If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да, такова нещо може да се направи, но първо трябва да се уточнят параметрите на физическия свят, в който ще се развиват сраженията (най-общо), за да могат да се съобразят въздействията.
Супер е тестчето, но сложете и специфични за всяка раса единици:
летящи дракони, еднорози, кавалеристи с пегаси, някакви подземни червеи като на Дюн, стрелци, боздуганери и прочие.
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Това е интересно, само че бронирането е доста по-подробно от това, което мисля (аз мисля за стратегическа игра ) Основно се чудя как точно да характеризирам няколкото различни типа части: пехота, бронирана и не (това са всички хора, елфи, орки и пр.), кавалерия, бронирана и лека, животни (примерно троли, змейове - тактически тролът като бронирана пехота или змеят като кавалерия ли се броят или що ли), механични (парните танкове и пр. всъщност се сетих че тези бяха клас сграда в War Craft III което е доста прилично обобщение), магически (драконът например не е обикновено животно, а има и там елементи, ифрити и тн. ефирни създания).
Пак като се замисля системата на WarCraft III не изглежда зле.
ПП мисля че "щета" е по-удачна дума от "повреда"
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Всъщност аз в момента преработвам "конструктора" си в по-универсален формат. Когато стане готов ще го кача пак там.
А системата ... аз пак бих се спрял на тази, която се използва в Dominions II
От най-малко е, да. Но ... а лично за мен типа игра е почти безаразличен, така или инак - най-интересно е създаването на игровия свят и писането на правилата
Comment