gollum написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Военни паметници и гробища
Collapse
X
-
Специално за gollum
През април 1943 германците предупреждават,че "напоследък англииски самолети са хвърлили кутиики кибрит или други малки предмети за ежденевна употреба,които при отваряне избухват и нараняват войниците" Първоначално тези малки "адски машини" са хърляни над германските окопи на фронта,но по късно самолетите ги разпръскват и над населените пунктове,включително и БЪЛГАРИЯ.Над страната са хвърлени ДЕТСКИ ИЗБУХЛИВИ ИГРАЧКИ,часовници и писалки.Предупредени са воиската и населението.На 16 юни 1943 в околностите на село Киселица 17-годишният Кирил Стаменов намира на полето луксозна кутия с бонбони.При отварянето и тя експлодира и откъсва пръстите на двете му ръце.Десет дни по-късно в околностите на село Новоселци 14 годишният Геро Павлов Вутов намира в гората западно от селото красива писалка.При отвинтване на капачката писалката избухва със страшен трясък,откъсва пръстите на двете мъ ръце и обезобразява лицето му.През лятото на същата година продължават съобщенията за намерени хвърелни играчки,и други предемти пълни с експлозив.Сатанинското в конструирането на хвърелните предмети е това,те да не убиват,а да осакатяват.Античовешката система е проста-осакатеният е по-голяма тежест за обществото,отколкото един труп!Хвърлянето на замаскирани експлозиви е в противоречие с международното право и опровергава опитите на редица лица и среди да представят въздушните бомандировки над страната единствено като чисто военни операции.
Е сега доволен ли сте?
Comment
-
Само едно не мога да разбера и ще съм много благодарен ако някой ми обясни - защо си губите времето да обяснявате кротко задълбочено и спокойно грешките на хора като този шовинист или онзи - Български лъв или балкански лъв вече не помня как беше... Те са коне с капаци които имат толкова ограничени виждания (и притежават тонова нежелание да разберат нещо ново) че за тях няма никаква надежда. Техният отговор дори след най-аргументираното изказване ще е: "Да, но ти все пак не си прав - всъщност ти не си толкова българин колкото съм и аз ти си предател, Юксел Кадриев е гаден турчин а Ани Салич е к....." и всякакви такива глупости.
Съвземи се шовинисте!!! (ако можеш - не че вярвам че ще се промениш ама опитай)
Снощи пък някакъв регистриран два часа по-рано направи тема защо сме били с такива чуждестранни и по-лошо - непратриотични никове. Това пък съвсем няма да го коментирам!!!! :evil:
Comment
-
Erich Von Manstein написаСамо едно не мога да разбера и ще съм много благодарен ако някой ми обясни - защо си губите времето да обяснявате кротко задълбочено и спокойно грешките на хора като този шовинист или онзи - Български лъв или балкански лъв вече не помня как беше... Те са коне с капаци които имат толкова ограничени виждания (и притежават тонова нежелание да разберат нещо ново) че за тях няма никаква надежда. Техният отговор дори след най-аргументираното изказване ще е: "Да, но ти все пак не си прав - всъщност ти не си толкова българин колкото съм и аз ти си предател, Юксел Кадриев е гаден турчин а Ани Салич е к....." и всякакви такива глупости.
Съвземи се шовинисте!!! (ако можеш - не че вярвам че ще се промениш ама опитай)
Снощи пък някакъв регистриран два часа по-рано направи тема защо сме били с такива чуждестранни и по-лошо - непратриотични никове. Това пък съвсем няма да го коментирам!!!! :evil:
Нищо не съм ви казал за никовете!
Просто дадох пример за ПРЕДАТЕЛСТВАТА,това е.Ако не се борим скоро БЪЛГАРИЯ ще бъде УБИТА тотално,ама на някой хора,май не им пука много за това...
Comment
-
Прочетете внимателно - за никовете снощи тема направи araslan а не вие.
