ами през профила (Контролен Панел горе под надписа)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Форумна Игра номер 3 - Империализъм
Collapse
X
-
Така, подред:
- Първо, вече можете да избирате и да постнете (всеки отбор в своята тема, която се вижда само от отбора и Водещия) стартовите си данни. След като го направите, ще започне ход I. Достатъчно е да го направят четири или пет от отборите, за да започнем.
- Второ, тези, които не успеят да го направят, могат да свършат тази работа по-нататък, като така просто ще започнат от някой по-нататъшен ход.
- Трето, ако някой иска да се включи на по-късен етап може да го направи. Така ще се включи по-късно, но ще може да навакса с дипломация.
- Четвърто. Водещите ще управляват всички неутрални държави, така че те също ще имат някакъв приход и развитие.
- Пето. Неутралните игрални държави ще са си строго неутрални, т.е. с тях ще може да се сключват само търговски споразумения или да им се обявява война. Тези държави могат да се разпознаят по цвета и имената на провинциите. За малките неутрални държави важат сходни правила, изключението е, че те могат да бъдат присъединени към големите с дипломация.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Внимание!
За стартовия ИК:
1. Всяка държава има да използва за старта цялата сума, дадена като стартова и от нея не се приспада нищо. Сумата е дадена в червено, до картата на държавата, всеки играч може да я види в страницата на страната си.
2. Нещата, които ще бъдат "купени" със стартовия ИК ще са готови за старта на ход I. Т.е, те са нещо като начални настройки.
3. Предвидете част от тях за ресурса supply, за да не се окажете в тежко положение още на първия ход.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Открити преговори: ходът и резултатите им стават известни на всички, публикуват се в секретариата на ОН.
Закрити преговори: само страните, които ги водят знаят за тях. Публикуват се в темата на съответната държава(и).
Водещия трябва да знае и за едните и за другите. Все пак "двигателят" на играта е той.
За мирното присъединяване е достатъчно преговорите да минават само чрез Водещия.
Неутрални държави:
Неутрална велика сила: това са останалите велики сили, които в момента не се управляват от играч. Което може да се промени по време на самата игра.
Неутрална малка държава: това са всички останали държави, за които не е предвидено да бъдат ръководени от играчи. Такива са например Гърция, Норвегия и т.н.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Всяка държава има лидер(и), които трябва да "назначите" по някое време. За възможните функции вижте в правилата (има подраздел "лидери", към него има линк в съдържанието). Ако не са ви достатъчни разделите там или искате друг тип лидер, само укажете какъв да е и каква функция да изпълнява. Лидерите ще бъдат обявени в състава на правителствата за ход I, ако са на официални длъжности.
За обозначенията на държавите. Неутралните държави са обозначени с "Н:" и след него следват първите една-две букви на държавата, после е номера на провинцията. С "Т:" са обозначени безстопанствените територии. С една буква и двуцифрен номер са обозначени "великите сили". С една буква и три цифри след нея са обозначени морските провинции.
В Азия, на мястото на сегашен Китай има:
К01 - К10 суверенен Китай
К11 - К15 пак Китай
Н:Ск1-5 Синкянг, обединение на Тибет и множество малки, контролирани от локални военни барони княжества.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Това е последния вариант на картата, вече с обозначени морски провинции:
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Официална нота на Серж Уханно, бивш президент на Франция, а днес - вече и бивш генерал-лейтенант на армията на ЮАС. И настоящ Президент на Шведската монархия.
С голямо прискърбие и тъга на душата трябва да известя участниците в играта, че след остър и нежелан от мен межличностен конфликт м/у мен и вече бившият ми шеф Крилов аз взех решението да се оттегля от поста генерал в ЮАС. Дълбоко съм убеден, че конфликтът е на чисто професионална основа - няма място за вражда м/у мен и Крилов. Но така или иначе, решението е взето.
От сега нататък аз ставам единоличен лидер на Швеция. Съотв. тема ще бъде отворена във "ООН". Очаквам всички играчи в скромния ми кабинет в щаб-квартирата на ООН с широко раствореи обятия, очакващ дълбоко приятелски и мирни отношения със ВСИЧКИ държави по света.
Серж Уханно. Крал на Svenska.
8-)Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!
Comment
-
Michael Wittmann каза:
[B]Абе много си зле вместо да дойдеш при мене в Германия... и без това едвам ще имам време да движа нещата. Ела ще решаваме всичко заедно. Ела иначе ще те изнеса :twak:
:mhehe:
съжалявам... вече всичко е уговорено
а и вече свикнах с свенска
ш са опрайш! как аз се оправям сам ! :-PСпасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!
Comment
Comment