Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военни паметници и гробища

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Винаги са ми били интересни този тип фанатици от типа на господин ШовинисТ.
    Пламенно защитават тезата си..., но само на думи.
    Добре, огорчен си от държавата ни, плюеш яростно срещу всичко.
    Но какво правиш по въпроса да постигнеш целите си??? Май само плямпаш по разни форуми и квартални градинки. Нормално. Не думи, а дела трябват. И хората, които гонят целите си и истински ги отстояват вършят нещо по въпроса, а не само ПЛЯМПАТ.

Та така драги ми ШовинисТ, взимай Калашника /оп, тва е комунистическо оръжие, намери си МР-40 от някъде/ и бягай в близката гора от където да започенш съпротивителни движение. Ще се бориш срещу комунистическо-демократично-ционистичното управление на България. :lol: :lol: :lol:

Разбира се винаги можеш да потърсиш помощ от специалист, който да се справи с параноичната ти шизофрения.
    In My Humble Opinion.

Comment

Fox Mulder написа
      Винаги са ми били интересни този тип фанатици от типа на господин ШовинисТ.
      Пламенно защитават тезата си..., но само на думи.
      Добре, огорчен си от държавата ни, плюеш яростно срещу всичко.
      Но какво правиш по въпроса да постигнеш целите си??? Май само плямпаш по разни форуми и квартални градинки. Нормално. Не думи, а дела трябват. И хората, които гонят целите си и истински ги отстояват вършят нещо по въпроса, а не само ПЛЯМПАТ.

Та така драги ми ШовинисТ, взимай Калашника /оп, тва е комунистическо оръжие, намери си МР-40 от някъде/ и бягай в близката гора от където да започенш съпротивителни движение. Ще се бориш срещу комунистическо-демократично-ционистичното управление на България. :lol: :lol: :lol:

Разбира се винаги можеш да потърсиш помощ от специалист, който да се справи с параноичната ти шизофрения.
      Хахха искрено се забавлявам с "умници" като теб!
      Защо си мислиш,че не правя нищо!
      Правя и още как,обаче не мисля да го споделям по форуми,които се четат от всички!
      Моите действия не се изявяват в това,да хвана гората и оръжието!
      Ти обаче разсъждаваш типично по болшевишки.Комунистите ни натрапиха това мислене,че света е само черно-бял....Типичния ограничен човек-моралния дегенерат/не визирам теб,защото не те познавам,но по начина,по който разсъждаваш..../

Comment

Ха!!!
        Кака позна???
        Майор Скоморохов от ГРУ. :lol: :lol: :lol:

Comment

Fox Mulder като ти видях аватара,ми става ясна работата :x :oops:

Comment

Всъщност, черно-бялото мислене и мироглед са присъщи на всяка една идеология и в много голяма степен - на шовинистичната. Така че в това отношение между Вас и който и да е комунисти разлика няма никаква.
            Конкретно - на форума действа оперделено правило, което забранява каквито и да е идеологични или политически дискусии, така че Вие много рязко влизате в разрез с него, Шовинист. Понеже напоследък подобни нарушения започват да се превръщат в правило, то аз ще гледам да се заема директно с функциите си, което означава, че от сряда (сиреч 09.06), всякакви идеологизирани или политизирани мнения и дискусии ще бъдат директно и без предупреждение санкционирани.
            И да поясня - може да се обсъждат и политически и идеологически въпроси достатъчно обективно, въпросът е да не се участва от съответните позиции, а те да се анализират и да се мисли върху тях.

Така или иначе, мнения изразяващи шовинистична, фашистка, национал-социалистическа, фундаменталистка, комунистическа или каквато и да е крайна идеология, основана на разделение и дискриминация на отделни личности или цули групи от обществото, влиза в рязък конфликт с атмосферата и правилника на форума.

Това е описано в правилата за участие, които обвързват всеки потребител, съгласил се да пише на форума - без изключения. И това по никакъв начин не накърнява личната свобода на всеки от участниците - въпросът е, че идеологията и индоктринацията трябва да се държат вън от форума.

Comment

Вие май си внушавате доста нещица.
              Пак повтарям нищо не пропагандирам,имам си позиция и това е.
              Това е форум,за общи приказки,и не виждам,защо да няма тема за националните предателства,толкова ли не ви пука за БЪЛГАРИЯ?

Друг е въпроса,че обърнахме темата на пропаганди,и други странични неща.

Comment

Всъщност, именно шовинистичната позиция е предателство спрямо съвременна България. Сега крайният национализъм и шовинизъм са връщане към миналото - и то именно към онова черно комунистическо минало, в което виждахме във всички наши съседи врагове (е, аз също бях такъв, когато бях на 18, в онези далечни 80 години на ХХ век). Сега някак си сме установили мир в страната си, горе-долу се разбираме със съседите си (подобни процеси текат и при тях и те си имат своите шовинисти). Нека гледаме към бъдещето, към свят в който нашите деца ще могат да гледат към съседите си не само през мерник, а ще имат и други гледани точки.
                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Всъщност, Шовинист, именно Вие започнахте темата като проагандно-идеологическа и водите дискусията предимно с лозунги. Така че ако темата е взела съответният уклон, то до голяма степен това е по Ваша вина.

Конкретно по темата - за мен единственото национално предателство (доколкото този термин извън юридическото му значение във връзка с термина "държавна измяна" има малко приложение спрямо днешната реалност) се извършва от хора с убеждения като вашите - сиреч, шовинистични. И характерът на националното предателство е, че чрез вашите изяви се опитвате да внесете изкуствено разделение в рамикте на българския социум и да насъскате една негова група срещу друга. Т.е., в крайна сметка се стремите към кръвнини и насилие, което само ще донесе до окончателното загробване на държавата ни. А по-голямо "национално предателство" от това аз не мога даси представя.

Comment

Не насъсквам никави хора.
                    Живеем в омагьосан кръг,къето се толерира всичко,но не и БЪЛГАРИНА,а от това боли!

Comment

Ако мога да добавя нещо отностно идеологиите в дискусията. Не е върпоса в какво вярва всеки от нас. Ясно е, че всеки си има позиция и виждане и нашата цел определено не е да отклоняваме или обиждаме някой от неговата позиция. Но въпросът е как се излага тази позиция във форумното пространство. Тук не е мястото за крещене пред тъплата (не знам за другите, но на мен почва да ми писва да чета България написана с главни букви и нищо повече), потребителите са всички интелигентни и собствено мислещи хора, та ако някой иска да им каже нещо нека изложи становището си, да се аргументира и ако мнението му е издържано логически, то другите ще му обърнат внимание. Да се повтарят някакви лозунги като мантра най-вероятно ще предизвика присмех и точно обратния ефект.
                      Та да преминем към конкретната тематика - национализма все пак е въпрос, заслужаващ обсъждане. Макар по мое лично мнение това да е отживелица от началото на миналия век (че и от по-рано всъщност) явно има някакви движения в тая насока. За жалост те ми се виждат тотално заблудени в нашата страна. За да се изясня да почнем от начало.
                      Каква е целта на национализма? (бих подканил и Шовинист да отговори на тези въпроси според неговите виждания) - Ами както аз го разбирам добруването на нацията (мен по ми харесва думата родина, но да се придържаме към тяхната идеология за сега)
                      А какво е добруването на нацията? - Ами хората да са доволни и радостни, че живеят в нея, да могат уверено да кажат "аз съм българин"
                      (и сега стигаме до основната точка) И как може да се постигне това? - Ами определено не чрез разпалване на нови конфликти и поддържане на изкуствени проблеми отпреди 100 години. Какво, да се сбием със всички съседи ли? Да оставим настрана това, че ще ни набият за отрицателно време, но такава война, или дори само подготовката за нея (материална и психологическа) тотално ще разсипе и без това едва кретащата ни икономика. Какъв е смисълът заради няколко кв. км. камънак (и да е имало преди българи по тея земи, то те вече отдавна са претопени) да се загробим окончателно? Вижте ги горките сърбета докъде я докараха с техните войни.
                      Всъщност въпроса с проблемите на България вече сума пъти го предъвкваме. Бих помолил Шовинист да изброи степенувано кои са те според него. Моите до голяма степен съвпадат с тези на Голъм.
                      - демографския
                      - социалната "култура" (способността на обществото (и на индивида) да агира като гражданско такова)
                      - управленческата "култура" (то тоя зависи от горния - не случайно е приказката за народа и управлението)
                      Най-основния е първия, другите два се надявам с течение на времето да се пооправят от само себе си (макар и да се таят някакви тъмни съмнения в мене, че в някои географски ширини нещата не е задължително да се развиват към добро, оставени на самите себе си )
                      XV mile the sea brode is
                      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

мерси
                        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Шовинистъ написа
                          Fox Mulder като ти видях аватара,ми става ясна работата :x :oops:
                          Ха! :lol: :lol: :lol:
                          О свещенна простота. Един чех го беше казал май.

Знака в аватара ми е опознавателният знак на китайските ВВС. Йероглифа в центъра на петолъчката значи "Поднебесна империя" тоест Китай. :lol: :lol: :lol:

Абе защо се занимавате с този психопат.
                          Това е болен човек, с изкривени възприятия за заобикалящият го свят. Не си въобразявайте, че ще успеете да го убедите в каквото и да е било.

Нали знаете:
                          Неспори с идиот, хората няма да разберат разликата.
                          или
                          Не се бори с прасе, и двамата ще се окаляте, но на прасето ще му хареса.
                          In My Humble Opinion.

Comment

След много търсене успях да изровя само това споменаване за немски гроб в Арлингтън: Also resting here are two Italians and a German who died of natural causes as prisoners of war in the U.S.
                            "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

То е ясно накъде отива тази тема.
                              Имам един въпрос към Шовинст.
                              Аз също като Теб винаги съм твърдял, че Западните покрайнини все още са населени с българско население и евентуално при добър късмет можем да си ги вземем обратно-за другите наши бивши територии отдавна съм се отказал, защото имаме договори подписани с Турция , Търция , Румъния и Македония.
                              Та въпросът ми е.
                              Какви са твоите планове и идеи за връщането на Западните Покрайнини към България! Как би станало това?
                              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
                                Какви са твоите планове и идеи за връщането на Западните Покрайнини към България! Как би станало това?
                                Еми определено по мирен път.
                                Друг важен момент,е на власт да бъде правителство с ярка националистическа програма/не виждам защо това да предвещава военни конфликти/
                                За западните Покрайнини,има голям шанс! Но не и с тези лентяи,които властват от толкова много време насам в България.

Comment

Working...
                                X