Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПАЗАР (тема за обсъждане на цените)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Виж приятелю, аз не съм измислил съвременната турската армия , нито аз съм я създавал, нито аз съм поставил БА в това положение . Тя е такава каквато е - в последните месеци се наложи доста да се поровя и да се запознавам с нея. ТА до наши дни е развивана изключително като отбранителна. Едва в последните 15 -20 години започват да я развиват така че да има / да го наречем така/ по-големи от отбранителни способности. Да тя има възможности за Томахок. Но в предвид отбранителната си стратегия няма ракетите, в наши времена развиват свои лицензиозни оръжейни системи и планират своя ракета /до 2020г/ с обхват 2500км., вече изпитанията на 500 км са факт. В нашият отбор коментирахме и стигнаме до извода, че можем да поръчаме - няма основание да ни откажат - имаме възможности за изстрелване.
    Твърдите противното защото така ви се иска! Предлагам ти. Дай линкове където е написано това което твърдиш и аз ще се съглася и ще преосмисля нашата " шопинг листа" . Погледни постовете ми аз не съм поставял под съмнение ваши покупки - ако нещо съм оспорвал то е било цената - когато е била нереално ниска!
    Трябва да става игра- това е била позицията ми.
    За осъдените на живот и смъртта е приключение!

Comment

По-горе ти дадох доволно количество линкове, които явно не си прочел, определено не виждам смисъл да ги повтарям за 68ми път. В линковете за МЕКО 200, които и ти си цитирал пише какво може да се изстрелва от техните установки за вертикален старт. България е партньор на САЩ по MTCR от 2004, но пък беше изнудена да унищожи Р-400, иначе казано членството в режима явно няма връзка с продажбата на ракети. То и Испания не разполага с Томахоук де, отказали се хората през 2007. Иначе след като сте се запънали като магаре на мост сега ще поровичкам да видя за колко пари индийците са взели под наем тяхната Щука Б. Погдледнах Конте постовете ти, ти си се опитал да ми обясниш, че произвеждана у нас САУ струва колкото американски танк по-нов с около 20 години, което наистина е много "реалистично".

По отношение на TF-2000

Явно даже и не вървят преговори с Локхийд

A тук и на картинка можете да видите разликата между VLS koнтейнерите, с които вие разполагате и нужните за Томахоук такива
      Last edited by Sailor_Malan; 10-04-2012, 12:02.
      Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Аз поначало смятах, че турските ВМС не разполагат с възможност за изстрелване на "Томахавки". После ми бе разяснено за установката модел 41, сега виждам, че нещата не са толкова прости. Така или иначе, играем игра, в която сме се разбрали, че отхвърляме напълно политическата страна (тя би изисквала съвсем различно ниво на игра - интересна сама по себе си), така че за мен въпросът се свежда до следното:

1) кои кораби могат да изстрелват "Томахавки".

2) колко би струвала една ракета и какво количество (максимално) може да бъде продадено.

Доколкото разбирам, отговорът на първия въпрос ще е "новите фрегати" (мога да го допусна - максималното количество, което мога да дам от тях на турския отбор е до 6 бройки (реално 4-6)). За отговаря на втория въпрос ще изчакам да видя вие какво можете да ми дадете.

Comment

gollum написа Виж мнение
          Аз поначало смятах, че турските ВМС не разполагат с възможност за изстрелване на "Томахавки". После ми бе разяснено за установката модел 41, сега виждам, че нещата не са толкова прости. Така или иначе, играем игра, в която сме се разбрали, че отхвърляме напълно политическата страна (тя би изисквала съвсем различно ниво на игра - интересна сама по себе си), така че за мен въпросът се свежда до следното:

2) колко би струвала една ракета и какво количество (максимално) може да бъде продадено.

Доколкото разбирам, отговорът на първия въпрос ще е "новите фрегати" (мога да го допусна - максималното количество, което мога да дам от тях на турския отбор е до 6 бройки (реално 4-6)). За отговаря на втория въпрос ще изчакам да видя вие какво можете да ми дадете.
          Пусковия контейнер на Томахоука е по-дълъг от ползвания на турските кораби, на новите фрегати явно даже не текат опити да се инсталира ракетата според наличните данни за тях(иначе казано предвижда се ESSM, която ползва късия контейнер, който и в момента има на МЕКО-200 - по горе на линка можеш и като схема да ги видиш).
          Иначе цена от 1.45-1.5 милиона е нормална, но за количеството не мога да коментирам, зависи дали САЩ воюват някъде в момента и какво е положението с техните запаси
          Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Sailor_Malan написа Виж мнение
            иначе казано предвижда се ESSM, която ползва късия контейнер, който и в момента има на МЕКО-200
            Предвижда се и SM-2, а Block IV ползва дългия контейнер.

Comment

Новите им фрегати, естествено, са хипотетични (както и корветите им, но тях няма да ги коментираме, защото по функцията си няма как да носят такова оръжие). Можем да допуснем, че с оглед на "имперския уклон" ще се ориентират към възможност за някаква офанзивно оръжие срещу наземни цели и ще сложат от дългите контейнери. В играта, разбира се. Не е въпрос на пари - имат ги достатъчно.
              Въпросът е колко "Томахавки" могат да носят тези нови фрегати и в ущърб на какво друго въоръжение. Това ще предопредели и какво количество могат да искат да придобият.

