Какво бихте направили?
Collapse
X
-
Ако можеше някак да накарам Аспарух да отиде към Рур или Персийския залив
Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станалоComment
-
a zaщо всички дружно искат еда затривате исляма? къде по-логично е да се затрие християнството, в негово име са сторени къде повече злини..
Иначе за протокола- аз бих опитал да спася Крум, ако рпедположим версията за цареубийство.
Друга интересна идея е да се тръсна тунгуският метеорит на друго място.
В национален план- "правим нужното" да няма втора балканска, или поне не веднага...
личният план ... си е личен...Comment
-
Защото така или иначе в Римската империя е вървял процес на унифициране (римско гражданство в началото, латински език за официален за всички и т.н.). Рано или късно щеше да се приеме вариант на монотеистична религия (било то митраизъм, римски вариант на шинтоизма (император=бог)). Така или иначе доста императори фаворитизират едно или друго учение което обслужва интересите им.
Иначе
за това
Comment
-
Comment
-
Не бих променял абсолютно нищо, рисковете са твърде големи.
Виж не бих отказал един уикенд в Рим, с пакет - всички гладиаторски боеве в Колизеума и пропуски за най-добрите таковата библиотеки
Защо не, връщане в началото на 2004та и пускане на една права колончица: Гърция - Евро 2004, Детройт Пистънс - НБА 2004, Аржентина - ОИ 2004 по баскетбол.Comment
-
Гост

Само не носи образец в Танегашима през 1543-та
Comment
-
Хъм, да не разводнявам темата, но защо такъв нихилизъм?
Хайде да погледнем ситуацията не само за последните 20 години, а за всичките 1300+. Ели е западна Европа по-добро място за живеене през тия години?
И ели ще бъде. За Рур може да си мечтае само човек, който не е стъпвал там.
А аз бих научил българите на корабоплаване.Comment
-
Хаха. Е, прав си, че има и по-големи злини от исляма.a zaщо всички дружно искат еда затривате исляма? къде по-логично е да се затрие християнството, в негово име са сторени къде повече злини..
Аз лично бих предотвратил ПСВ. Две световни войни и една серия от тоталитарни режими по-малко
Comment
-
Ако не беше исляма нямаше Католическа Европа да абсорбира запазения във Византия материал от античността и Ренесанса не би бил толкова богат откъм Гръко-римската традиция.
Освен това, османските турци нямаше да могат да превземат Византия и да стимулират търсенето на морски път към Индия и земите с подправките в Далечния изток. Оттам и нямаше да има колонизация на Новия свят, европейско могъщество и Епохата на разума нямаше да допринесе за неща като масовото демократизиране на света или универсалните човешки права...
Иначе аз бих предотвратил края на Атинската демокрация през 4 век пр. н. е.. Ха!Comment
-
ьяа
Лично за себе си бих се върнал 2000 години назад и бих убил с камъни св.Павел. Според мен именно той е играл ключова роля в моделирането по-късно на Християнството като толкова агресивна религия (главно католицизма, православието винаги си е спазвало византийския светски принцип).Comment

Не, не, не.... хахахахаха - провали ми плановете!
Comment