Съгласен съм напълно, че "масата от наши съграждани е с доста ограничени интелектуални способности", но аз си мислех, че това е форум най-вече за останалите. Горният опит за анализ е колкото повърхностен толкова и неточен. Пореден повод човек с амбиции за самостоятелно и що годе обективно мислене да се дистанцира от радетелите за национализъм. Моето лично мнение е, че масите ще са доста по-добре без всичките тези клишета и патриотарски лозунги.
Значи преди 19 век, когато реално се обособяват днешните нации с техните организации по света са бродели само НЕ-личности или НЕПЪЛНОЦЕННИ-личности(тъй като един от трите "единствени" формиращи фактори е липсвал), така ли.
С уважение,
За добро или за зло приятели семейството и нацията с нената организация са единствените неща, на които са ни формирали като личности
С уважение,
. Мога да дам примери, ако искаш, но не знам дали е необходимо, защото това е общо взето очевидно (съвсем не само в арабския свят). Вижда се дори по нашия пример, защото ние също "закъсняваме", после се опитваме да наваксаме "ускорено". Това е основен мотив в съвременното ни развитие. И също толкова "ускорено" достигаме до следващите състояние без както трябва да сме "преживели" междинните.
Comment