Не е злоба - омръзнало ми е от такива като вас. (лично мнение)
Вижте какво - твърде много ме интересува бъдещето на България но вашите изказвания са хм... - да се борим... говорите за предателства и т.н.
Въобще вашите методи са много негативни и деструктивни. Това не е начинът да си помогнем и да решим проблемите.
Аз спирам дотук. Ще ви освободя от присъствието си в подобни теми.
Comment
-
Erich Von Manstein написаВъобще вашите методи са много негативни и деструктивни. Това не е начинът да си помогнем и да решим проблемите.
.
Мислете си,че всичко е наред,ще живеете добре...Така може да разсъждава само кликата,която ни управлява с една дума-олигархията,но не и нормалния българин...
OFF
Comment
-
Това за никовете (за да няма повече недоразумения) беше написано от някакъв неориентиран тип и забърсано от мен като го видях тази сутрин. Няма какво да го мислим повече - такъв тон въпросния неандералец може да си държи в пещерата. Ако има кой да го слуша там.
По въпроса с Шовинист - имам един личен въпрос - какаво смятате, че искате да постигнете с тези крайни изказвания тук? За мен е напълно неясно. Защото ако е да раздразните другите участници на форума и те да гледат неприязнено на писаното от Вас оттук нататък - според мен го постигнахте. Ако пък от друга страна искате да предизвикате някаква дискусия за бъдещето на страната ни (или за настоящето й), действате най-малкото странно.
Подминавам с мълчание въпроса за възрастта - бил е повдиган и друг път - главно от неориентирани субекти, надявам се Шовинист лично да дойде на срещата в събота за да няма повече обърквания
И накрая - тука стана като бойно поле. Миналата седмица някакви темпорално объркани сталинисти се развяваха тук, по-миналата други субекти, не искам следващата седмица да мине под знака на нови спорове. Ще трия безсмислици и заяждания, нека да е ясно - струва ми се, че всички ние, редовите участници в този форум искаме да пишем на спокойствие и без постоянно да четем нечии крайни мнения. Много е удобно и може би - лесно и приятно да пишеш без да се замисляш над това, какъв ефект ще имат думите ти. Но не това е начина да се дискутира. Така може да се вика на футболен стадион например - там най-вероятно това ще е даже съвсем приемливо и в реда на нещата. Но на място където се предполага, че се провеждат дискусии и участниците се стремят да обменят мнения и знания това е абсолютно недопустимо. Затова нека да е ясно, че мнения, които са крайни ии обидни за хората тук ще бъдат трити без предупрежедние, а към рецидивистите ще се подхожда съответно.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
messire Woland написаПо въпроса с Шовинист - имам един личен въпрос - какаво смятате, че искате да постигнете с тези крайни изказвания тук? За мен е напълно неясно. Защото ако е да раздразните другите участници на форума и те да гледат неприязнено на писаното от Вас оттук нататък - според мен го постигнахте. Ако пък от друга страна искате да предизвикате някаква дискусия за бъдещето на страната ни (или за настоящето й), действате най-малкото странно.
Подминавам с мълчание въпроса за възрастта - бил е повдиган и друг път - главно от неориентирани субекти, надявам се Шовинист лично да дойде на срещата в събота за да няма повече обърквания
.
Аз се радразних от нихилизма,който видях у някои хора в тоя форум няма да споменавам имена.
Но е лошо когато в родината ти безотечествениците станат мнозинство...
А за срещата,не знам нищо.Все пак с удоволствие бих дошъл,ако имам възможност.Къде точно ще е? :?
Comment
-
И още нещо за messire Woland
Аз винаги ще бъда роялист!
Как да не плюя човек,който ПУБЛИЧНО се отказа от монархията и се закле в натрапената република?
Той е предател!
Третото царство умря 2001!
Царството умря,да живее царството!
Един ден ще се роди четвъртата БЪЛГАРСКА държава/царство/!
Да живее България!
