If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Днес на една поляна край Париж (името май бе...... Бурже) се проведоха, хмммм изпитания (споко не се изпитваше новото френско оръжие - тесла). След много бръмчене, бръмчене и бензин се взе решение: тез пеперуди и водни кончета ...... са страхотни що не ги обучим за олимпиадата в Стокхолм ша вземат много медали! На въпроса ма това не може ли да се използва и за армията? Маршала отговори: Не!
Все още пиша правилата (това отнема много време, който е пробвал знае), реших да ги кача наведнъж, за да избегна отговарянето на въпроси, които са разгледани в друга, все още некачена част. До момента са готови на 20% описанията на държавите и почти готови - описанията на невоенните роли. Вероятно до петък (ако всичко върви по предварителната ми преценка) ще са напълно готови опиаснията и мирните роли, за другата седмица ще останат военните. Т.е. всичко се движи общо взето по график - другата седмица ще е за финализиране и качване на тази част от правилата, които можете да четете впоследствие (в петък вероятно ще е първата, по-голяма порция информация), както и за въпроси. Евентуално ако въпорсите са много, ще отпусна още една седмица. Иначе спокойно можем да започнем играта примерно от 16.07 ако всичко е наред.
И аз подкрепям същата идея - правилата да са написани в максимална степен, преди да бъдат обявени. Аз съм правил неведнъж грешката да ги обявя на някакъв стадий и след това да се заровя във въпроси около тях, чиито отговор е в друга част на правилата. Мисля, че и за играчите този вариант ще е по-лесен, тъй като няма да се наложи да проследяват много промени в правилата. Както се казва - поне моите грешки да се избегнат.
А че няма как правила за такава игра да бъдат напълно завършени и всяка ситуация да бъде описана в тях - няма, колкото е по-сложна описваната Реалност, толкова по-сложни стават и правилата.
Така че, нека не бързаме - когато са готови - тогава.
Не, засега нищо, съжалявам. Ще се позабавят допълнително нещата, защото информацията за обработка се оказа малко повече, отколкото прецених първоначално. А и преценката ми за свободното време, с което ще разполагам се оказа леко неточна. Забавянето ще е вероятно с една или две седмици. Във всеки случай, от по-следващата седмица излизам отпуска и ще имам повечко свободно време, та със сигурност ще завърша нещата тогава, ако не съм успял по-рано. Съответно, ще променя малко графика, няма да чакам всичко да е готово, за да го кача наведнъж, а ще кача информацията за мирните роли (и без друго започваме с такъв ход), когато и готова, заедно с информацията за историческия контекст, за да имате време да я прегледате. След това ще направя и кача военните роли и общо взето тогава нещата ще са готови за започване.
Сега се мъча с попълване на икономическата информация, отнема много време, а трябва и да се балансира. Ако се наредят нещата, първите нови неща следва да очаквате към края на тази седмица.
Засега препоръвчам да се запасите с търпение - разработката на системата отнема много време.
Това е повече от сигурно . Но дори и някой да не е на линия или да му е минал ентусиазма, това, първо, е даже още по-добре (подобна нетрайна мотивация така или иначе няма да изкара повече от три-четири хода) и второ, не е чак такъв проблем - желаещи се намерят.
ПП Може някой да ме разкритикува, че е по-добре първо всичко да се завърши и тогава да се обявява играта, но за мен самата обява е стимул да завърша нещата. Иначе като се познавам, постоянно човъркам и подобрявам даден детайл, поради което все не достигам до завършване на проекта.
Comment