съгласан съм с бага-тур за настоящата тенденция в нашата история да се
омаловажават славянсите ни корени.Аз съм горд с този си произход,все пак
полвин европа се състои от славянски държави.
омаловажават славянсите ни корени.Аз съм горд с този си произход,все пак
полвин европа се състои от славянски държави.
Ще си захранваме самочувствието с писаницте на П.Добрев или на Зиези ли? Извинявайте, ама всичко това е смешно и говори за нисък интелект и слаб характер на описаните. :tdown
) - от една страна, след края на предишната система, това е един от начините хората да си изградят нов миролед, нови ценности и т.н. От друга страна, това е и начин тези, които се чувстват по-слаби, да намерят някаква "опора" в Ерата на глобализма. За "консуматорското общество" няма да споменавам, защото ние сме част от този процес, някъде от 60те години на ХХ век и съответно той не е нов за нас. Отрицателните страни всеки ги вижда мисля - пресилването на събитията, обявяването на прабългарите/българите за едва ли не родоначалници на човечеството, всякакви маргинални движения, от сорта на "Атака"/БНС/"движение Гвардия" ръста на шовинизма и т.н. Аз лично мисля, че тези неща ще си отшумят и лека-полека ще се завърнат към нормалното си състояние - да седят някъде на границата на изчезването, в областта на кръчмарските дискусии. Тези процеси са общи за цяла Източна Европа, като струва ми се, са най-силни в Русия - все пак след колапса на СССР, тази страна изпадна, макар и временно, от редиците на Великите сили и там проблема се чувства най-остро. Разбира се, този проблем се отразява и на самочувствието на много хора, но това също според мен е нормално.
Comment