от картите които имаме вече, ми защо не, леко ще ускори и направи по-случайни нещата...само ако ти се занимава!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Под десет знамена - настолна игра, с тест във форума!
Collapse
X
-
Няма проблем, направих едно допълнение - писах на Грей за да видим дали вярно му знам ръката Ако е вярно, писал съм му и случайната карта, която губи, той може да я потвърди тук. Ако нещо съм объркал с картите в ръката му, ще ми пише, за да коригирам, че на това се крепи изтеглянето на случайна карта.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеНяма проблем, направих едно допълнение - писах на Грей за да видим дали вярно му знам ръката Ако е вярно, писал съм му и случайната карта, която губи, той може да я потвърди тук. Ако нещо съм объркал с картите в ръката му, ще ми пише, за да коригирам, че на това се крепи изтеглянето на случайна карта.
Иначе, в сражението се извива Внезапна буря (М4), която принуждава Хермес да прибере въздушните крила и Адмирал граф Шпее успява да се възползва поривите проливен дъжд и ниска видимост, за да се изтегли незабелязан от района, в посока М03 (добре, че Хермес дойде по М02)
XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Е ми, както е казала долната палуба, you can run but can't hide! До нови срещи, но не разбирам заключението ти, че си добил допълнителни мощности и си отишъл на друг маршрут. Това явно трябва да се уточнява. За мен си на същия, някъде в бурята,, на следващия ход си свободен да ходиш където си искаш. Ако приемем твоята трактовка, трябва да ми топнеш бая кораби... И то без такива технически възможности. Интересно.
Следващи движения на кралския флот:
Аякс прави маршрут 22-02-03
Хектор прави маршрути 06-05-23 и търси островите Орора, които фигурират в стари карти и може да са открити от хуните...
Ахил и Одисей правят маршрути 09-08 заедно, Ахил отива на 07, търси около Тристан да Куня. Одисей остава на рейд край Огнена земя
Парис прави маршрути 14- 24 и навлиза в Южно китайско море
Диомед прави м 25 и търси Корморан във Филипинско море.
Преразпределение на транспортите и нова карта, живот и здраве, утре!
После минаваме на трети ход!Last edited by von Danitz; 11-02-2019, 22:43.
Comment
-
von Danitz написа Виж мнениеЕ ми, както е казала долната палуба, you can run but can't hide! До нови срещи, но не разбирам заключението ти, че си добил допълнителни мощности и си отишъл на друг маршрут. Това явно трябва да се уточнява. За мен си на същия, някъде в бурята,, на следващия ход си свободен да ходиш където си искаш. Ако приемем твоята трактовка, трябва да ми топнеш бая кораби... И то без такива технически възможности. Интересно.Така остава! Много интересно ще е за следващия ход
XV mile the sea brode is
Comment
-
Има вариант в следващата редакция, примерно, да е записано на картата - благодарение на буря се изтегля без последствия на съседен таен маршрут. Това, ако взема за пример сегашната ситуация, ще те блокирам на трите възможни измъквания, но сега не е така... Не съм го доизмислил добре.
Следващият ход ще е пренапрежение за Британския флот. Както обикновено става. Картите са малко за бой, пак за следващи редакции си го отбелязвам. С толкова карти, най-много нещо дребно да топна.Last edited by von Danitz; 11-02-2019, 23:58.
Comment
-
von Danitz написа Виж мнениеКартите са малко за бой, пак за следващи редакции си го отбелязвам. С толкова карти, най-много нещо дребно да топна.
За бурята - така както е в момента, измъкване от сражението, но оставане на същия маршрут ми се струва най-смислено. Измъкване на таен маршрут може би само ако все още имаш ход, иначе наистина е малко нереално.
Един въпрос - зареждането от снабдител също ли хаби ходове, както в база или става мигновено?Last edited by Sir Gray; 12-02-2019, 01:35.XV mile the sea brode is
Comment
-
Ми то това е, при лова на рейдери, няма подредени флоти и гарантирани сражения. По някога и североамериканците, и британците са били сигурни, че всичко е точно, и аха-аха, ама...
По играта: Крисмарине по данни на британския Лойд , до тук първенец в лова, въпреки дръзкия набег на Адмирал граф Шпее, е неговият систършип: Адмирал Шеер с четири потопени и един приз.
След него са:
2 Пингвин
2 Корморан
0 граф Шпее
Тази информация малко на Deutsche Wochenschau прилича, а не на радио Лондон, но ние сме демократи.
Поради недостиг на корабен транспорт, Британия не установява маршрут М3 за момента - 2 точки, но възстановява всички други с по един транспорт, с така получилия се резерв от Средиземно море. това трябва да се играе в трети ход, но аз го казвам от сега.
Така, на този ход, няма потопени британски бойни кораби. Съгласно
0522.Превземането на маршрут, със сражение или без, от
рейдер, носи точки на Германия, в зависимост от намиращите
се в текущия ход брой транспорти там. 1 или 2 транспорта,
носят 1 точка, до четири, носят 2, до 6 носят 3 и т.н.
Британия с прекъснатите съответни маршрути губи 4 точки, един прекъснат маршрут за две, един за една и 3 маршрута от 15-торката, закръглено към пет, сиреч 1.
Британия на трети ход ще има 6 точки.
Ситуацията с горивото: сори за лошата таблица!
кораб име сила гориво харчи друго
Кр1
Аякс 6 20/11 3
Кр2
Ахил 6 20/11 3
Кр3
Агамемном 6 20/14 3 потопен
Кр4
Одисей 6 20/8 3
Кр5
Хектор 6 20/8 3
Кр6 - без 6 20/14 3 потопен
Кр 7 Парис 6 20/14 3
Кр8 Диомед 6 20/14 3
Самолетонасача
Хермес 12 20/0 5 Без гориво
ДЛК
Адмирал Шеер 10 18/3 3
Рейдер
ЮАтлантик Пингвин 5 12/4 2
Рейдер
Пасифик Корморан 5 12/4 2
ДЛК
Адмирал граф Шпее 10 18/9 3
Снабдител
Нордмарк 3 18/14 1
Снабдител3 18/16 1 потопен
Най-веселото е, че Хермес остана без гориво, а зареждане в океана не е предвидено. Остава на някаква вечна стойка на маршрута Фритаун- Гибралтар...Last edited by von Danitz; 13-02-2019, 23:33.
Comment
-
²²² ход
Начало на трети ход
1.Раздават се карти
2.Играят се дипломатически събития, първо Германия, до 6-и ход, после е Британия.
3.Играчите определят какво правят с точките - възможно е да останат точки за следващ ход.
4. Британският играч определя къде запълва маршрутите
5. Започват движенията - първа е Германия. И двамата играчи следят за горивото - може да се поиска справка по всяко време.
Голъм, моля, по една дипломатическа и три патрулно-рейдерски, съответно! Запълването на транспортите вече съм го дал.
Comment
Comment