Comment

Определено с ESSM се подвеждаш, оттам почти подвеждаш и нас. Да ESSM е с по къс контейнер - значи ли това че ПУ е тактическа или за самоотбрана - НЕ по-късият контейнер се изстрелва от стандартна ПУ Мк41 VLSS не само от VLST или SSD - не мисли, че по-късият контейнер за определена ракета априори означава и нова модификация VLST или SSD, и не ни внушавай това.
                Относно новите системи кораби по Милгем те са допълнителен елемент от системата /новоизграждаща се турска/ за ПРО и ПВО. Заради това и са предвидени на носят и носят ракети Стандарт 2 блоковете за ПРО. Това означава, че ползват контейнера Мк21 тоест имат ПУ с нужната стандартна височина.
                Колкото до MEKO TN в спецификациите им е записано мод 8 - това е стандартната ПУ със стандартните 8 модула всеки със стандартните 4 контейнера с стандартната височина 6.53м. на контейнера.
                Ето една хубава статия където можеш да прочетеш и да разбереш че височината на контейнера не означава непременно ПУ различно от стандартното.http://vladfotki.narod.ru/__navy/THEORY/VLS/_index.htm
                Да не зацикляме в излишни спорове.
                Дори и противници в играта, ние сме приятели, така че без лоши чувства, на игра като на игра!

Comment

gollum написа Виж мнение

Колко ще са новите кораби ще решиш ти. По въпроса с новите контейнери - ето ви снимка за сравнение с размерите.

Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                  Неизвестен руски адмирал

Comment

Адмирале, коректен въпрос, очаквам точен отговор!
                    Mk 41 VLSS може ли да изстрелва ракетите от всеки един от посочените контейнери?
                    Наличието във въоръжението на новите Милгем фрегати и корвети на RIM-66 Standard означава ли че непременно това е Mk 41 VLST или SSD или ...
                    Аз приложих по-горе линк с въпросната статия ...
                    впрочем това са контейнерите - не са модулите на ПУ нали?!
                    и се използва удължител за контейнер нали?

Comment

Приятелю, доколкото успях да прочета за ПУ тя е предназначена за определен тип контейнери. Ето тук - http://www.defenseindustrydaily.com/...updated-02139/

Казано накратко - голямата Мк 41 може да използва малките контейнери, а малката - не. вашите проекто-корвети е планирано да имат ПУ за средния контейнер. За фрегатите ви - не мога да кажа. Ако прецените, че искате ПУ за The Strike length MK 41 - според мен няма проблем. Но за да сме коректни пoтърсете повече конкретна информация.
                      Аз намерих на прима виста това - http://en.wikipedia.org/wiki/TF-2000_class_frigate От него се вижда, че проекта е замислен като кораб за ПВО на корабно съедиение. Ако допуснем, че турците сериозно са се замислили за самолетоносач, ясно е кой ще му е ескорта.

Ако сега не се планира такъв използването на желания за вас ще наложи препроектиране на половината фрегата. Не е невъзможно, просто е по-скъпо. Тук компетенцията е изцяло на голум.
                      Неизвестен руски адмирал

Comment

В такъв случай, защо им са ракети Стандарт на тези кораби като имат и другите RAM (PDMS) RIM-66 Standard и със VL ASROC и с , RIM-162 ESSM http://en.wikipedia.org/wiki/Milgem_class_corvette
                        Още повече че ESSM спокойно се изстрелват с по леки типове ПУ Mk 48 VLS.
                        Last edited by Kont; 10-04-2012, 13:59.

Comment

Kont написа Виж мнение
                          В такъв случай, защо им са ракети Стандарт на тези кораби като имат и другите RIM-66 Standard и със VL ASROC и с , RIM-162 ESSM http://en.wikipedia.org/wiki/Milgem_class_corvette
                          Сериозно ли считате, че мога да отговоря еднозначно на този въпрос Твърде надценявате познанията ми. Мога само да предполагам, че корветите с техните RIM-162 покриват средната зона за ПВО, а фрегатите - далечната. ASROC е ракетоторпедо и като такова няма връзка с предмета на разговора.
                          Неизвестен руски адмирал

Comment

Няма смисъл да спорим повече!
                            Аз в тази дискусия приключих, да рече модератора!

Comment

Защото я планирате за ескортен кораб явно и искате да си осигурите ПВО на средни и големи дистанции за охранявания обект. С тая цел и вероятно искате да има Standard SM-2 block IV. Aко си препроектирате фрегатките и модернизирате Барбарос, Фатих и компания(удължаване на корпуса, увеличаване на газенето, смяна на енергетичната установка), купете си и 200 томахоука ако искате на исканата от вас цена, още повече че ние имаме нещо в ръкава за тях.

П.с. Пак да ви потормозя за Е-8 JSTARS - радиуса на радара му е 250 км. Което означава, че летейки над Истанбул ще провиждате нещичко покрай Капитан Андреево и до там. Ако искате да наблюдавате какво се случва в Хасковско ще трябва да пърхате малко зад Одрин(иначе казано надълбоко в обсега на С-200)

Comment

То аз "рекох" малко по-рано в темата. Сигурно се е изгубило покрай страстите . Само новите фрегати TF-2000. От тях ще имате 4-6 бройки (още го обмислям), от които ще имате достъп до всичките. Всяка от тях ще може да носи определено количество ракети, способни да поразяват наземни цели. Ще се радвам на някакви идеи от хората, които разбират за това колко контейнери за такива ракети може да има на борда им освен контейнерите за ПВО?

Comment

Working...
                                X