Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Волжските българи

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Хана написа
    По повод на разкопките нищо не мога да кажа, вероятно това е така, но Дмитрий Лихачов е филолог, а не историк, занимавал се с старобългарска и староруска литература и вероятно разкопките са извън сферата на научната му компетентност. А и как е мжел да прекара 20 години в ГУЛАГ за думи, изречени пре 1999 година?
    В лагерите е бил през 30-тте, началото.

Филолог; доколкто изследва стари езици и историк. "Няма старославянски език, има старобългарски".

Типичен руски интелигент от най-високата класа.

Миро написа
    за разкопките в западните китайски провинции и за съхранените в пясъците облекла на мумифицирани трупове (на повече от 5000 години). Разлика между българската символика, бродирана на носиите ни и шарките от тези останки на практика няма!
    Абе и аз се замислих нещо за тия неща в китай като ги гледах....
    Last edited by ; 04-01-2006, 19:02. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Който се интересува, може да прочете още нещо тук:

Angelfire on Lycos, established in 1995, is one of the leading personal publishing communities on the Web. Angelfire makes it easy for members to create their own blogs, web sites, get a web address (domain) and start publishing online.

Comment

Миро, нещо си се заблудил. :twak: не вярвай на Татяна Ярулина и Фархад Нурхатидинов, защото обичат да послъгват. Виж само "Джагфар Тарих"-най-обикновен фалшификат, а иначе го порвъзгласиха за библия. Прословутите разкопки или никога не са извършвани , което е по вероятно или ако са -тези двамката никога не са припарвали там, а резултатите от разкопките със сигурност (ако въобще е имало такива) са изопачени. Дай повече данни, за да ти докажа.

Comment

Домен tatarlar.ru продаётся. Цена: 49 000,00 р. Категории: Бизнес - Бизнес (другое); Бизнес - Маркетинг и реклама; Бизнес - Промышленные товары и услуги. Вся информация о домене в магазине доменов Рег.ру.

Вот например ссылка на Татарский форум ( самый первый по поиску в Рамблере),
          он довольно большой. Есть кто смелый спросить по поводу родства?
          Если оно и было, то давно уже и сплыло...
          Мне кажется Чуваши - другое дело, они гораздо сговорчивей.
          "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Миро написа
            доц. Татяна Ярулина, родом от Казан, в момента преподавател по история в СУ "Климент Охридски".
            Сигурен ли си в това? Наистина СУ- то си има доста недостатъци, но подобни "учени" не само че не преподават в Историческия факултет, ами се съмнявам ,че дори биха ги допуснали да прекрачат прага на университета.
            Last edited by Obersturmbannführer; 10-01-2006, 16:55.

Comment

www.uni-sofia.bg - тук има списък на всички факултети и катедри, та може да се провери списъкът на преподавателите. В Историческия факултет нещо не видях името Татяна Ярулина в списъка на преподавателите. Да не би и това да е партенка, като останалите сведения от тия двамата?
              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Миро написа
                От работите на Таня и нейния колега, Казанския историк Фархад Нурхатидинов, които между другото са сериозни исторически трудове, човек може да потръпне.
                Наистна потръпвам, но това е защото не съм чел по- големи глупости. Например според въпросният учен българите са имали своя държава преди 35000 години. Това според теб може ли да го напише сериозен учен. Да не говорим, че всички цивилизации в това число инките и ацтеките, били потомци на българите.
                В сравнение с тези твърдения, идеята за произхода на румънците от древните римляни ми изглежда много скромна.

Comment

35000 години - Аууууу, тия са се наакали отсекъде. Не съм срещал досега техните имена и не съм чел техни трудове, а и със сигурност няма да го направя. Но това, че някои спекулират с темата не означава, че татарите нямат нищо общо с българите нали?
                  За "Джагфар Тарих" е ясно, че е фалшификат и то доста късен, но и това не променя нещата. Нали и в Македония откриха плоча фалшификат на български монаси, които са я пробутвали за надпис на цар Самуил с цел реклама. Това обаче доказва ли, че македонците не са българи?
                  (\_/)
                  (°_°)
                  (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Това обаче доказва ли, че македонците не са българи?
                    Странно, не усещаш ли противоречието в собственият си въпрос?
                    Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Hans Delbruck написа
                      Странно, не усещаш ли противоречието в собственият си въпрос?
                      Кое не ти харесва?
                      (\_/)
                      (°_°)
                      (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Warlord написа
                        . Но това, че някои спекулират с темата не означава, че татарите нямат нищо общо с българите нали?
                        Е да всички са произлезли от Адам и Ева.

Comment

Под "татари" имах предвид днешното население на република Татарстан.
                          (\_/)
                          (°_°)

Comment

Warlord написа
                            Кое не ти харесва?
                            Ами как кое? От една страна отричаш пророците на татаризма, от друга се натискаш във фенклуба на казанските татари.
                            Просто не може хем да обясняваш как Татяна Ярулина и Фархад Нурхатидинов са се "наакали отсекъде", а " Джагфар Тарих" е фаршификат, хем да твърдиш че казанските татари са прабългари.
                            Казано с други думи това е все едно да твърдиш, че няма македонци, а има македонски българи и едновременно с това да обясняваш, че Самуил и най-великия македонски цар, който много мразел българите и че македонската нация е още от времето на Александър Македонски. Анадъм му.(Казано по прабългарски :lol: )

Warlord написа
                            Под "татари" имах предвид днешното население на република Татарстан.
                            Е и аз за него говорих де.
                            Last edited by Grifona; 11-01-2006, 01:41. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

И какво, значи ако стоя зад тезата, че населението на Татарстан е до голяма степен българско, задължително трябва да съм съгласен и с измишльотините на ония двамата и с въпросният фалшификат, които се опитват да докажат същото само, че чрез спекулации и фантасмагории. А ако не го направя си противореча и съм е***и глупака! Това ли се мъчиш да ми обясниш? :stupid:

-----
                              Малко по внимателно с определени думи. модератор
                              Last edited by модератор; 11-01-2006, 12:11.
                              (\_/)
                              (°_°)

Comment

Аз пък не мога да се начудя с каква злоба и настървение се оплюват някои други автори. Признавам, Добрев не съм го чел, само съм чел за него, но ожесточените атаки на които е подложен направо ме шашват. И не говоря само за учени, които не са съгласни с методите му и т.н. Има и журланистчета, чели-недочели, разбрали-недоразбрали, които бълват поне още толкова отрова. От изказванията на повечето опоненти става ясно, че всичко което върши Добрев не е погрешно ( то има си хас). Не знам и как се доказва (и доказано ли е наистина?), че той е лъжец или, че еди кои си писания са фалшификати. Щото ако е лъжец трябва да е доста наивен такъв.
                                Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

Злобата крепи човека, а мързела го грози!
                                (собствен патент)

Comment

Working...
                                X