Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хегемония - 1915

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Чакайте, не бързайте . Още не съм качил нещата, но ще видите, когато го направя, че всяка държава вече си иманационални настроения, както и национални политически течения (партии едни вид), с които ще трябва да се съобразявате и те ще са коректив на действията ви. Търпение от ваша страна, а за мен достатъчно свободно време и всичко ще се нареди.
    За вас също ще има задача - целите на отбора в играта. Това са второстепенни спрямо основната цел, но ще имат значение.

Що се отнася до вестниците - пропагандата в играта има значение и то голямо. Но не е произволна, а е свързана с разход на ресурс. Така че вестниците на държавите са свободни, но реалният пропаганден ефект е овбързан с игрова същност, ще видите коя.
    Що се отнася до независимите наблюдатели - за тях няма никакви ограничения, те са "прогресивната общественост" . Т.е. няма да имат игрово изражение.

Въвеждам едно допълнително правило за числеността на отборите. Ако даден отбор изрично изяви желание (в тази тема) за включване на още един играч, то аз ще се съобразя с това и ще допусна още един играч. По подобен начин Сула ще се включи в екипа на Япония.
    Едно пояснение за ролите - можете да не се съобразите с него, просто за яснота, защото беше добре преди да ми изпратите кой с каква роля ще участва да го видите, но не съм ги качил тези неща. В играта, за разлика от всички досегашни проекти ще има два различни типа ходове, които ще се редуват - административни и оперативни. Съответно ролите дипломат, политик и икономист имат какво да правят през административните ходове, но нямат никакво участие през оперативните и обратното, генералисимуса и адмирала имат задачи за оперативните ходове. В този смисъл реших, че давма души на отбор ще са добре, защото ако си разпределят ролите, така че единия да поеме едната военна и една или две мирни и съответното и другия, ще е по-лесно и всеки ще си има занимавка. Но не е задължително да се съобразявате с това, разбира се.

Идеята за континуитет в игрите е много добра и ако тази игра се получи, ще гледам следващата по същата система и на тази карта да е продължение на резултата от тази, но примерно изместена с едно или две десетилетия напред.
    Last edited by gollum; 23-06-2007, 12:57. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Това напълно ми изяснява нещата, разбирам защо така си го решил с имената и т.н., то работата била сложна - имало партии, административни ходове, пропаганди, всяка държава с вече изградена история... Супер, с нетърпение турският тим ще очаква развитието

@ към Австрия - ... не Турция, Франция май ще влезе така в 20-ти век )

Comment

Ние също, ние също
        Значи ще отложим съставянето на национална програма за след излизането на правилата, а засега само ще разпределим ролите. Да видим Сула какво ще иска, а в нашия отбор засега са ясни само Одзава - адмирал и аз - дипломат. Политик, генералисимус и икономист подлежат на разпределяне тепърва.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Да, това, което казва Голъм, значи и че публикациите във вестника ми, преди излизането на информацията са напълно безсмислени.

С нетърпение чакаме повече от правилата!
          Канцлер на хазната

Comment

messire Woland написа
            Ние също, ние също
            Значи ще отложим съставянето на национална програма за след излизането на правилата, а засега само ще разпределим ролите. Да видим Сула какво ще иска, а в нашия отбор засега са ясни само Одзава - адмирал и аз - дипломат. Политик, генералисимус и икономист подлежат на разпределяне тепърва.
            След преговори в отбора се очертава следното:
            Играчи: Сула, Одзава, Воланд (voland@abv.bg)
            Разпределение на ролите:
            1. Политик: Воланд
            2. Дипломат: Сула
            3. Икономист: Воланд
            4. Адмирал: Одзава
            5. Генералисимус: Воланд
            Дипломатически преговори ще водим най-вероятно и двамата със Сула.
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Преговори може да води повече от един човек, имам предвид "неофициално", т.е. по начин, който не ме интересува в качеството ми на посредник. Единствено официалните договорености и игровите дипломатически дейстивя следва да идват от една роля (чрез един файл).

