Иначе нагнетяване няма - доколкото познвам Кайзера, въпреки всичко сигурно съм в първата десятка в списъка за кандидат-кавалерите за ордена "За оснобенни заслуги към Великата Порта"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хегемония - 1915
Collapse
X
-
selqndur написаА за кога да очакваме правилата.
Kaiser написаВ една игра помня и държава, самоназоваваща се "Газпром"...
Kaiser написаИзвинявам се, но мисля, че това не е никакво смесване на реалности - смесване е, че една държава, която е факт от 1923 г. се появява на картата на игра, съдържаща в заглавието си "1915"
Kaiser написаТолкова за смесването на реалности, а щом е за наша сметка, значи мога да си ги смесвам...
Kaiser написаБеше казано, че титлите и имената нямат значение, тогава къде е проблема?
Comment
-
княз Крылов написаИначе това че в реалността Турция съществува от 1923 ь в играта я има вече през 1915 - не е смесване, а именно разграничаване от реалността
Тогава искам официално позволение от почитаемите водещи, и не виждам причина те да не одобрят. Не желая да затормозявам никой, но не виждам защо в произтичащите от екипа към останалите играчи контакти държавата да не е Османска империя...
@ към месир Воланд: това и искам - да надграждам сега, а не когато почне играта и на никой (включая на мен) няма да му хрумне поради заетост да изпипва подобни детайли.
П.С. Сега прочетох горните мнения.
@ към Княза - Австрийската легация в Истанбул вече е поканена в Долмабахче сарай на локум, сладко от дюли и гюл-шербет. Ордените и титлите на Височайшата Ни империя ги раздаваме по заслуги.
@ Голъм - о.к., няма да споря, ти си водещ, не съм го правил и няма да го направя. Щом е такъв пробем да е Турция, а не Османска империя, рахат да е. Пък за популацията - ние ориенталските владетели си имаме наши си чалъми как да управляваме. За титлите, имената и духовете - аз съм със скромен капацитет, ако позволиш все пак ще си имам име, да не ме бъркат хората. Инак трябва да съм "Духът на политиката", "Духът на флота" и т.н. което ама никак не ми звучи...Last edited by Kaiser; 21-06-2007, 18:00.
Comment
-
Тогава искам официално позволение от почитаемите водещи, и не виждам причина те да не одобрят. Не желая да затормозявам никой, но не виждам защо в произтичащите от екипа към останалите играчи контакти държавата да не е Османска империя...
Comment
-
Кайзер, да обясня на по-популярен език това което обясни голум с "духовете".
Всяка роля реално може да включва пв себе си повече от една личност във властния апарат.
Тоест тук няма роли Султан, Визир, Паша бабаит и БляБляБляБей. Тук има нещо като отдели.
Например има отдел на върховното управление условно наречен "Политик" - в него влизат Султана и Визира, може би целия султански съвет, престолонаследника и първата жена на султана. тоест ти спокойно можещ като ПОЛИТИк да се изказваш от името на всеки един от тях - естествено можеш да ползваш и само Султана, но това не е задължително. Съответно Военната роля включва адмирали, генерали, командири, щабняци , военни съветници и т.н. от името на които ще може да говори този който поеме Военния отдел. това естествено не му пречи отново да си реши че в Военния апарат има само една най-висша сила а другите са безмълвни изпълнители и да се изказва само от негово лице.
Например аз като Канцлер едва ли ще тичам наляво и на дясно да преговарям из целия свят - понякога това ще се извършва от името на специални или постоянни посланници , пак контролирани обаче от отдела "ДИПЛОМАТ"Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Да, обяснението на Крылов е по-достъпно и добро от моето, още повече, че то е от ролева гледна точка. Моето е по-скоро от системна такава, където не е важно кой говори като конкретна игрова личност (султан, бейлербег, посланик и т.н.), а коя роля извършва действието. Всяка роля си има игрови ресурс, чрез който действа, изразходвайки го. В смисъла на игровата система дейстивето е всъщност разходването на този ресурс за да се постигне съответният ефект. Чрез кого става това няма значение за мен като посредник, важното е коя роля го поръчва, котео се уточнява чрез файла с дейстивята, различен за всяка роля.
Comment
-
Княже, казах със "скромен капацитет", а не че съм малоумен. Кътам някоя клетка нейде из османската, пардон, турската си тиква
Говорех за 'име' (Мустафа, Селим, Орхан и т.н.). Това за 'ролите' и 'титлите' ми е ясно.
Позволете да сложа сам край на моабета. Лично обясненията бяха полезни, благодаря на всички. След като се разбрахме, мисля, Османската империя, пардон, Турската империя няма нужда да е обект на по-нататъшно внимание. Като това да затормозявам един австриец да и мисли устройството...
Comment
-
- Кайзер, не ме разбира погрешно, радвам се, че попита за това, защото ми даде повод да го обясня. Въобще въпросите са добре дошли, разбира се, засега е рано тъй като много неща ще се изяснят в правилата. Но след това ще се радвам на всякакви въпроси, така ще избегнем недоразуменията по верме на игра, поне частично, разбира се. Те са неизбежни.
Comment
-
Оооо, не се притеснявайте, с удоволствие можем да договорим преустройство на Турската империя по австрийски модел - ще ви пратим и специалисти (нашите за разлика от другите ползват писалки и показалки, а не щикове и саби)Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Голум, ами?! едва ли - той никога досега не се е проявил като пълководец Само като интригант - а и остави ме да лъжа бедните балкански страни - иначе как ще оправям след това разбунтувалото се поробено население - ние не сме окупатори, ние сме просветителиДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Ще сложа и аз два жалона в "международните отношения"
Франция, ръководена от митака и мен, признава правото на суверенните правителства да си ползват каквито желаят наименования. Как е в картотеката горе на небето, на геостационарна орбита, където е кабинета на "групата наречена "водещ"" (по мотиви от публикувана част от правилника), дали под инвентарен номер или с иконки, ни е безразлично. Да няма вживяване, финтифлюшки, красотички и натруфени терминологии прави играта дървен ММОРГ или както там се нарича, "цъкай или умри"
Второ, Франция, ако и когато почне играта, не е в редовни дипломатически отношения с Австрия, заради неодобрението на личността, заемаща поста на дипломат. От сутринта четем врели некипели, представям си после. Къде е Гогата да има баланс поне!
да живее Републиката
да живее Франция
хау!
Comment
-
Вживяване и финтифлюшки може да има - за това си отговаря всеки сам. Затова и подготвям контекст за всяка държава . Въпросът е вживяването да е на тази основа, а не върху произволни асоциации от реалната история (и да не срещам възражения от типа на "ама ескадра биртански броненосци е унищожила еди кога си и еди къде си ескадра от турски броненосци, защото тук не става така?" ). Затова и държавата в играта е "Турция", вживяването в играта означава за играчите, играещи с нея тя да е именно "Турция", а не "Чаршафбайр", примерно Така че приветствам всячески вживяването, въпросът е на какво основа се прави то, т.е. ако в играта Франция е ислямска джамахирия, то играчите ще трябва да се съобразяват с това .
Comment
-
Възразявам официално, че Турската империя постоянно се спряга за пример.
С огромно и хищно нетърпение ще чакам тая историческа база, върху която трябва да се стъпва. Удовлетворява ме, че може да има свобода на надграждане.
Обявявам и кое ще е първото "надградено нещо" - харем по подобие на този на предишния османски, пардон, турски султан Ал Даниц
Comment
Comment