Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Общи въпроси около играта

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Впрочем ако ще ми доставяш населението франко моето пристанище може да се замисля за временно разрешаване на робовладелството. Жалко че Голум няма да разреши ОМП, иначе въз основа на опитите въху маймуноподобните човеци щяхме да сме много напред с материала.

    Comment


      Ехей, ако стратегическият бомбер може да дошляпа до 16 хекса то половината континент е в опасност. Я да разлая кучетата с хипотетична ситуация: някой върл милитарист завладява заблуденото островче в средата на океана и воала всички населени земи са под прицел. Въпросът е кой ще чопне първи въпросната територия.

      Comment


        Е, все пак не забравяй, че има и изтребителна авиация, че и ПВО. Пък и създаването на голяма въздушна база, с цялата й сложна нифраструктура (особено за стартегически бомбардировачи) хич не е проста и бърза работа, пък и на евтина не мирише .

        Comment


          За съвременна може и да си прав, за ВСВ категорично не си, сащианците са се справяли в рамките на седмица по островите.

          Comment


            Ще ме прощаваш, Гоги, но затова и аз съм чел това-онова. И бих казал, че в рамките на седмица може да се направи временна писта, от която могат да действат изтребители и бомбардировачи, но по никой начин стратегически бомбардировачи. И тая временна писта след една яка тропическа бюря не става за нищо.
            За действие на въздушно съединение е необходимо много повече - примери от европейския театър - достатъчно.
            Не казвам, че е невъзможно да се направи в рамките на месец, а че е доста скъпо и ресурсоемко.

            Comment


              Хм, все имам спомен че от Б-29 по-стратегически тогава не е имало, а мястото са го подготвяли точно за толкова време сапьорните батальони, с метални плоскости. Пък и летищата по него време не са били кой знае какво че да са мнооого скъпи, това да не е военноморска база че да има нужда от сума оборудване. А най-лесното е да погледнеш снимки от Полтава когато там са се базирали Б-17-ки, като искаш да го направиш по-реалистични и/или трудно по-добре се замисли над лигистичните проблеми, че всичко трябва да се кара от метрополията, и високооктаном бензин и боеприпаси и резервни части, иначе базата е лесна

              Comment


                Е, мислех че това е ясно - при този мащаб на игра всичко това се включва в понятието "въздушна база", а не се разделя. Защото това са разнообразни писти, помещения за пилотите и наземния персонал, съответните места и помещения са складиране на резервни части, гориво, оборудване, муниции и т.н. Плюс място за самолетите.
                Всичко това като говорим за въздушно съединение - не за временно базиране на 20-50 самолета. Защото ако искаш да постигнеш ефект със стратегическо бомбардиране ще ти трябват армади от 2-3000 самолета. Впрочем, толкова не би могъл да базираш на никакво мижаво островче.

                Comment


                  Интересно сащианците точно на мижави островчета си базират съединенията опожаряващи Япония. Пък и ти кога си виждал съединения от по 2-3000 самолета през ВСВ? а да попилея пристанище и 100-150 ми стигат, а 600-800 създават доста качествен лунен пейзаж. И като казваш че влизат в цента ГСМ и др. те да не би еднократно да се доставят?

                  Comment


                    Хе, къде съм виждал подобни количества самолети ли? НИкъде на живо, естествено. Но пък в Европа стандартният голям налет върху град се извършва от групировки по 1000 и повече самолета. Та имало е къда де се видят.
                    Срещу Япония нещата са по-различни, но не забравяй, че за да се опожари японски град са необходими много по-малки усилия - първо защото японското строителство много улеснява задачата и, второ, защото ПВО-то им е многократно по-слабо (т.е., много повече самолети пробиват и много по-точно хвърлят товара си).
                    Така че не ми сравнявай мащабите на двата театъра - особено по този критерий.
                    Впрочем, това така или иначе няма значение, защото аз, еднолично, определям кое как ще бъде в игралния свят .

                    Comment


                      Мисля си, че ще е по-добре правилата да са такива, че да става добра игра, а не реалистични. И без това си нямам идея как е било, така че... .
                      По моя преценка съм обективен.

                      Comment


                        Е аз пък се отказвам от играта

                        Comment


                          В типично твой прибързан стил
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

                          Comment


                            Типично мои???? че ти не ме познаваш че да знаеш кое е типично за мен. В интерес на истина от много време се канех но си намирах оправдания. А сега конкретно имам и прекомерно много работа покрай гласуването на републиканският бюджет.
                            Пък и не смятам че темата е за разискване на моите мотиви.

                            Comment


                              Разбира се, че тук не е място за обсъждане на мотивите на даден играч за участие/отказ от участие. Ок, Гоги, мястото ти е освободено. И без друго до началото на играта има още време, така че това не е проблем.

                              Comment


                                Гоги стига глупости а си вземи мястото докато още е свободно и кажи кои държави са заявили място в научната олимпиада?
                                Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

                                Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

                                Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

                                Comment

                                Working...
                                X