Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фашистка Италия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Мисля че е нормално един играч да обединява в себе си две роли ... Но определено ще е по-интересно ако една държава не се управлява от някой деспот с абсолютна власт. Не е готино когато няма вътрешни разминавания в самата държава ...става наистина един риск с местене на танкчета по картата.
    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
    きさまはしんでくださいませんか
    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Аха, затова сме го направили това с ролите ... а ако излязат успешни, може да поусложним ролите с някакви правила, за да се отдалечим още повече от приликите с настолния "Риск". Не че е лоша игра, но някак си ...
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Ей стига с тоя "Риск" бе :lol:

Според мен най-важното е ролята на лидер и главнокомандващ армията да НЕ се управлява от двама - тогава си е доста възможна конфронтация вътре в страната... нищо, че ГенЩаба е подчинен в повечето случай на държавния глава - спокойно може да реши, че така не му харесва и ето ти го преврата, като цялата войска е подчинане на Генералитета. Мисля че постът Министър на икономиката трябва да бъда достъпен и за лидера - тоест той да е с две роли в страната, ако пожелае. Напълно съм съгласен с Deimos и, нека не забравяме, всеки играч тука си е близък приятел с някой друг... много лесно може да се разберат, ако са в различни страни, да спретнат един преврат или да манипулира нарочно индустрията на държавата. Точно това ме дразни, че я няма тази лоялност и отдаденост - ако си в Бразлиския кабинет ТРЯБВА да се държиш като бразилец - да зачиташ само бразилксите интереси (както и тези на евентуални съюзници) без значение, че най-добрия ти приятел е в някоя друга и той иска да подчини Бразилия... това трябва да бъде постигнато във втората игра ако искате идеята с ролите да има успех.
        20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
        "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

Ще си позволя да не се съглася с вас, нито с Деймос, нито с Калчев.
          Това, което вие предлагате води точно натам - да се върнем към игра, в която всеки управлява цялата държава. Идеята за въвеждане на роли не е да се направи по-достъпно управлението на една държава - то е да се въведе реалистичен елемент. Според мен трябва задължително (освен ако самата политическа доктрина не е противополжна - като в СССР, например) - постовете държавен глава, главнокомадващ и министър на икономиката, да не могат да се съвместяват. Идеята е да се научите на работа в екип - ако не можете да убедите хората вътре в държавата в своята политика - закъде сте?
          Единственият вариант това правило да се заобиколи би бил ако това се позволява от политическото устройство и доктрина на държавата, която управлявате. Но дори и тогава - населението на държавата ви би погледнало негативно на подобни диктаторски намерения (особено в една демократична държава).
          Според мен е неприемливо един човек да съвместява толкова важни постове (и смятам, че това правило е съществено за реалистичността на самата игра).

Comment

Точно това е идеята - да се пресъздаде триенето вътре в държавата. Това е точно интересното, а и така по-лесно ще разбереш защо лидерите, през този или онзи исторически период са взели такива решения ... именно заради това, че винаги е трябвало да се съобразяват с нещо, а за да можеш да направиш нещо по-голямо, трябва да се жертваш, да направиш компромис ... А компютърни игри като цивилизацията можеш да си играеш по всяко време, там няма реално предизивкателство, не е като да трябва да правите екип и да изработвате заедно решенията си.
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Това всичко хубаво ама аз да си питам ако няма желаещи за такива постове какво няма да ги има ли или водещия ще ги заема.
              http://www.imotisofia.bg/

Comment

Хех, той водещият да не е хидра или Аргус - няма да стане. Все пак, винаги можем да ограничим количеството държави или роли в тях (макар че аз предпочитам първото). Да не говорим, че още има много време - ще се намерят хора, ако имаме късмет .

Comment

Заставам зад Голум и Воланд - никакво обединение на ролите! Даже това, дето толкова народ си взеха и индустрията вече е в повече. Освен това предлагам да няма "избор" за постовете - ако някой се кандидатира за свободен пост да го получава веднага, независимо от желанието на лидера. Така ще има повече търкания, а лидера после да ги уволнява ако може и ако иска Но това последното сега върви добре мисля, някаде посредата, ем лидерите си избират, ем не могат баш "dream team" да окомплектоват поради липса на играчи. (пък и министър-председателя също си подбира хората за правителството донякаде)
                  XV mile the sea brode is
                  From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Добре Голъме - ако има човек, който кандидатства за индустриалната роля в една страна, само за да помага на негов приятел, който е лидер на друга страна и иска да превзема първата ??? Какво тогава... не бих го нарекъл "вътрешно триене" тогава, защото целият проблем е, че едикойси се познава по-добре с някои хора и така започва да крои подли планове...

