Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военни паметници и гробища

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

е, почваш да звучиш почти разумно.

и в какво, според теб, ще се изразяват преоритетите на това националистично правителство?

Comment

Ахаа!!! Едва сега разбирам! Правителство с ярка националистическа програма и решаване на проблемите по мирен път! :tup:

Можете ли да обясните какво трябва да включва една ярка националистическа програма и в какъв нюанс използвате думата национализъм?

Comment

Ярката националистическа програма трябва да се изразява във водене на самостоятелна политика.
        Да се надживеят изцепвания от рода на"ама ние сме малка държава,и трябва да се присламчим" или "дано европата/америката/русията да ни помогне"

Управляващите от 1944 не познават думата отечество,затова считам,че трябва рязка промяна в пътя на България.

Comment

това добре, промяна трябва - обаче пак не конкретизираш каква точно? Че не трябва да се присламчваме, мисля всеки ще е доволен ако това стане. Но каква точно алтернатива предлагаш?Скъсване със САЩ? Изолация от ЕУ? Надали си привърженик на повторно засилване на отношенията с Русия (което според мен обаче определено би ни донесло изгоди до някаква степен, разбира се зависи колко и най-вече как се обвързваме) Може би пълна изолация? Но така не можем да съществуваме. В края на краищата наистина сме малка държава, а освен това светът все повече върви към глобализация. "Швейцарската неутралност" вече е отживелица.
          XV mile the sea brode is
          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

да бе, Швейцария отдавна не е неутрална икономически, един от центровете на световния капитализъм
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Да, така дискусията придобива някаква форма . А какви биха били вътрешнополитическите приоритети и мерки на подобно "националистично" правителство? Защото според мен тук са основните проблеми на България.

Comment

В толериране на българина,изграждане на социална държава.

Comment

Не мога да не отбележа, че има някакво малко противоречие тук, или поне аз така го виждам:
                  "В толериране на българина"
                  Да, това хубаво. Обаче, българи много. И то - всякакви. Като се започне от редовия работник/служител, премине се през по-високопоставените от тях държавни служители и се стигне до политиците. А, как щях да забравя, а всеки ден ги виждам по улиците - нашите по-мургави братя ...
                  Та, за кой българин говориш? Или за всички - това определено ще ми е по-интересно, но как си представяш, че ще успееш да вкараш всички тези различни хора в един коловоз?
                  И:
                  "изграждане на социална държава"
                  Този израз се поизтърка малко, а най-много го чувам в арсенала на червените - а на тях някак си не им вярвам, по-точно - сигурен съм, че те имат предвид нещо съвсем различно, като употребяват това понятие. Най-вероятно майчица-кърмилница за тях и партията и мащеха за останалите - и най-вече за частниците - дума, която все още е мръсна за социалистите и за голяма част от държавните чиновници, чийто мироглед се е оформил по "социалистическо" време.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Говоря за истинския българин.Такива не са всички български граждани.

Comment

Е, тук явно е основната ни разлика, Шовинистъ. За мен всички български граждани са истински българи. И толерирането само на някои от тях е нещо, което се извършва и в момента (да речем, циганите се толерират в определени отношения).
                      Между другото, как определяте Вие кои са истинските българи?

И още един въпрос - какви според Вас са основните проблеми стоящи пред България кито Вие като патриот бихте искали да разрешите.

Comment

Не мога да се съглася,че всички български граждани са истински българи.
                        Гражданин на България може да стане,и Джордж Буш,и какво вече е българин.
                        Ахмед Догансъщо е гражданин на България.Но е обидно за всеки уважаващ народа си наш съотечественик,да признае такова "недоразумение" като Доган за Българин.

Истинския българин е работливия,отговорния,честния,патриотът,данъкоплат ецът.

Как да не се дразня когато българите издържаме БНТ например,а тя ни се отплаща с новини на турски език,предназначени за хора,които НЕ си плащат данъците.Ето тука е основната разлика

За мене лентяите,безотечествениците,далавераджиите,мошенни ците,както и хората с друго национално самосъзнание не могат да бъдат наричани Българи.

Тук искам да подчертая,че нямам нищо против българомохамеданите.За мене те са си истински българи,именно защото се чувстват като такива.А и да не забравяме,че в Родопите са съхранени много повече български обичаи,откъдето и да било другаде.

