве, утре!
После минаваме на трети ход!Last edited by von Danitz; 11-02-2019, 22:43.
Comment
-
Аха, ясно, можем да сме на същия маршрутvon Danitz написа Виж мнениеЕ ми, както е казала долната палуба, you can run but can't hide! До нови срещи, но не разбирам заключението ти, че си добил допълнителни мощности и си отишъл на друг маршрут. Това явно трябва да се уточнява. За мен си на същия, някъде в бурята,, на следващия ход си свободен да ходиш където си искаш. Ако приемем твоята трактовка, трябва да ми топнеш бая кораби... И то без такива технически възможности. Интересно.
Така остава! Много интересно ще е за следващия ход
XV mile the sea brode is
Comment
-
Има вариант в следващата редакция, примерно, да е записано на картата - благодарение на буря се изтегля без последствия на съседен таен маршрут. Това, ако взема за пример сегашната ситуация, ще те блокирам на трите възможни измъквания, но сега не е така... Не съм го доизмислил добре.
Следващият ход ще е пренапрежение за Британския флот. Както обикновено става. Картите са малко за бой, пак за следващи редакции си го отбелязвам. С толкова карти, най-много нещо дребно да топна.Last edited by von Danitz; 11-02-2019, 23:58.
Comment
-
Да, това е и моето впечатление.von Danitz написа Виж мнениеКартите са малко за бой, пак за следващи редакции си го отбелязвам. С толкова карти, най-много нещо дребно да топна.
За бурята - така както е в момента, измъкване от сражението, но оставане на същия маршрут ми се струва най-смислено. Измъкване на таен маршрут може би само ако все още имаш ход, иначе наистина е малко нереално.
Един въпрос - зареждането от снабдител също ли хаби ходове, както в база или става мигновено?Last edited by Sir Gray; 12-02-2019, 01:35.XV mile the sea brode is
Comment
-
Ми то това е, при лова на рейдери, няма подредени флоти и гарантирани сражения. По някога и североамериканците, и британците са били сигурни, че всичко е точно, и аха-аха, ама...
По играта: Крисмарине по данни на британския Лойд , до тук първенец в лова, въпреки дръзкия набег на Адмирал граф Шпее, е неговият систършип: Адмирал Шеер с четири потопени и един приз.
След него са:
2 Пингвин
2 Корморан
0 граф Шпее
Тази информация малко на Deutsche Wochenschau прилича, а не на радио Лондон, но ние сме демократи.
Поради недостиг на корабен транспорт, Британия не установява маршрут М3 за момента - 2 точки, но възстановява всички други с по един транспорт, с така получилия се резерв от Средиземно море. това трябва да се играе в трети ход, но аз го казвам от сега.
Така, на този ход, няма потопени британски бойни кораби. Съгласно
На този ход Германия печели 8 на трети ход. Имам някои съображения да са толкова - говоря за всички прекъснати маршрути от нея. Доколкото си спомням Германия имаше и две точки от предишен ход, така че има 10. Честит ни Дойчланд-Лютцов-Зайдлиц, смея да предположа...0522.Превземането на маршрут, със сражение или без, от
рейдер, носи точки на Германия, в зависимост от намиращите
се в текущия ход брой транспорти там. 1 или 2 транспорта,
носят 1 точка, до четири, носят 2, до 6 носят 3 и т.н.
Британия с прекъснатите съответни маршрути губи 4 точки, един прекъснат маршрут за две, един за една и 3 маршрута от 15-торката, закръглено към пет, сиреч 1.
Британия на трети ход ще има 6 точки.
Ситуацията с горивото: сори за лошата таблица!
кораб име сила гориво харчи друго
Кр1
Аякс 6 20/11 3
Кр2
Ахил 6 20/11 3
Кр3
Агамемном 6 20/14 3 потопен
Кр4
Одисей 6 20/8 3
Кр5
Хектор 6 20/8 3
Кр6 - без 6 20/14 3 потопен
Кр 7 Парис 6 20/14 3
Кр8 Диомед 6 20/14 3
Самолетонасача
Хермес 12 20/0 5 Без гориво
ДЛК
Адмирал Шеер 10 18/3 3
Рейдер
ЮАтлантик Пингвин 5 12/4 2
Рейдер
Пасифик Корморан 5 12/4 2
ДЛК
Адмирал граф Шпее 10 18/9 3
Снабдител
Нордмарк 3 18/14 1
Снабдител3 18/16 1 потопен
Най-веселото е, че Хермес остана без гориво, а зареждане в океана не е предвидено. Остава на някаква вечна стойка на маршрута Фритаун- Гибралтар...Last edited by von Danitz; 13-02-2019, 23:33.
Comment
-
²²² ход
Начало на трети ход
1.Раздават се карти
2.Играят се дипломатически събития, първо Германия, до 6-и ход, после е Британия.
3.Играчите определят какво правят с точките - възможно е да останат точки за следващ ход.
4. Британският играч определя къде запълва маршрутите
5. Започват движенията - първа е Германия. И двамата играчи следят за горивото - може да се поиска справка по всяко време.
Голъм, моля, по една дипломатическа и три патрулно-рейдерски, съответно! Запълването на транспортите вече съм го дал.
Comment

Comment