Аз писах на Грей преди няколко часа.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Форумна игра "Дипломация IV"
Collapse
X
-
von Danitz написа Виж мнениеСамо да е нов човек. Да не е пак ИмпериалМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Смяната на политическата ориентация не е точно като смяната на полова ориентация а по-скоро нещо естествено. Ако се обърнем към историята на ХХ век, то примери - много. Веднага се сещам за няколко такива, свързани с различни държави:
- Италия: преди началото на Първата световна война, тя е част от бъдещите Централни сили, т.е. съюзник на Австро-Унгария и Германия. Обаче в крайна сметка влиза във войната като техен противник и съюзник на Франция и Великобритания;
- пак Италия, между войните сменя ориентацията и в следващата война става съюзник на Германия и противник на Франция и Великобритания;
- Русия, която в Първата световна война е част от Антантата, завършва войната практически като техен противник, в началото на следващата война е съюзник на Германия, а в следващият етап, вече е съюзник на Великобритания срещу Германия;
- Германия, в началото на ВСВ съюзник с Италия и СССР, в края - техен противник;
- Япония, в ПСВ съюзник на Великобритания, но в следващата - в редиците на Оста.
И т.н., примери - многоМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеРаботата отиде към изуй гащи. Няма вече надежда за северняците.
На този ход Османската империя разширява сериозно балканските си владения, но то си беше ясно и преди, че ще стане.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Имах в предвид че Германия воюва на емнайсе фронта, съответно руският фронт малко или много се постабилизира, съответно руснаците изпращат към Швеция по чукурнайсе корпуса всеки ход. До тук добре, ама сега новият англичанин като ни тресне в гръб и ще отнеме и малкото достойнство което ни е останало.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Сун Дзъ написа Виж мнениеОк, аз преди няколко дни писах на Грей и Воланд, че ми е домъчняло за играта и мога да повоювам каато англичанин.
От Воланд има "добро", а щом Грей се отказва ...значи ???Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Аз, да си призная, предпочитам неутрална Англия, че с тия смени на правителства курсове, правителстава и чудо нещо уравненията ми съвсем се оплетоха . Ама както кажете де. И без това цялата работа се крепи на косъм, така че един нов играч може бързо да преиключи играта по един или друг начин ако заеме по-активна позиция.
Comment
-
Ами те с предишния италианец се разбраха, освен това смяната на властта в Италия беше съвсем плавна и без промяна на политическия курс.
Това си е шахматна логика. И не ми е представлявал проблем, просто не беше много коректно да му се дава още един шанс, на този австрийско-шведски агент.
Comment
-
Ние, Явруз Султан Кахвези, трети братовчед на Мохамед, Аллах да го благослови и с мир да го дари, по волята на Аллаха султан на всички правоверни, нямаме против английския крал да се смени, стига само да не прави глупости, та да се налага да ходим чак до Ламанша да го скъсваме от бойКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment