ами Longanlon имам лични основания да твърдя че партизаните не са никакви борци за свобода и не са правили нищо освен да грабят мирното население и да убиват патриотично настроените хора или акълните бизнесмени...паметник на такива хора...мерси по добре на сръбски партизани да вдигнат че те поне наистина са се борили с нацитата...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Военни паметници и гробища
Collapse
X
-
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
-
Каква свобода навява този паметник, дами и господа? Един 15-метров Сюлейман с ятаган в едната и пранги в другата ръка ще е точно със същото символно значение за нас, българите, както този монемент.
Много руснаци дали живота си в борбата с нацитата? Ами добре, тогава да пратим този паметник във Варшава примерно, защото там съветите са се били с нацита и са освободили тези хора там. А нас от какво са ни освободили, освен от собствената ни свобода, собствените ни права и държавност??
Да не забравяме, че това е паметник на армия агресор, армия на държава, която ни обявява война, атакува ни и прегазва държавата ни. Това, че не е е стигнало до истинска кървава баня в титанични размери е само заслуга на тогавашните ни управници, които заповядват да не се оказва каквато и да било съпротива.
Този паметник би бил толкова актуален, колкото един паметник на Османския войн /14 век/, Сръбския войн /1885/, Румънския войн /1913/ и т.н.
Една държава ни обяви война. Армията й нападна и превзе държавата ни. В резултат загинаха хиляди достойни българи. Дори само пред тяхната памет сме длъжни да премахнем този паметник на националния позор. /всъщност позор не е, че са ни атакували и превзели, а че държим на пъпа на столицата подобно нещо 15 години, след като сме привидно свободи.../
Аз не съм за унищожаване на паметници. Във никакъв случай! Не бива да бъдат нито унищожени, нито крити. Трябва да бъдат всички показвани, но на подходящо място, примерно тематичен парк край столицата, където всички паметници от града да бъдат подредени и дотстъпни. На първо място този...На нож!
Comment
-
Знаешь kapitan, наверное изречение –« каждый народ достоин своих правителей»
можно отнести и к памятникам. Если бы Болгары считали, что Сюлейман более достоин
стоять в Болгарском городе, он там бы и стоял.
А если есть проблемы с Советским памятником и он вам жить мешает, то ради бога, обратитесь к Российскому правительству, оно его эвакуирует. Такие случаи были…
А есть уже кандидат на освободившееся место?"Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
мда, за някои турското робство е 'османско присъствие', че защо не и 'хуманитарна мисия' според както е модерно да се казва сега на окупацията... имаме си паметник на загиналите американски летци (свалени от български пилоти и зенитчици впрочем), що да си нямаме и на Сюлейман?
Надявам се си запознат с историята на българското участие във ВСВ и знаеш, че български войници всъщност не са се сражавали на руския фронт, както и че към момента на навлизането на руските воиски в страната ни ние вече сме съюзници на СССР.
Паметникът на съветската армия е не паметник на Съветския съюз, а на загиналите по фронтовете ни руски войници, както и на едно българско управление, според което тези войници бяха герои. Когато е строен този паметник, той е бил напълно правилен и уместен според управляващите и според общественото мнение и ако продължаваме да рушим паметниците си след всяка смяна на държавната/идеологическата доктрина в страната накрая неминуемо ще стигнем до положението на средновековните европейци, кагато църквата е инициирала унищожаването на античните статуи, тъй като били голи и рисуването на дрехи върху старите изображения на голи тела, поради което има толкова малко запазени паметници на културата от Рим и Гърция (казвам ти го като археолог-класик).
Comment
-
според някои в момента на идване на съветските(СССР) воиски в България , страната се намира в положение на воинна с целия свят( основните фактори в воината) тъи като сме обявили воинна и на Германия , а Съюзниците( САЩ, Англия) и Съветите(СССР) също са в състояние на воинна с Българиия :!:
а ако нямаше паметници( основно обвързани с военно-исторически и политически цели) като тези които са съществували до момента дали това щеше да се отрази по някъкъв начин на народа :?:
а как смятате нужни ли са надгробните плочи и вообще погребението при много народи го има но и много използват други методи ???
Comment
-
Ами да така си е. Вдигнахме паметник на тези които ни засипваха с бомби, а решихме да махнем паметника на тези, които макар и 45 години да ни обвързваха политически и да направляваха нашата политика, все пак бомби не са хвърляли, макар й да ни бяха обявили война. Не че ги защитавам.
Докога нашите кухи лейки наречени политици ще се гаврят с народът ни?
Тъжното в случаят е, че тези които вдигнаха този паметник, сега го отричат и лижят гъзята на Американците
То бива педерастия, но това надмина всичко.
Абе хора какво ще стане, ако никой не отиде на следващите избори да гласува? Много ми е интересно :?:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Виж за последното не съм съгласен изобщо. Аз съм крайно нерелигиозен, но в никакъв случай не смятам, че надгробните паметници са задължително свързани само с вярвания и суеверия. За мен те, както и панахидите, са един традиционен начин за почитане паметта на човека. Все пак един живот има и все нещо трябва да остане след него.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
абе мен вече и за ВМРО ме е страх да гласувам че то кой земе властта той се накалвава...абе тоя паметник да го махнат вече и да мирясаме всички айде...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
мнение
Мдаа, бомби не са ни пускали /няколкото бомбардировки в Добруджа не се броят, те са по-скоро грешка, почти сигурно е, че са мислили, че са още над Румъния/, но са ни пускали мини и диверсанти. Както сме били в мир и дипломатически отношения, така съветски подводници са минирали изходите от пристанищата ни и морските ни пътища, и са атакували корабите ни /Шипка така потъва, също онзи... Странджа ли беше... не помня, а и още други/. И със самолети и подводници са стоварвали обучени диверсанти да правят терористични актове и да се борят срущу държавността.На нож!
Comment
-
е комунизмът тръгна ли си?...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
Comment