Темата очевидно се отклони, та затова я разделям
gollum
Чърчил е бил българин
:mhehe:
gollum
Хана написа
:mhehe:
Ами така де той ще ми злослови срещу народа аз ще си затварям очите и ще оценявам положителните му качества...Мне става тая работа!
Ами така де той ще ми злослови срещу народа аз ще си затварям очите и ще оценявам положителните му качества...Мне става тая работа!
/
) ми се струват съвсем нормални цитатите. Даже можем да му завидим за прозорливостта в последния цитат
. За първия - ми селяни сме били, къде е проблемът? А другите обръщения са си напълно нормални предвид войните. Мисля, че тук някъде имаше една тема, където бяха написани някои от "любезностите", които си разменят руснаци и немци по време на ВСВ.
)
) - така че не виждам какъв е смисълът от подобни приказки - на Чърчил нито ще му стане по-топло, нито по-студено - колкото и да го възхваляваме или псуваме. Във въпросните цитати имаше много истина ("селянин" само по себе си не е обида, а и в конкретиня случай е вярно - България по онова време е аграрна държава), особено това за историците. Но се замисли - защо трябва все да търсим някакви топли чувства у чужди политици - та нима ние самите не сипем най-празнообразни отрицателни чувства върху кого ли не. Всеки си има своите оправдания и своя гледна точка - ако искаме поне малко да разберем нещата, първата крачка е да осъзнаем наличието на гледна точка напълно различна от нашата (включително и в емоционален смисъл) и да се опитаме да вникнем в нея.
Comment