Аз съм съгласен да работим в екип - как обаче ще убедиш такъв човек в своята кауза, като той ще се довери повече на приятеля си в съседната страна (да кажем) отколкото на тебе, а ти не би имал никаква причина да го лъжеш - вся пак очакваш кооперацията му. Освен това той може да дава постоянно информация на този негов приятел... къде е реализма в това ??? Данеби така е било преди ??? Министърът на съветската икономика (ако въобще е имало такъв) постоянно да дава информация на Райха ??? Не, разбира се - точно затова казах, че най-важното е всеки едва ли не да се вживее в ролята си, а не кой на кого по-познат и по-верен... Трябва всеки, в която и длъжност да е, да преследва интересите САМО на страната си и колектива (или на себе си, ако мисли да прави преврат и да взима властта). Това пак казвам трябва да се постигне, за да стане интересна играта - не ме разбирайте погрешно, аз не казвам да няма опозиция, напротив !!! Просто трябва да не намесваме отношенията си извън играта в нея.

Какво лошо някой да е лидер и индустриален министър едновременно ??? Защо пък населението да се оцени негативно това ??? Когато водиш мирна политика и всичко в страната е наред едва ли ще има безредици само заради тази тънкост... освен това не забравяй, че народът не го интересува дали го управлява диктатор, сенат или доминираща страна - той иска да живее нормално без вътрешни военни конфликти, глад и бедност. Ако всичко това се спази от лидера, те не биха възразили той да поеме ролята на Мин. на икономиката (тоест не би им дремело дет се вика).
                    20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
                    "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

В този случай, ако си дадеш зор да помислиш - няма да има НИКАКЪВ смисъл от ролите и се връщаме към нещата от игра #1. А това означава, че играта ще е с 9 играчи ...
                      Проект 22.06.1941 г.

Comment

Originally posted by "FeldMarshal Kalchev"

как обаче ще убедиш такъв човек в своята кауза, като той ще се довери повече на приятеля си в съседната страна (да кажем) отколкото на тебе, а ти не би имал никаква причина да го лъжеш - вся пак очакваш кооперацията му. Освен това той може да дава постоянно информация на този негов приятел... къде е реализма в това ??? .
                        За съжаление, така реализма е още по-голям - да ти напомням ли за Етел и Юлиус Розенберг, Ким Филби и хилядите други знайни и незнайни агенти, плъзнали във всички страни. За тази работа си има съответните служби, по-точно съответният човек, който се занимава с това. Пък и от друга страна - рано или късно ще си проличи кой е "къртицата" и ще бъдат взети съответните мерки - в демократичните държави - едни, в тоталитарните - други :twisted: . Така че вопъла ти в подкрепа на реализма не е много на място. Това ,че всеки би го обезпокоила тази възможност, е друг въпрос, но нали именно в това е смисълът - да се приближим максимално до реалната ситуация.
                        "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Калчев, това дето казваш вече е божа работа. Вярно, трябва всеки да се "вживее" в ролята си, ама ако някой не може или не иска няма да го набием сега я?!? Но това не пречи на разделянето на ролите - ако някой в кабинета ти е некадърник или шпионин, то ще трябва да се справиш с него. И как? Ами като убедиш и другите в управлението и го уволните, или разстреляте, или пратите в КЦ лагер, зависи от обичаите на страната Моделът на играта позволява достатъчно възможности за справянето с такива "нежелани" личности.
                          XV mile the sea brode is

Comment

А и ще има правила ограничаващи в някаква степен предателството, за това не се безпокой. Т.е., в демократичните държави няма да може да се държиш така, защото просто може да свалиш цялто правителство със себе си и после да нямаш шансове да те преизберат. В тоталитарните направо могат да те ликвидират, без да им мигне окото ... колкото до ситуацията в Бразилия - там има множество фракции, които са с противоположни мнения за повечето въпроси ...

Както и да е, но наистина ще трябва да има елемент на вживяване в ролите, защото играчъч ртябва да действа в духа на епохата и персонажа си. Ако нарушава твърде много това, може да му се случат ... инциденти ... ако мога така да го определя. Мисля да въведа термина "Политически убийства" - с което играча да се отстранява за 1-2 хода от управлението и като агентурна операция и като събитие ... и виждам че вече започваш да разбираш, е или поне се надявам да е така.
                            Проект 22.06.1941 г.

Comment

Леле!!!!!
                              (почвам да се оглеждам неспокойно и с подозрение..... а на всичкото отгоре в Англия носят едни такива модифицирани чадъри............ )

ПС знам, че беше за Калчев, ама да се обадя и аз 8)
                              XV mile the sea brode is

Comment

а, не се прави на света вода ненапита като говорим за двойни игри и пр.
                                albireo написа
                                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                                X