Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фашистка Италия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Фашистка Италия

Фашистка Италия - политическо устройство.

Принцип I: Италия е фашистка държава, от авторитарен тип. Така че, волята на Дучето и неговата партия е закон. Мусолини е и много популярен в цяла Италия и е трудно да бъде махнат от върха, докато не направи големи грешки.
    Принцип II: Фашистката партия се управлява от висш съвет, в който гласовете са разпределени така:
    Дуче: 3
    Ръководител на Големия Фашистки Съвет: 2
    Външен Министър: 1
    Министър на Индустриализацията: 1

Роли:

Първостепенни роли:
    Дуче: Ръководи почти еднолично държавата, като може да се намесва във всичките й области. Ръководи пропагандата.

Ръководител на Големия Фашистки Съвет: Определя вътрешната политика на Италия и има законодателна власт.

Министър на Индустриализацията: Отговаря за индустрията. Следва заповедите на Дучето и партията. Може да провежда и собствени инициативи.

Началник на Генералния Щаб: Ръководи армията. Подчинява се само частично на Дучето, като ако има спор, важи личното му мнение. Не е зависим от фашистката партия и нейните решения.

Второстепенни роли:
    Външен Министър: Следва линията на Дучето в политиката, отговаря за дипломацията.

Крал на Италия: Не зависи от Дучето, има право на дипломатическа инициатива. Има влияние, макар и неголямо върху армията и флота.

Опозиция: Краля на Италия, Ватикана, Мафията, нелегалната Компартия.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Фашистка Италия

Аз като изтъкнат фашист и ревностен защитник на правдата и фашисткия начин на живот бих желал да се кандидатирам за Император на Свещенната Римска Империя. Е, верно че с малко понамалена теритрория и поочукана репутация, но ... Където е текло, пак ще тече. :tup: :twisted: :tup:
    "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

Ами гледам, че няма други кандидатури за Император на Свещенате Римска Империя. Няма и схема с режима за управление. И въпреки това, аз откривам наддаването. Очаквам кандидатури придружени с кратка автобиография и мотивационно писмо. На кандидатурите ще бъде отговаряно в едноседмичен срок. Надявам се да сформирам добър екип, с чиято помощ да изведем Италия до подобаващото и място в световната йерархия.
      "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

Воланд, кога ще е готово д-вното устройство на Италия?
        Щото аз даже не мога да си поканя кандидати за постовете, щото нямам идея какви са те. Скоро ли ще стане?

Comment

Ако искате истински фашизъм ...а не тоталитарен режим пропагандиран от фашистка догма - да направим Италия с двама лидери §) Както консулите в Републиканския Рим Ще бъде интересно
          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
          きさまはしんでくださいませんか
          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Триумвират не щеш ли? За да бъде едно управление успешно, трябва да се постигне опеделено ниво на централизация. Именно централизацията е ключа към "синергията" и от там към победата.

Comment

Ама интересното е да стигнеш до тази централизация
              Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
              きさまはしんでくださいませんか

Comment

Ама интересното е да стигнеш до тази централизация

усещам че повечето тук се дразнят от това че трабва да делят власта си с някого ....според мен тома може да се превърне в голяма пречка за реръщането на играта от чисто тактическа в политико-стратегическа важното да не се симулират външни труности а и вътрешни, ако се иска да се приближи играта до реалност. повече държави са водиле войни за да оправят вътрешните си проблеми а не зада си го върнат на някого който вчера го е бил на Ейдж

请您死在地狱般的阵痛
                きさまはしんでくださいませんか

Comment

Мда, мисля че ще има борба за централизация, така че, ще му е интересна играта на Дучето. Гарантирам .
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Дуче гледам тука от рано ти замислят лошотиики :lol:
                    20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
                    "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

Дуче вече завършва формирането на 3 дивизии Берсаглиери ... Освен това за префект на Сицилия назначавам Чезаре Мори ... Всяка опозиция ще бъде безкомпромисно неутрализирана. И така, след като вече ми е готово устройството на д-вата, обявявам конкрс за заемане на свободните места, които към момента са ... Всички :tup: Така че народе, който има желание да служи в името на Фашистка Италия е добре дшъл. Само да знаете, че по всяка вероятност, ще запазя поста "Министър на Индустриализацията" за мене.

Comment

А защо не заемеш ролята на Дучето?
                        Проект 22.06.1941 г.

Comment

Ами аз мислих, че вече съм Дуче. Но просто предвид факта, че съм имам икономическо образованив, завърших средното си с 5,93 - първи във випуска и предвид факта, че кандидатстудентския ми бал в специалност "Стопанско управление" на ВИНС-а бе в топ 6 ... ами как да кажа ... Ще ми са да си запазя и поста на министър на икономиката, нали разбираш ...

Comment

Вижте, идеята на разделянето на ролите беше те да се поемат от различни хора. Иначе смисъла малко се губи. ако Фашо иска да се занимава с икономика - да вземе поста на министър на икономиката. Ако иска да е политик - да се кандидатира за Дуче. Иначе... просто е малко безсмислено.

Comment

Gollum-е, наистина това идеята за ролите е много хубава ама пропускаш една подробност - значи аз искам държавата която упавлявам да се развива правилно. Това се постига като човекът който отговаря за индустрията не прави глупости. Аз не мога да съм сигурен дали той постъпва правилно и ще се опитвам да му давам много точни заповеди. Като му казвам точно какво да прави, той става излишен. Ако поема аз ролята на индустриалец, може да не съм съгласен с заповедите на този който управлява, особено ако е решил да прави нещо крайно нелогично(примерно да произвежда само тежки танкове :lol: ) Поради тези причини повечето хора искат да управляват и държавите и индустрията си сами за да са сигурни в резултатът.
                              <<..........>>

Comment

Working...
                              X