Хмммм, ами ще се наложи тогаз да прославя името на Британската Империя и в тази паралелна вселена... Един истински англичанин няма да се смути от дребната подробност, че самата Англия липсва
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета
Collapse
X
-
Както вече отбелязах, за да не се главоболя с измислянето на имена за държави и провинции (не че това не е сама по себе си забавна възможност ) ще използвам тези от текущата реалност, но това не бива да заблуждава никого, че ще има съответствие със силата или размерите на съответната държава в ТР. В момента подготвям картата и към момента ще присъстват (като имена) следните игрални държави:
Англия
Германия
Индия
Испания
Италия
Китай
Русия
Франция
Япония
Разбира се, ще присъстват и няколко неигрови държави, техните имена също ще са реални, но просто още не съм се сетил какви точно да бъдат.
Comment
-
Ами мисля да предоставя в началото на всеки играч избор каква точно да бъде държавата му като политическо и донякъде - като социално устройство.
Инак сега точно мисля какви да са разликите между основните типове и засега тоталитарните се заформят да са с най-голям контрол на играча върху държавата, но пък и най-много ще трябва да си играе същият този играч с нещата .
Comment
-
Гоги VI крал на Великобритания. Пита се в задачата пак ли ще има кабинети? или сам човек ще управлява държавата? А ако има кабинети може да се намери приложение за моят корабен конструктор...подготвил съм доста упростена версия, все пак морският министър (или както там се казва) нали трябва и той да си има занимавка, пък и от гледна точка на дипломацията ще е много интересно, ще има да се надлъгваме по разни конференции . Пък и нали това е една от идеите на играта да има повече дипломация. А смятам че ще бъде забавно и за странични наблюдатели.
Comment
-
И аз както повечето тука съм за опростени войни или общо взето втория модел.
Но ми се струва, че ще е по-интересно да не са съвсем еднакви държавите. И не знам точно как е протекла предната игра, но аз предлагам да има нещо като ООН, обаче и да върши нещо реално (не винаги война де).По моя преценка съм обективен.
Comment
-
Военният модел вече е завършен, така че няма смисъл от някакви конструктори. И мисля, че и без да се объсждат карлибри на оръдия и водоизместване има за какво да се води дипломация .
В настоящата игра няма да има екипи, т.е., всеки играч сам ще контролира нещата. Възможно е обаче да има и допълнителни играчи, които да контролират информационни агенции, едрия капитал, други политически партии или по-общо опозицията.
За дипломатическите структури и организации - те изцяло зависят от волята на играчите. Ако решите когато започне играта можете да си организирате Лига на нациите и сколко и каква власт ще разполага ще зависи изцяло от вас самите.
Comment
-
Не виждам какво толкова те притеснява това - в подобна стратегическа игра флотът (както и въобще въоръжените сили) имат преди всичко стратегическо значение. И съответно, каквито и да е чисто технически или тактически отлики нямат голямо значение и неизбежно трябва да бъдат разглеждани само на абстрактно ниво. Вкарването на реални кораби с релани оръдия с нищо не би подобрило игралния процес, а по-скоро би го затормозило. Още повече, че подобни абстрактни концепции са очевидни и ясни за всекиго, независимо дали е наясно с техническите детайли и понятийния апарат на ВМС. Въобще, този спор май го водихме неведнъж вече .
Comment
Comment