Съобщение

Collapse
No announcement yet.

СЛАВЯНСКА ТЕЗА

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    "ще снизходиш да ме препиташ, о велики и всезнаещи?"

    Ще се задоволя с аргумент, който да докаже невъзможността у прабългарите да става въпрос за нещо такова като в староперсийския и грузинския, а не за славянско АЗъ. Да го кажем инак, как десектираш праславянското от праиранското?

    Comment


      Да преведа на човешки език- смяташ за вероятно "аз" да е влязла в съвременния български по два пътя - един от балти и славяни, а другият е ирански /с оглед на вероятността прабългарите да са говорели на някакъв ирански език/. Така ли е?


      thorn

      Средновековните църкви в България

      Comment


        В тебе е ножа ,в тебе е сиренето ,никой не предложи нещо нормално .
        Докато, още не си затворил ще обобщя:
        1. Сарматите са славяни ,защото и езикът им е славянски ,доказва го Херодот- всеки ,може да прочете ,какво ,казва той за народностното им име.
        2.Ако гетите са започвали от Чехия още през 1-2 ри век ,не виждам никаква причина ,това да не е било ,така и през 5-7век.
        3.Както казах , антите са сармати ;
        4. Самите алани са станали славяни ,като са почитали своята богиня Апи ,славейки я;
        5. Ще завърша с едни слова на представителя на германската школа Бергман ,когото съвсем не мога да нарека "славянофил" ,които съвсем не мога да отнеса ,като емоциални:
        "Ако бъде доказано ,че скитите ,гетите и сарматите са предци на германските и славянските народи ,то историята на последните ,нямаща досега начало ,ще бъде допълнена и тогава ще се изпълни без прекъсване далечния период от началото на тяхната рас в Азия ,до тая епоха ,когато те се установяват в Централна и източна Европа."

        Comment

        Working...
        X