Comment

Хъм, защо смяташ, че българските турци не си плащат данъците? При това - всички и групово. Или пък че не са работливи? Моите наблюдения по-скоро говорят за обратното...
                          С циганите работата е ясна - за огромната маса съм съгласен, че общо взето са асоциални, но пък не мисля, че това означава, че трябва да бъдат лишени от граждански права - по-скоро трябва да се направи нещо за социализацията им (нещо смислено, разбира се).

За мен българин е човек, които се самоопределя като такъв - това е основното. Ако чустваш България като своя родина, то това автоматично означава, че си българин. Като трябва да се има предвид, че идентификацията е донякъде динамичен процес, т.е., с времето може да претърпи малки или по-големи промени. И съответно като идентификационен белег не бих приел родното място (човек може по една или друга случайност да се роди извън България, което не го изключва автоматично от редовете на българите), етническата принадлежност или принадлежността и към друга културна традиция, заедно с българската. Важно е как се самоопределяш, което е донякъде доброволен акт (това обсъждахме в една друга тема).

Comment

Шовинистъ написа
                            В толериране на българина,изграждане на социална държава.

тук се наблюдава нещо изключително интересно, за което си говорихме преди малко в една друга тема, която стои точно до тази. може би забелязвате, как форумният шовинист се впуска в дълги (макар и несвързани) обяснения относно това що е българин и има ли той почва у нас, а когато трябва да обясни подробно нещо практическо и толкова важно, като политиката на една партия, за която той би гласувал (и очевидно иска да убеди анс да направим същото), написва едно кратко изречение с две неясни и недовършени тези.

оевидно е в този случай, че идеите, които тъй яростно пропагандира, нямат никаква практическа обосновка. нещо повече - те нямат и идейна обосновка, поради което дори идеи не са. мисленето в политиката, а и по принцип, поне според мен, трябва да се обуславя от градивното, а не от анихилистичното, както е в настоящия случай.

или както май казах вече някъде - крайните националисти всъщност не обичат България - толкова са заети да мразят най-различни други неща...

именно поради тази причина няма да отговарям на шовиниста в каквито и да е други постове - в този за последно.

нека направим един кратък разбор на изискванията, които той поставя пред политиката, на едно националистично правителство, колкото и странно да са формулирани те.

"толериране на българина" - доколкото терминът 'българин' се използва за обозначаване на гражданите на държавата ни, които съответно са избиратели и са дали власт на едно такова правителство, а това правителство пък е избрано за да управлява държавата България, едно такова изискване е чиста тавталогия. Естествено, че ще толерира българина - нали за това е избрано. Тук няма никакво значение дали правителството е издигнато от националистична, либерална или каква да е друга партия - да не служи на интересите на избирателите си а на нечии други е подсъдно, смятам ще се съгласите.

колкото до "социалната държава" - тъй като 'социум' е общество, значи 'обществена държава'... ами обществена разбира се - няма да е частна... те по принцип повечето държави, дори монархиите, са обществени...
                            в този случай, мисля става въпрос за насоченост към социалната политика, а това е преоритет по принцип на левите партии - те нали за това по-левите от тях са социалистически, социално-либерални и т.н. как се връзва това с представата ви за крайно дясно правителство?

Comment

крайните националисти всъщност не обичат България - толкова са заети да мразят най-различни други неща...
                              много добре казано, на БГ Лъв му писах подобно нещо като крещеше как трябвало да влезем във война със всичките си съседи заради неща от преди 100г....
                              albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Абсурдно е да се говори за воини към днешна дата.

Колкото до онзи потребител/дори не му знам името/,които казва,че "крайните националисти" не обичали България,ще му кажа следното:
                                Драги ми господине,само национализма може да спаси България.Видяхме ви вас-враговете на национализма,управляхвате точно 60 години,от 1944 насам.Именно от тази светла за Вас дата,думата"национализъм" придоби лошо значение,именно от тогава не се пее ШУМИ МАРИЦА/химна на България във училищата/!

Имам чувството,че сте някакъв партиец/без значение дали син или червен-за мене все сте еднакви/

Да живее България!

Comment

Working...
                                X