Хегемония - 1915

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • mitaca
    пан (пра)българист хихихи
    • Jan 2007
    • 1112

von Danitz написа
    хе хе хе, да припомним мисълта на Клемансо:"Войната е прекалено сериозно нещо, за да я оставяме на военните". Подходяща е и за епохата, и за съмненията на нашия маршал.
    Умен мъж е Клемансо .
    За да прокопса една държава е необходимо една воля (но не винаги достатъчно), когато имаме две то това е достатъчно за нейния провал (но не винаги необходимо) .
    Въпросът ме бе - Ще има ли съзнателно (заложено в правилата) разделение (като забрани за консултации и комуникации) между съекипниците или по-скоро забра забрана за комуникация между членове на различни екипи на различни постове?

Comment

• messire Woland
      -
      • Jan 2003
      • 10623

Очевидно е, че комуникацията няма как да бъде забранена, затова предполагам, че ограниченията ще са от друг характер - Арбитъра ще контактува по дипломатически въпроси само с дипломата и по военни - само с военните. И т.н. Добре би било, ако можеше да има анонимност и ограничения в комуникациите (добре от игрова гледна точка), но това на практика е невъзможно.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• Odzava
        Адмирал
        • Jan 2003
        • 4092

княз Крылов написа
        Разпределенето на ролите за Австрия също е ясно : аз поемама Дипломата - всичко останало остава за Галеан В другите области само ще съветвам ако сметна за необходимо. Така че ако той смята че няма да се справи сам с другите, по-добре да намери още един човек
        Хехехех, добре, че няма Краков .... Иначе военните въпроси се подчинят на интригите и завери :sm113:
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

Comment

• княз Крылов
          Анти-Император
          • Mar 2003
          • 4733

как да няма Краков Има
          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
          きさまはしんでくださいませんか
          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

• Spellbreaker
            ветеран
            • Apr 2007
            • 432

Австрия би изчакала появата на правилата зада определи дали й е нужен още един човек, макар и само за съветник (ще му се намери пост).
            "Далеч съм от мисълта си"

Comment

• mitaca
              пан (пра)българист хихихи
              • Jan 2007
              • 1112

На официална пресконференция в L'Hôtel de Brienne в Париж, секретаря на военния министър обяви новия официален адрес за кореспонденция с френското министерство на отбраната. А то е : foch@abv.bg. Нека тук да се координират всички съвместни учения, както и официални (е и полуофициални) послания с военните министри на останалата карта с френския такъв.

Comment

• Odzava
                Адмирал
                • Jan 2003
                • 4092

Ето и адреса на Морския Щаб в Хашира Джима - mepmep@mail.bg
                Приемат се само добре обмислени предложения за правилно организирани военни конференции в елитни ресторанти и кабарета. Разбира се тези мероприятия трябва да бъдат осигурени с необходимото количество напитки, мезета, приятни и добронамерени сервитьорки, а също така и с необходимите количества лед, аспирин и зелева чорба за следващия ден.
                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                Неизвестен руски адмирал

Comment

• Warlord
                  бей
                  • May 2005
                  • 1890

Значи в Италия длъжностите се разпределиха така:

Sturmfuhrer - Политик, Дипломат и Икономист
                  Warlord - Генералисимус и Адмирал

Моя мейл е rado_manowar@abv.bg
                  Аз ще отсъствам около седмица (между 27-ми и 4-ти), надявам се, че дотогава все още няма да е стартирала играта, за да не пропускам.
                  (\_/)
                  (°_°)
                  (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

• Sturmfuhrer
                    ветеран
                    • Apr 2003
                    • 547

sturmbg@gmail.com
                    Канцлер на хазната

Comment

• Kaiser
                      ветеран
                      • Jun 2004
                      • 486

Spellbreaker написа
                      Австрия би изчакала появата на правилата
                      Турция, прави това, което и Австрия...

Обръщам се към Spellbreaker - моля, не позволявайте дипломацията Ви да прави дипломатически инциденти още преди началото на играта!

Очаквам официална позиция, както и досадните Ви дипломати да престанат да размахват пръст над Турция.

Comment

• Spellbreaker
                        ветеран
                        • Apr 2007
                        • 432

Би трябвало да познаваш Авис При все, за сега нищо официално не казал в тая тема, а ние (Австрия) официално държим на съседите си и желаем мир и просперитет
                        "Далеч съм от мисълта си"

Comment

• Kaiser
                          ветеран
                          • Jun 2004
                          • 486

Spellbreaker написа
                          Би трябвало да познаваш Авис При все, за сега нищо официално не казал в тая тема, а ние (Австрия) официално държим на съседите си и желаем мир и просперитет
                          Турция иска това, което и Австрия...

Приемаме, че сте предали извиненията си за думите на Вашия дипломат, а намеси в делата на съседни приятелски страни няма да се толерират повече от Виена.

