Mishok написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Християнството и влиянието му върху културата на българите
Collapse
X
-
Поне при мен системата на игнора действа, ама май наистина трябва да се направи нещо по въпроса?!Liberte, egalite, fraternite
Viva la revolution
Zalmoxis написаИмайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
dibo написаПреценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
Comment
-
messire Woland написа Виж мнениеЧетейки темите, които пускаш непрекъснато, започвам все по-добре да разбирам идеите на ДПС. Наистина ...
Интересно ми е дали има тема за тях във форума. Ще се ограмотя с интерес.
Comment
-
Няма да намериш тема за тях във форума, тъй като
1. Общи правила за участие във форумите
1.2 - Идеологии
Тук сме аполитически и безпартийни, и т.н.
Евентуално може да обсъждаш ролята на християнството до комунизма, или може би до 89та, но след това мисля, че спира да е историческо и преминава в сферата на съвременната политика. Модовете го решават.
Comment
-
SizarieldoR написа Виж мнениеНяма да намериш тема за тях във форума, тъй като
1. Общи правила за участие във форумите
1.2 - Идеологии
Тук сме аполитически и безпартийни, и т.н.
Евентуално може да обсъждаш ролята на християнството до комунизма, или може би до 89та, но след това мисля, че спира да е историческо и преминава в сферата на съвременната политика. Модовете го решават.
Относно влиянието на християнството трябва отбележиме и писмеността. Лично за мене културата на един народ идва главно от изповядваната от него религия. Може и да бъркам, но така мисля.
Comment
-
Mishok написа Виж мнениеЛично за мене културата на един народ идва главно от изповядваната от него религия. Може и да бъркам, но така мисля.
Comment
-
Stan написа Виж мнениеЗначи нащата култура е византийска, тъй като православието в България идва от Византия и е на 100% идентично с византийското православие.
Comment
-
Mishok написа Виж мнениеНяма такова нещо, като византийско православие.
Comment
-
Stan написа Виж мнениеЗначи нащата култура е византийска, тъй като православието в България идва от Византия и е на 100% идентично с византийското православие.
Comment
-
Mishok написа Виж мнениеНе може да кажеме до колко византийското влияние е било навлезло у нас. С падането под турско , всичко се е заличило и е започнало създаването на една нова и доста различна българска култура.
Comment
-
SizarieldoR написа Виж мнениеДа не говорим, че Кирил и Методи са били византийци (родом от Солун) и глаголицата и кирилицата са византийски изобретения. Конспирация да улеснят прокарването на православието сред славянските народи и по този начин да упражняват културно и политическо влияние в Европа. Ахъм...This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
KIZIL DELI написа Виж мнениеНа теб действително ли ти е толкова багажа или пишеш ей така да се ебаваш?
Амазон и аз съм на това мнение.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеЕдно малко уточнение. Доколкото знам според нашата и руската историография, кирилицата е създадена в преславската и охридските школи от Климент, Наум, Ангеларий... сега порових и английските източници приемат същото. Така че си е българско изобретение. Глаголицата е на светите братя.
Но както и да е - честит празник св.св. Кирил и Методий на всички
Отци на българското знанье
Творци на наший говор мил"Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
Comment