Comment
-
За Данаил Николаев
Шовинист, аз също съм убеден привърженик на Монархията! Не харесвам Републиката като форма на управление, но аз като Теб не я плюя. Не харесвам доста неща, но никога не съм се изразявал така крайна. Най-приятелски те съветваам, да смекчиш малко тона си, просто не е културно. Ето добре дошъл си тук в при нас! Включи се в дискусиите с нас. Спори интелигентно! Всеки може да удари с юмрук по масата и да каже "Вие сте такива и онакива".Това ли целта ти? Има толкова хубави теми за дискусия! Хайде включи се в тях и действай!
Чест и Почитания!То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Хм, на мен ми се струва, че тази тема избива само на политика и като такава не е допустима на форума (имам предвид забраната срещу политически изказвания и пропаганда). Конструктивизъм в нея няма никакъв. Единствения резултат е, че Вие, Шовинист, се дискредитирахте твърде елементарно и не се учудвайте вече ако никой на форума не ви взима насериозно (както постъпи и Манщайн). Ако искате да участвате в дискусиите - заповядайте, но се въздържайте от такива изказвания и преди всичко се аргументирайте поне малко. В противен случай ние модераторите ще сме принудени да се намесим - в крайна сметка искаме сериозните и разумни потребители да могат на спокойствие да четат и дискутират, не през цялото време да ги заливат такива елементарни и глупави караници.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Шовинистъ, Шовинистъ, какво искашъ да ни докарашъ? /И ти, Парабелумъ, и ти /. За монерхията въртя пръст срещу васъ. Какво й е хубавото? Ще си имаме прекрасен и добър цар, някоой си тем. Ще поживее, пък ще умре накрая. И какво? Ами ако синът му е идиот? Или пияница? Или пък скромен, честен, работлив човечец, перфектен за счетоводител, но Нула за цар? Добре ли ще е това за страната ни?
Значи, длъжността на държавния глава трябва да е изборна, пожизнена, но не и наследствена /просто умувам около монархическата тематика, не че имам такива идеи!/, защото последното се е доказало в историята като пагубно за почти всички монархии. Ами тогава просто имаме нужда от президентска република! Защото един "силен президент" ще е същото като един ненаследствен цар, но ще си спестим неимоверните разходи за корони, украси, дворци, свита, царски двор и какви ли не още салтанати, без които една монархия ще е просто карикатура. Моите 5 стотинки по този въпросНа нож!
Comment
-
Айде за приключване на тая тема - пак в раздела общи някъде имаше тема "среща", но да го кажа и тук - на 12.06, в събота ще има среща на участниците във форума. Всички са поканени, а съм сигурен, че лично, като се видим ще се окаже че нямаме чак такива противоречия, а имаме доста повече допирни точки.
Та, да не забравя - срещата е в 18:00 пред кино "одеон" (бивше "Дружба"). Който смята, че няма да успее за този час, да ми пусне ЛС, аз ще му дам моя мобилен телефон, за да може после да се разбере къде сме.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Parabellum написаШовинист, аз също съм убеден привърженик на Монархията! Не харесвам Републиката като форма на управление, но аз като Теб не я плюя. Не харесвам доста неща, но никога не съм се изразявал така крайна. Най-приятелски те съветваам, да смекчиш малко тона си, просто не е културно. Ето добре дошъл си тук в при нас! Включи се в дискусиите с нас. Спори интелигентно! Всеки може да удари с юмрук по масата и да каже "Вие сте такива и онакива".Това ли целта ти? Има толкова хубави теми за дискусия! Хайде включи се в тях и действай!
Чест и Почитания!
За другите: Нищо не съм пропагандирал! ИЗдразних се,и ще продължавам да се дразня от изказвания от рода на"западните покрайнини и беломорието не са български" Това са думи на безотечественици.Именно заради такива хора,разложението в БТЪЛГАРИЯ е пълно.
Нямам за цел да удрям на масата,споря най-културно и интелигенто.
Comment
Comment