Comment

• gollum
                            фрогландец на вестконинска служба
                            • Jan 2003
                            • 22550

Sturmfuhrer написа
                            Иначе, днес ще видим ли някоя нова част от правилата/картите?
                            Не, написах в пост 138, най-рано ще качвам нещо в поделеник иначе казано утре. Обаче малко ми се поразвалиха плановете за свободното време и не можах да свърша толкова, колкото се надявах. Ще видя как точно ще се наредят нещата и може да поизчакама, за да мога да кача наведнъж една много голяма част от правилата. Вероятно някъде сряда или четвъртък.

warlord написа
                            Аз ще отсъствам около седмица (между 27-ми и 4-ти), надявам се, че дотогава все още няма да е стартирала играта, за да не пропускам.
                            Не, не би трябвало още да сме започнали. Най-вероятно играта ще започне в седмицата 9 - 15 юли. Възможно е малко порано, но не съм сигурен.

Mitaca написа
                            Ще има ли съзнателно (заложено в правилата) разделение (като забрани за консултации и комуникации) между съекипниците или по-скоро забра забрана за комуникация между членове на различни екипи на различни постове?
                            Не, нито едното, нито другото. Няма по никакъв начин да контролирам комуникацията между играчите, с изключение на официалната дипломатическа. То не че бих могъл и да исках.

Mitaca написа
                            Един екип една воля или един екип две (или повече в зависимост от броя) воли? Ако е първото какъв е смисъла на екипа (просто всяка държава - един човек т.е. една воля). Ако е второто как става разделение на волите ( в смисъл аз искам едно а съекипника друго)?
                            Всичко е по-просто всъщност. Съвсем накратко:

1. Политикът е лидер на отбора. Това означава, че той определя разместванията в ролите, т.е. само от него ще приемам заявки от типа на "аз сега ще се занимавам с тази роля, а съотборника ми с онази". Второ - от него ще приема писмо, с което уточнява второстепенните цели в играта и то ще важи за отбора. Т.е. лидерството му е донякъде извънигрово и по-скоро се отнася към техническата част.

2. Идеята на това да има екип е проста - ролите са много и ми се струва, че разделение на задълженията ще подпомогне играчите да не са затрупани с твърде много за вършене. Затова и разделих самите функции в отделни ходове.

3. Всяка роля получава обратна информация и задава ходовете си към мен чрез отделен файл. Този файл го получава само играчът, изпълняващ съответната роля и само от него го приемам обратно като заповеди. Дали той ще показва тази информация на съотборника си, как и в какъв обем ще си решава той сам.

4. Всяка роля се занимава с отделен и достатъчно самостоятелен проблем от управлението на държавата, котео дава основания за известна свобода на всяка роля. Но същевременно е задължително да има комуникация, защото ресурсите са свързани и ако икономистът не отдели съответния ресурс, друга роля може да няма какво да използва следващия ход.

5. Политикът има и игровата водеща роля, защото той използва основните ресурси на държавата, т.е. определя с кое какво да се прави, което включва контрол над вътрешния репресивен апарат, над законодателната власт и над администрацията. Дипломатът има доста по-ограничени задължения - той води официалните преговори (т.е. използва отделените му финансови средства и администартивен потенциал, за да провежда преговори и да води външно разузнаване). Икономистът се занимава само и едниствено с това да извлече максимум възможни ресурси за отбора всеки ход, т.е. той контролира базовите ресурси - къде ще се вложат и какво ще донесат на следващия ход. Военните роли са ограничени в мирно време до контрол над създаването на нови въоръжения под формата на заявки до политика "искам това и това", които той има пълната власт да отклони или ревизира, т.е. военните получават това, което им дадат. И контрол над обучението на въоръжените сили и доктрината им. Във военно време се занимават пряко с използването им в сражение. В тези дела останалите роли нямат никаква роля.

Comment

• Warlord
                              бей
                              • May 2005
                              • 1890

Ок, значи всичко е наред и ще съм на линия.

А иначе на мен идеята за работа в екип ми допада, дори може за в бъдеще да се пробва и с по-големи отбори за да няма и сърдити потребители за това, че няма достатъчно места.
                              (\_/)
                              (°_°)
                              (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

• княз Крылов
                                Анти-Император
                                • Mar 2003
                                • 4733

Kaiser написа
                                Турция иска това, което и Австрия...

Приемаме, че сте предали извиненията си за думите на Вашия дипломат, а намеси в делата на съседни приятелски страни няма да се толерират повече от Виена.
                                Извинения? за какво? По, скоро ние искаме извинения. Турция авно търси конфликт с Австрия търсейки скрит обиден контекст във всяка наша дипломатическа депеша (където разбира се такъв няма). Ако това продължи, и то от страна на лица , които според собствените им изявления не определят външнополитическия курс на държавата, то Австрия ще бъде принудена изцяло да замрази отношенията си с Високата Порта до изясняването на точните пълномощия на техните посланници.

Под замразяване на дипломатически отношения не се има пред вид никакъв вражедебен акт срещу суверенитета на Турция, нито намесата в вътрешните работи на която и да е свободна страна.

OCC.: Щом настоявате от сега да влизаме в ролите - аз съм готов - но тогава наистина си мерете много добре думите - вече не е просто дружеско ляля преди играта, доколкото разбирам. Ако не съм разбрал правилно - оттеглям това заявланеие и продължаваме дружеското ляля преди играта
                                Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                                [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                                きさまはしんでくださいませんか
                                [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Working...