Ок, благодаря
(това ми е пощата: am__gul@abv.bg)
(това ми е пощата: am__gul@abv.bg)

Дори с автоматизация.
. Определено трябват повече проби и тестове (повечето досегашни игри тъй или инак рядко минаваха точно този етап).
. Аз в момента съм тръгнал по "регионалния" вариант - картата ми е проста координатна система, върху която локациите (градове, армии и тн) са прости точки. Още не съм го измислил как ще става с терена, където са нужни повече или по-малко аморфни райони, както и при положение, че армиите придобият "размер", сиреч не са вече точкови ами са деплойнати (разположени в няколко хекса в хексовата система). Разбира се нищо не пречи пред един хибриден вариант - въху координатната система да се наложи просто една мрежа от хексове, "регионите" един вид да са правилни хексове на първо време.
). Градовете имат всичките атрибути като дали са депот, съплай, големина, дали са крепост, дали са Център на Операциите (армейска база) и тн (параметри още не съм правил конкретно). Самите пътища има естествено дължина (от град до град), качество (нещо като твоето ниво на развитие), определящо бързината на придвижване в крайна сметка и вид (нормален път, ЖП линия (асфалтови пътища нямам
). Имат още един параметер, дали пътят минава през тясна точка - проход, мост или нещо такова.
). Но относно структурата и взаимотношенията още нямам нищо освен бегли идеи. Основната единица ще е дивизия, както при теб. Подединиците съществуват като обекти, но не и самостоятелно на картата (ще могат да се местят от дивизия в дивизия). Нагоре йерархията ще е корпус и армия. Но в момента всичко е още недефинирано, нито конкретната йерархия, нито взаимотношенията. Но това може по-късно да бъде вкарано (например колко типа артилерия съществува).
)
. Те са мъъничко по-късно.
.
Comment