Comment

На кой мейл да пращаме позициите, всъщност?
                Канцлер на хазната

Comment

histwrkshp@abv.bg - от този ще водя играта. Но е рано да ги изпращате. Т.е. няма проблем да ги изпратите сега, но не е задължително.

Comment

Един екип една воля или един екип две (или повече в зависимост от броя) воли? Ако е първото какъв е смисъла на екипа (просто всяка държава - един човек т.е. една воля). Ако е второто как става разделение на волите ( в смисъл аз искам едно а съекипника друго)?
                    Прост пример сега съм с Даниц в екип, на този етап сме се разбрали аз да водя военната част, а той всичко останало (което си подлежи на ревизия, но от него - по мое желание). Какво се получава на практика: даже и да водех всичко, а Даниц само едно (даже и най-маловажното) аз ще се се съветвам с него по всички поводи и това е разбираемо (аз съм новобранец той има и опита и познанията). Та ако има две воли, какви ще са механизмите?
                    Съзнавам, че въпроса е задеден некоректно (в темпорален план - няма правила още) и причината не е да форсирам събитията (и да можех нямаше да го искам). Но все пак някакви разяснения.

Comment

В тази игра още не знам как ще е, но по принцип досега се е случвало: една държава - две-три различни мнения на играчите
                      Това може да доведе до различни събития:
                      - докато има мир, важни са идеите на цивилните три персонажа. Но може да съществува примерно разногласие между Икономиста (къде и как се влагат средства за флот/армия) и Военния. Това не е фатално, такива разногласия има и в реалността. Това няма да ги спира да са отбор;
                      - при по-сериозни разногласия вътре в екипа и специфични действия на персонажите, в една по-стара игра се стигна до гражданска война в Италия - така че и това принципно е възможно;
                      - в крайна сметка в процеса на игра може да се вкарат още играчи, които да заменят или допълнят някой отбор.
                      Проект 22.06.1941 г.

Comment

хе хе хе, да припомним мисълта на Клемансо:"Войната е прекалено сериозно нещо, за да я оставяме на военните". Подходяща е и за епохата, и за съмненията на нашия маршал.

Comment

Разпределенето на ролите за Австрия също е ясно : аз поемама Дипломата - всичко останало остава за Галеан В другите области само ще съветвам ако сметна за необходимо. Така че ако той смята че няма да се справи сам с другите, по-добре да намери още един човек
                          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                          きさまはしんでくださいませんか
                          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

mitaca написа
                            Един екип една воля или един екип две...
                            Предвид начина, по който са написани правилата, би трябвало Политикът да отговаря за най-важните въпроси, но след като всеки играч ще праща сам своите ходове (май така беше), значи, че политикът няма да има пълна власт.

Иначе, днес ще видим ли някоя нова част от правилата/картите?
                            Канцлер на хазната

Comment

Турският тим има принципно разбирателство за игровите роли: Деймос поема икономиката, армията и флота, а аз дипломацията и политиката. Крайните ни разпределения ще бъдат дадени едва след като се запознаем с Правилата и Водещият поиска ролите на всеки тим да бъдат представени/пратени официално.

Както бе посочено, важно е единството в един тим, поне при нас няма едноличност. Напълно разчитам на Деймос при определяне на външнополитическия курс на Турция, както и аскера ще взема предвид политиката )

Инак моят адрес е adliger@abv.bg.

Comment

хъмн не трябва ли Дипломата и Политика да насочват външнополитическия курс, а икономиста да е определящ за вътрешнополитическия, заедно с Политика - явно все още позициите в Турция не са изяснени - затова ще почакам да се изяснят преди да установим дипломатическите отношения с близките ни съседи
                                Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                                [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                                きさまはしんでくださいませんか
                                [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Working...
                                X